Zdravim, mame na vyber ze 2 pozemku.
1. Je mensi 863m, ma vsechny site (el, voda, plyn, kanalizace), ale do centra mesta je to budem nebo autem cca 10-15 min.
2. Je vetsi pozemek 1200m jen s vodou a kanalizaci. Centrum v pesi vzdalenosti, ale pritom v klidu.
Co by jste zvolili a proc? Mam e 2 deti, jedno ve skolce, druhe teprve do skolky pujde.
Dekuji.
Pokud je na tom větším i elektrika, tak určitě ten větší víc v klidu.
Taky by u mě rozhodovalo více aspektů. Plyn bych nepotřebovala, elektriku ano. Jak je daleko? Na kolik vyjde připojení? Co sousedi? Jaká je tam zástavba, je tam klid? A bude tam klid i výhledově? A cena taky by u mě brala velkou roli.
Velikost bych neresila, oba pozemky jsou velikostně dostačující (pokud tedy počítáte s běžným domem).
Větší, přípojky nejsou žádný drama - jen si předem zjisti na SÙ jestli tam není někde zakopaný pes, že by nešly udělat.
@zuzekk nejsou drama, ale zalezi, jak daleko je potahnou...20m nebo 500m, to se oak cena zasadne meni...jinak souhlasim s vyse uvedenym, je to jen malo aspektu, co jste vypsala, dulezita je i zastavba kolem, sousede, orientace pozemku, rizika jako je treba zaplavova oblast atd...
Volila bych ten větší blíž k centru, a to kvůli dětem, ať to mají v pohodě do školy atd.
@galvac Tak takhle, podle toho, co píšeš, bych brala ten větší. Ale je tam dost věcí, které neznám, a které by můj výběr mohly podstatně ovlivnit a změnit - třeba cena, orientace pozemku, náklady na připojení k elektrice a plynu, sousedství, ale taky třeba můj osobní pocit z daného místa, lokality apod.
Vy pozemky znáte nejlépe stejně jako vaše rodinné potřeby a preference. Spíš doporučím nechat se inspirovat, co všechno může do rozhodování zasáhnout, abyste si doma mohli zhodnotit maximální množství kritérií. Pro nás byl důležitý prostor, soukromí, okolí, příroda nebo třeba jistota, že na pozemku povolí bungalov a samo sebou na vršku jsou formální informace.... břemena, závazky, omezení.
To je pro mě málo informací. U mě rozhoduje také cena, okolí, prostředí (celkové okolí i bezprostřední sousedi), orientace pozemku na světové strany, okolí do budoucna.. (jako jestli vám za domem za pár let nevyroste třeba supermarket nebo dálnice...)
My jsme pozemek taky vybírali a rozhodovali jsme se podle více aspektů, než uvádíte. Já bych jen podle tohoto nedokázala rozhodnout, zkuste se na to také podívat z více hledisek, pokud si nejste jistí 🙂