Ahoj chci se zeptat kdyz se bude zadatbo hypoteku a manzel ma dostatecny prijem musim byt posuzovana i ja?
@terezapos
proc se chces nechat vyloucit z hypoteky?do toho domu pujdou i tvoje penize ne?a v rpipade rozvodu bys odtahla s holym zadkem
@zelenaesmolda ptz jsem ve zkusebni dobe a nechci s tim mit nic spolecneho za me je hloupost dum koupit a take mam pujcku na sebe
@terezapos
tak pujcka a hypoteka je fakt rozdil.
Co budes delat v pripade rozvodu?Zabalis si igelitku a pujdes?
@zelenaesmolda to vim ze je rozdil ale kdyz budou posuzovat muj prijem ta pujcka tam bude uvedena a manzel o ni nevi a v pripade rozvodu mame jinej nas dum
@terezapos
a proc o pujcce nevi?promin ale tyhle informace by v manzelstvi nikdo tajit nemel.Dum neni rohlik na krame,je to nekolika milionovy majetek,nechapu,ze se o nej chces nechat dobrovolne obrat.
@zelenaesmolda proste nevi no splacim to ze sveho prijmu a rodinunto nepoznamenava takze asi tak nechce se mi to ted tady rozebirat ale kazdy mame nejakeho kostlivce
@terezapos
tady ale nejde o to jestli to rodinu zatezuje nebo ne,je to lez a v dost podstatne veci.
@zelenaesmolda neni to lez jen jsem mu to nerekla ale to neres prosim ja se jen ptala ohledne hypoteky a odpoved jsem dostala takze dekuji
@terezapos
aha,takze nevera taky vlastne neni nevera kdyz to partnerovi vlastne jenom nereknes,ze spis s jinym :D
Tvl chudak chlap...
@zelenaesmolda nase manzelstvi je tak nejak v haji uz delsi dobu on mi byl neverny ja se dostala diky praci do pasti tak jsem si musela pujcit
@zelenaesmolda proste kazdy mame kostlivce a tim bych to uzavrela
Ne, každý kostlivce skutečně nemáme. Boha jeho...
@terezapos
v manzelstvi jste snad dva na reseni problemu ne?jako pujcit si za zady manzela je proste podraz.Proc jsi to neresila s nim?Od toho jste snad par ne?
@zelenaesmolda jezis neres to proste to v te dobe neslo s nim resit ano kazdy nema dokonale manzelstvi
O hypoteku muze manzel zazadat sam. Pokud na ni sam dosahne. V tom pripade te lustrovat nebudou.
Ale cele tohle chovani vas obou moc ok neni 🤦🏻♀️
@terezapos diky práci se člověk do pasti nedostane. Ty si lhářka, on nevěrník. Krásné spojení
Jak to popisuješ, tak bych si na tvém místě sehnala slušného právníka - abys v případě rozvodu neskončila s půlkou dluhu. Protože jedna věc je, zda budeš posuzována u hypotéky a jiná věc je, zda budeš i spoludlužníkem / spolumajitelkou nemovitosti či cokoli dalšího.
@evaviki Ano, pokud si rozdělí SJM, ale tazatelka jak se ptá, tak mi přijde, že manželství je v takovém stavu, že je lépe rovnou počítat s rozvodem a že ona sama ani moc netuší, jak co vlastně přesně je. A bankéř si nejspíše pojede "to svoje", takže kdo ví, co přesně banka bude či nebude chtít a do čeho je potáhne. A co vlastně chce chlap. Tzn. proto doporučuji, aby si rovnou sehnala právníka, co to s ní probere (klidně to může být ten notář, co s nimi pak SJM zúží, ale ať to nebere jenom jako "skočím si teda k někomu, kdo to nějak rozdělí", ale probere to s ním majetkově pořádně).
@merope pokud si ho nerozdeli, zadaji spolu a projedou se jeji registry, i kdyz prijem nedoklada (napr. proto, ze je ve zkusebni dobe). Tak to je. Pak je pripadne varianta, kdy zadaji oba a dum bude vlastnit pouze jeden. Nedela to ale kazda banka. A obracene je s tim dost problem, posuzuje se individualne, takze v pripade manzelstvi i rozdeleneho sjm si myslim, ze banka nedovoli, aby dum vlastnili oba, kdyz by zadal pouze jeden. Psalas, ze jedna vec je, zda bude posuzovana a druha, zda bude spoludluznik. To ale neni pravda. Pokud je spoludluznik, je vzdy posuzovana. Takze proto jsem ti psala, ze pises neco, co neni spravne..
@evaviki Měla jsem matný pocit, že na jednom školení kdysi před lety nám u jedné banky říkali, že lze prostě jednoho z manželů neposuzovat a dát vše jen na podkladě toho druhého (a přitom se s rozdělováním SJM nepočítalo). Ale je to už dávno, tak to ani nemusí platit. A občas jsem možná přehnaně opatrná - takže když vidím manželství v podobném stavu, přijde mi pořád lepší to pořešit s právníkem, i proto, že kdo ví, co pak jeden z partnerů druhému "nakecá". Za mě ideál teda rozdělit SJM komplet a každý si jede pak "na svém" a nemusí to pak řešit ani do budoucna.
@terezapos
tak o hypo zadate spolecne ne?