Zajímalo by mě, na jaké informace mám jako vlastník nemovitosti nárok. Bydlím ve sto let starém domě, poslední 4 generace se dům předává v rámci naší rodiny. Ale ráda bych věděla, kdo dům vlastnil předtím, kdo ho postavil.. archivuje se to, nebo už je to dávno skartovane? A pokud není, poskytne mi třeba za poplatek KÚ tyto informace?
Pokud někdo ví, dekuji.
Také můžeš zkusit zajít na obecní úřad, zde je možné občas dohledat stavební dokumentaci.
Vlastnictví a katastrální mapu řeší katastrální úřad, stavbu řeší stavební úřad. Oba úřady mají povinnost archivovat dokumenty dle platných právních předpisů. Něco tedy určitě z historie dohledáš...
O stavbě ti řekne stavební úřad. Doporučuji jim předem zavolat a domluvit si schůzku. Kdo nemovitost vlastnil řeší zase katastr. Dáš průkaz totožnosti a zaplatíš poplatek.
Dekuju holky, já jim napíšu teda datovku, čímž by měla být ověřena i moje totožnost.
@mafulin ano není problém požádat katastrální úřad o kompletní výpis - za úplatu. Myslím že chtějí asi 50 nebo 100 kč za stránku A4. Ale dají ti to , co mají, kdo dům postavil katastr fakt neeviduje. Pouze vlastnické vztahy. Se staršími údaji může být taky problém, ale nějaké listiny by ve sbírce listin mít mohli. Nejlepší by bylo na ten katastr zavolat a tak ti poradí lépe, jak to udělat