Hypotéka. Musím být posuzována také já?

terezapos
17. črc 2021

Ahoj chci se zeptat kdyz se bude zadatbo hypoteku a manzel ma dostatecny prijem musim byt posuzovana i ja?

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
tak o hypo zadate spolecne ne?

escapelle
17. črc 2021

@terezapos posuzována být nemusíš,Ale manžel tam s největší pravděpodobností uveden bude.
Já si brala hypo před sňatkem,teď refinancuju.vse je stále jen na mě,ale manžel je tam uvedený prostě jako můj manžel.

escapelle
17. črc 2021

@terezapos i když počkej,v manželství byste museli mít zúžené sjm,bych rekla?myslím že jinak nemuze zadat jen jeden z vás.

terezapos
autor
17. črc 2021

@escapelle to si prave take myslim takze musim k notari sepsat ze me z toho vylouci

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
proc se chces nechat vyloucit z hypoteky?do toho domu pujdou i tvoje penize ne?a v rpipade rozvodu bys odtahla s holym zadkem

adula000
17. črc 2021

@terezapos no musíte si nechat sepsat zúžení SJM. Ale takhle bude dům jen manžela

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda ptz jsem ve zkusebni dobe a nechci s tim mit nic spolecneho za me je hloupost dum koupit a take mam pujcku na sebe

terezapos
autor
17. črc 2021

@adula000 to vim ja ho ani nechci

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
tak pujcka a hypoteka je fakt rozdil.
Co budes delat v pripade rozvodu?Zabalis si igelitku a pujdes?

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda to vim ze je rozdil ale kdyz budou posuzovat muj prijem ta pujcka tam bude uvedena a manzel o ni nevi a v pripade rozvodu mame jinej nas dum

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
a proc o pujcce nevi?promin ale tyhle informace by v manzelstvi nikdo tajit nemel.Dum neni rohlik na krame,je to nekolika milionovy majetek,nechapu,ze se o nej chces nechat dobrovolne obrat.

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda proste nevi no splacim to ze sveho prijmu a rodinunto nepoznamenava takze asi tak nechce se mi to ted tady rozebirat ale kazdy mame nejakeho kostlivce

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
tady ale nejde o to jestli to rodinu zatezuje nebo ne,je to lez a v dost podstatne veci.

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda neni to lez jen jsem mu to nerekla ale to neres prosim ja se jen ptala ohledne hypoteky a odpoved jsem dostala takze dekuji

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
aha,takze nevera taky vlastne neni nevera kdyz to partnerovi vlastne jenom nereknes,ze spis s jinym :D
Tvl chudak chlap...

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda nase manzelstvi je tak nejak v haji uz delsi dobu on mi byl neverny ja se dostala diky praci do pasti tak jsem si musela pujcit

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda proste kazdy mame kostlivce a tim bych to uzavrela

ondul
17. črc 2021

Ne, každý kostlivce skutečně nemáme. Boha jeho...

zelenaesmolda
17. črc 2021

@terezapos
v manzelstvi jste snad dva na reseni problemu ne?jako pujcit si za zady manzela je proste podraz.Proc jsi to neresila s nim?Od toho jste snad par ne?

terezapos
autor
17. črc 2021

@zelenaesmolda jezis neres to proste to v te dobe neslo s nim resit ano kazdy nema dokonale manzelstvi

blenny
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
17. črc 2021

O hypoteku muze manzel zazadat sam. Pokud na ni sam dosahne. V tom pripade te lustrovat nebudou.
Ale cele tohle chovani vas obou moc ok neni 🤦🏻‍♀️

lachtanice86
17. črc 2021

@terezapos diky práci se člověk do pasti nedostane. Ty si lhářka, on nevěrník. Krásné spojení

merope
17. črc 2021

Jak to popisuješ, tak bych si na tvém místě sehnala slušného právníka - abys v případě rozvodu neskončila s půlkou dluhu. Protože jedna věc je, zda budeš posuzována u hypotéky a jiná věc je, zda budeš i spoludlužníkem / spolumajitelkou nemovitosti či cokoli dalšího.

evaviki
17. črc 2021

pokud zadaji o hypoteku manzele, bud musi oba, nebo musi dolozit zuzene SJM. Takze k notari a zuzit sjm. Tim padem nebudes mit ani hypoteku, ani vlastnit dum.
@merope to neni pravda. Pokud si rozdeli SJM, tak za hypoteku neruci.

evaviki
17. črc 2021

@journals nemuze o ni pozadat sam, pokud nemaji zuzene SJM.

blenny
Autor odpověď smazal
Zobraz
merope
17. črc 2021

@evaviki Ano, pokud si rozdělí SJM, ale tazatelka jak se ptá, tak mi přijde, že manželství je v takovém stavu, že je lépe rovnou počítat s rozvodem a že ona sama ani moc netuší, jak co vlastně přesně je. A bankéř si nejspíše pojede "to svoje", takže kdo ví, co přesně banka bude či nebude chtít a do čeho je potáhne. A co vlastně chce chlap. Tzn. proto doporučuji, aby si rovnou sehnala právníka, co to s ní probere (klidně to může být ten notář, co s nimi pak SJM zúží, ale ať to nebere jenom jako "skočím si teda k někomu, kdo to nějak rozdělí", ale probere to s ním majetkově pořádně).

evaviki
17. črc 2021

@merope pokud si ho nerozdeli, zadaji spolu a projedou se jeji registry, i kdyz prijem nedoklada (napr. proto, ze je ve zkusebni dobe). Tak to je. Pak je pripadne varianta, kdy zadaji oba a dum bude vlastnit pouze jeden. Nedela to ale kazda banka. A obracene je s tim dost problem, posuzuje se individualne, takze v pripade manzelstvi i rozdeleneho sjm si myslim, ze banka nedovoli, aby dum vlastnili oba, kdyz by zadal pouze jeden. Psalas, ze jedna vec je, zda bude posuzovana a druha, zda bude spoludluznik. To ale neni pravda. Pokud je spoludluznik, je vzdy posuzovana. Takze proto jsem ti psala, ze pises neco, co neni spravne..

merope
17. črc 2021

@evaviki Měla jsem matný pocit, že na jednom školení kdysi před lety nám u jedné banky říkali, že lze prostě jednoho z manželů neposuzovat a dát vše jen na podkladě toho druhého (a přitom se s rozdělováním SJM nepočítalo). Ale je to už dávno, tak to ani nemusí platit. A občas jsem možná přehnaně opatrná - takže když vidím manželství v podobném stavu, přijde mi pořád lepší to pořešit s právníkem, i proto, že kdo ví, co pak jeden z partnerů druhému "nakecá". Za mě ideál teda rozdělit SJM komplet a každý si jede pak "na svém" a nemusí to pak řešit ani do budoucna.