Dobré ráno.
Ve zkratce - máme s manželem před insolvencí,asi dva dny zpět jsem se dozvěděla že nezaplatil 2 nájmy.
Odchází mu to automaticky z účtu,tudíž jsem to nevěděla.
Bydlíme v městském bytě.
Dluh se asi propíše do insolvence,ale zřejmě musíme počítat že nám město neprodlouží smlouvu?
Dostáváme smlouvu každý rok na další roční období.
Děkuji za odpověďi.
@superkousky
Nemůžeme teď platit před insolvencí nic ,bylo by to zvýhodnění daného věřitele..
To nám bylo řečeno.
Vysvetlit takto na uradu. Naposledy kdy u nas MČ neproslouzila smlouvu, rozmazlo se to ve zpravodaji hroznym zpusobem. A vyslo najevo, ze to bylo kvuli absolutnimu nezajmu tech lidi neco resit. Samotny dluh, aspon to tak vypadalo, by se jeste prekousnul.
Kdy budete žádat o prodloužení smlouvy??
Tehdy se vyjíždí potvrzení ohledně toho,zda je ,či není případný dluh na nájmu a kolik a ano po té je třeba dluh uhradit, ale do té doby máte čas zařídit vše potřebné 😉
Na město, odprosit, tady nikdo zázrak neudělá.
no já tedy nevím, ale když jsme řešili insolvenci my, tak nám bylo řečeno, že nájem a věci s tím spojené máme normálně hradit dál. Nevím jestli teď není nějaká změna ...
@glimmer
To my normálně hradime,jen tento dluh už nemáme platit ,že by to bylo zvýhodnění věřitele..
Tak nevím jak se k tomu postaví město.
Ja bych to teda urychlene resila na meste. Nebojite se, ze vas vyhodi?
@aarriel
Přišel dopis že v případě neuhrady podání návrh na soud.
Jenže jak to teď řešit když máme podaný insolvenci a už nemáme nic platit - ještě v ní nejsme ,až příští týden.
* podají
Rict to na tom meste, aby vedeli, ze to resite, ze se deje to a to. Aby videli, ze na to nekaslete a nemate to u pr...
Běžte na město, tady to nevyřešíte!
“ Nemůžeme teď platit před insolvencí nic ,bylo by to zvýhodnění daného věřitele..
To nám bylo řečeno. ”
Vam rekl kdo, insolvencni spravce, aby platba i s uroky sla pozdeji pres nej a on z toho mel provizi? 🙂
Tak to nevim nakolik je tohle pravda, ale i tak je reseni jednoduche:
Dej penize (napriklad) mamince a at maminka dojde na mesto a dluh vyrovna jejim jmenem. I kdyby to byla pravda o tom zvyhodnovani, tak vy jste nic nezaplatili ale dluh je presto zaplacen… Jak proste!
Jen chtit platit. A nebrat davky. To by pak zase bylo cele jinak, ze?
Tady to nevyřešíš. Běž na město, sypej si popel na hlavu a požádej o splátkový kalendář. Třeba to pochopí. Za pokus nic nedáš.