Ceny elektřiny. Kolik platíte za MWh?

17. srp 2024

Ahoj, prave jsme zjistili ze máme nedoplatek za elektřinu nechutné vysoký a to ještě není ani konec roku.. pritom máme normální domacnost kde je většina spotřebičů nízkoenergetických.
Zajímalo by mě, kolik platíte za MWh u svého odběratele?

Mě se cena 4350kč/MWh zdá teda nechutně vysoká. Možna proto máme u takový nedoplatek, protože stále žijeme v době levné elektřiny a zálohy máme stále stejné jako 3r kdy nám domacnost pokryli. (Smlouvu máme novou od r 2024)

lv
17. srp 2024

To bude tou stejnou zálohou, před třemi lety jsem platila skoro o polovinu míň a zálohy si dvakrát od té doby dost zvedala.

exbordelar
17. srp 2024

Pred dvemi lety se cena elektriny brutalne zvedla. A ten nedplatek mate uz oficialne dany nebo sis to spocitala v aplikaci pri samoodectu?

exbordelar
17. srp 2024

Jinak my platime 5 tis/MWh

martt
17. srp 2024

My máme teda smlouvu na dobu neurčitou. Ted z hlavy nevím kolik platime MWh ,ale v loni jsme měli tušim 5800 za MWH . Ale od nového roku se znovu zavedl poplatek za obnovitelné zdroje (myslím, že se to tak jmenuje). Pokud máte zálohy stejné jako před 3 mi lety tak si myslím, že se není čemu divit. Elektřina během tří let poměrně dost zdražila. Ja jsem zálohu vloni zvedala o 500 Kč. V lednu nám sice elektřinu zlevnili ,ale s tím poplatkem nám to vyjde úplně na stejno jako v loni.

betelgeuzz
17. srp 2024

A to jste loni nedoplatek neměli? protože cena elektřiny se zvyšovala už tak před dvěma lety, poslední rok spíš klesá. Zkontrolovala jsi spotřebu, kolik jste měli minule ve vyúčtování a kolik letos? Vaše cena nijak vysoká není.

somalicats
17. srp 2024

Šmarja, zase nějakej průzkum. Jak přes kopírák, tyhlety anonymní diskuse, teď si jen sesbírá, co tu napíšete a bude happy jak dva grepy.

sorboni30
17. srp 2024

Platím měsíčně elektřinu u ČEZu 3400kc. Jsme u nich třetím rokem

autor
17. srp 2024

@somalicats prosím, odpust si tohle. Díky 😀 já se tady realně ptám, protože jsme se přestěhovali v lednu do menšího bytu z rodinného baráku, kde jsme bydleli na půl s jednou paní. Dvougenerak. Takže jsme podepisovala novou smlouvu na dobu neurčitou a s úplně jiným zastropovanim cen. Proto se ptám tady, normálních lidi a ne srovnávacu na internetu, kolik se muže tak platit, protože mám pocit ze jsme byli fakt nataženi. A tečka.

autor
17. srp 2024

@lv je to možné, ale i tak se mi to nezdá 😌😌.. nikdy jsem se nezajimala kolik platím na mwh, proste jsem byla mlada slepice 😀😀 teď mám rodinu, výdaje máme trosku vyšší a z ničeho nic proste naskočí elektřina nedoplatek tak vysoký. Tak mě napadlo, ze se první zeptám tu, než třeba zacnu řešit dal.

autor
17. srp 2024

@exbordelar v CEZ aplikaci při samoodectu. Máme novo zamlouvá od ledna. Predtim jsme to nijak neřešili viz. předchozí komentář. Všechno Vyuctovani za nás dělala “pani domácí” nebo jsem jako sama bez partnera nějaké nedoplatky neměla. Ale nedoplatek 10tis mě zvedl ze židle no 😂😂 asi musím začít nádobí mýt víc v ruce než v mycce 😂💀

autor
17. srp 2024

@martt děkuji, taky si myslím, ze budeme muset proste začít calovat víc, pokud nechceme pak platit dardu naráz.. děkuji za odpověd!

autor
17. srp 2024

@betelgeuzz neměli, ale taky jsme bydleli jinde, chodili jsme oba do prace. Teď jsem na rodicaku. Asi se není čemu divit, ze při stejných zalohach, když jsem víc doma. Víc se vaří, víc se pere, víc proste všechno 🙄.. plus dnešní ceny 🙈

autor
17. srp 2024

@sorboni30 díky za odpověď! Koukala jsem do CEZu ze k takové ceně bych se mohla při smlouvě na tri roky přiblížit. Furt je to o litr levnější než to co máme teď..

betelgeuzz
17. srp 2024

Tak na rodičáku se nám spotřeby všeho prudce zvedly. Najednou se topilo i přes den, svítilo se, vařilo, daleko častěji se pralo. Počítej i s větší spotřebou plynu a vody.

autor
17. srp 2024

@betelgeuzz plyn naštěstí nemáme 😂 proto možná i ta spotřeba elektřiny. Topeni dálkové ústřední. Takže budeme platit zvlášť za teplo, ale zatím jsme topit nemuseli přes zimu, je tu děsně vedro.. ale jo, dává to smysl.

sorboni30
17. srp 2024

Není zač. A to jsem stále doma, tři děti. Tv jede nonstop, klimatizace, pračka, sušička, na ničem nešetříme. Máme tepelné čerpadlo.

lv
17. srp 2024

A kolik máš zálohu?

exbordelar
17. srp 2024

A kdy mate oficialni vyuctovani? Na konci roku? Jestli jo, a ted sis delala jen prubezny samoodecet, tak te muzu uklidnit, ze tohle neni realny nedoplatek. Ja se taky takhle loni vydesila 😂
Vec se ma tak, je smichany odhad spotreby za cely rok plus kolik si zatim realne zaplatila. Tzn. ze odhad CEZu ve vasem byte na cely rok je spotreba elektriny napr. za 30 000Kc. Ty mesicne davas zalohu napr. 2500 Kc. Do srpna jsi zatim celkem zaplatila 20 000 (8 x 2500 Kc). Zbyva zaplatit jeste 4 x 2 500 Kc, coz rovna se ten ohyzdny nedoplatek 10 000 Kc, ktery te tak znechutil 😀
Tedy ovsem za predokladu, ze vyuctovani mate v prosinci/lednu.
Takze jestli jo, tak muzes byt klidna 😃

exbordelar
17. srp 2024

Pristi mesice bude ten nedoplatek zase mensi a mensi 🙂

patypresdevaty
19. srp 2024

To bude tím, že se nezajímáš, neřešíš a pak se divíš ;)

autor
19. srp 2024

@patypresdevaty radsi si jed svoje paty přes devátý a mě nech žít 😀
tahle tvoje poznámka vlastně nikoho nezajímá

autor
19. srp 2024

Díky všem, zálohu jsem si už zvedla a jak jsem to tak počítala tak podle @exbordelar to fakt sedí a ten nedoplatek bude skoro nulový. Opravdu je to tím samoodectem a ne, ze máme spotrebu jak Las Vegas 😂
To je tím, ze jsem zase zkusila něco nového a zas se rypala v něčem, co neznám 😂 nikdy jsem žádné samoodecty nedělala a všechno bylo vcajku 🤣🤣

patypresdevaty
19. srp 2024

Tak sama jsi napsala, že ses nezajimala a teď se diviš...