Zdravím všechny, možná hloupý dotaz,ale ráda uvítám názor druhých.
Prodáváme byt a já pořád přemýšlím, jestli umývat i okna.
Je mi jasné, že vytřít, vysát, koupelnu vyčistit, záchod, sporák a troubu... Ale pořád přemýšlím nad těmi okny. Jsou naposledy umyté v prosinci.
Takže už jsem se na ně pomalu za normálních okolností chystala. Ale teď,když je byt téměř prodány a nás čeká do měsíce stěhování,tak nevím.
Předem děkuji za názory, popřípade osobní zkušenost. Děkuji všem 🍀
@nikjean děkuji za názor 🙃 mám to stejně.
Ale u těch oken prostě bojuju 😁
@nikjean já to mám obráceně, uklizený byt bych rozhodně neuklízela znovu (dokud se tam neudělá bordel)
K těm oknům... no, doma nemám umytá okna asi rok, to už je fakt blbý, to bych je asi umyla, ale od prosince zas nemůžou být tak strašný, ne? Ale jestli ty cítíš, že potřebují umýt, tak asi jo. Stejně jako já cítím, že bych musela umýt ty svoje.
😁😁..okna bych určitě umyla, už jen z důvodu, aby si dotyčná nemyslela, že jsem 🐷..cca 2 x jsem šla do pronájmu a po dotyčných lidech jsem myla byt jak divá..prostě fuj..teda i kdyby byl sebe čistější, tak bych ho stejně vzala zase komplet, aby byl čistý podle mě..👍 kdyz jsem opouštěla byt, tak jsem vzala vše úplně komplet, i zavírání od topení..🤣
Tak pokud je byt už skoro prodaný, tak v tom nevidím smysl. Stejně první co uděláš v novém bytě, že ho komplet uklidíš....
za mě zbytečné. Noví majitelé budou stěhovat, možná něco rekonstruovat, bude se tam určitě prášit, takže stejně okna budou umývat znovu
Ne, okna jsme nedělali, byt jsme předávali čistý, ale noví majitelé nejspíš malovali (přece jen jsme měli nábytek a obrazy, takže na zdech to poznat je a mohou si to udělat dle vlastních barevných preferencí), to nemá smysl okna dělat.
Děkuji všem 🍀
Já jsem teda jen zametla a umyla záchod. Troubu jsme udržovali v čistotě. Být byl zcela po rekonstrukci, ale i tak předpokládám, že novi majitele si ho celý sami pořádně uklidí.
Z meho pohledu je to zbytecny. Ja bych si byt tez uklidila sama i kdyby bylo cisto. 🙂
Vždy předáváme byty perfektně uklizene včetně umytych oken .
pokud nebudes byt fotit do nabidky a uz je rezervovany, tak bych to nedelala... teda pokud se kopes do zadku a nemas co delat, tak je jako klidne umej, ale drtiva vetsina lidi si fakt nevsimne oke od prosince neumytych, kdyz je brezen😀
Já osobně bych rozlišila byt k pronájmu a k prodeji: mám zkušenosti ze všech stran - bydlela jsem v pronajatých bytech, byt jsem kupovala a teď ho pronajimam. 🙂 Když jsem hledala pronájem, bylo pro mě důležité, aby byl uklizený (ale teda 3 měsíce nemytá okna bych fakt neřešila). Když jsem hledala na prodej, tak mi to bylo naprosto jedno, jestli je uklizený nebo ne. Fakt sumak. Teda myslím nějak normálně, kdyby tam bylo naslapano 30cm špíny a plesnivý stěny tak to ne že. 😀 myslím tak, že jsem fakt neřešila, Jestli je umyta podlaha, kuchyň nebo koupelna. Natož okna. Byt jsem po koupi hodně rekonstruovala, takže by byla akorát zbytečná práce, kdyby to někdo cidil. Ale ani pokud se nedělá velká rekonstrukce, tak se stejně většinou nějaké úpravy dělají. Narozdíl od podnájmu.
Takže okna by bylo to poslední, co bych u bytu na prodej řešila. 😀
Předávala jsem byt čistý i okna byla umytá, nedalo by mi to, švagrová předávala byt zasviněný, nic neumyté, bordel na zemi, další drahoušek z rodiny to předal taky tak , tam jsem se byla podívat a nechápala jsem
Uklizim to, co mi přijde "biologicky " bordel... takže já bych okna umýt musela, protože jsou na nich otisky dětských pacek. Pokud jsou ale jen běžně zaprasena, tak počítám, že po stěhování bude úplně jedno, jestli je teď umejes, tak by mi to přišlo plýtvání energií.
Já jsem si najala úklidovou firmu před prodejem bytu. Vyčistili komplet vše včetně oken
Já kupovala před osmi lety byt, a teda hrůza a děs, všude špína a mastnota, než se to umylo, tak to bylo šílený. A to jsem musela tahat vodu od mamky, co bydlí naproti, do ctvrtyho patra bez výtahu. Původní majitelka měla totiž odstřiženou elektriku...
Umyla jsem koupelnu, zachod, troubu. Vic ne. Stejne at jsem se ja stehovala kamkoli, tak se malovalo a podlaha se zaslapala. Skoda prace
Myslím, že je to super plus, pokud bude byt takhle uklizený, ale osobně pokud bych si koupila byt, nebo převzala byt k pronájmu - VŽDY (i přesto, že by byl byt již uklizený) bych uklízecí kolečko udělala stejně znovu. 😀 Už z důvodu nějaké hygieny a dobrého pocitu pro mě.
Přeber si to. 😅