Ahoj, chtěla bych se, prosím, zeptat těch, kdo poslední dobou kolaudovali dům, jaké atesty a certifikáty materiálů jste dodávali ke kolaudaci? Máme uvedeno v projektu, že je dodáme, na netu je také uvedeno, že jsou potřeba. Ale k jakým materiálům? V projektu, ani na netu není nic konkrétního. Máme od ČOV, retenční nádrže. Ale jinak je materiálů hrozně moc, od cihel, střešních tašek, betonu, trubek, polystyrenu, elektrických zásuvek a vypínačů,.... Od čeho je to teda potřeba? Děkuji moc.
@1pomnenka měli by stačit dveře na wc…. Pro kolaudaci … 😎
@1pomnenka Ano, komín a elektřinu máme vlastně taky. Musí být i doloženo, že jsou polystyrenové desky zabezpečeny kotvami proti odpadávání. Ale v projektu je psáno: použitých materiálů. Tak jsem nevěděla, jestli i certifikáty např. od cihel, tašek,... Přišlo mi to divné,že by někdo něco takového chtěl, ale raději jsem se tu zeptala, kdyby náhodou. Krom světel a lustrů máme v interiéru všechno, chybí pouze venkovní úpravy - terasa a zámková dlažba za domem. Před domem se už zámkovka bude dělat, tak ta také bude.
@janule0123 Bohužel to nestačilo, dali nám 3 týdny na nápravu a kdyby dveře nebyly, nebude ani kolaudace. Každý stavební úřad chce něco jiného, je to o lidech.
@1pomnenka za 3 týdny je to tak na hornbach atp😞tak u nás stačí na wc dveře a to ještě pokud je víc wc v domě, tak na jedno
Seznam najdeš na netu, hlavně revize elektřiny, komínu. Pokud vám staví firma, je to jednodušší, dodají oni včetně stavebního deníku. Nejlepší je zavolat si na stavební úřad, pod který patříte. Co se týká nedodělků v interieru, tak některý úřad dá kolaudaci i když nejsou osazené všechny vnitřní dveře, u nás ani omylem. Chyběly dvoje posuvné dveře, protože je firma nevyrobila v termínu a to tedy hodně vadilo.