Ahoj ženy, mam takovy dotaz. Je mi 28 let. Mam 3 rocniho syna. Pred pul rokem jsem se rozesla s otcem syna (alkohol, agrese). Syna miluje. Je skvely tata, a kdyz je snim, verim, ze udela vse proto, aby byl syn v pohode. Coz asi je, tatinka miluje. Partnersky zivot byl hruza a des, z obou stran.
Bydlim v baraku u otce. Tata bydli s jeho novou zenou a jejima detma. Je to velky barak v podstate bydlim v garsonce.😅Ale uz se chci osamostatnit. Chci proste bydlet se synem sama. Citim, ze tu jsem navic. Je mi to davano dost najevo. V praci mam 20 cisteho. Syn chodi do skolky.
Prosim, jaky je postup, kdyz si budu zadat o obecni byt? (Ostrava). Prosim rady🙏
Ostatni rady typu co mamka, nebo tady zustat, to nechci. Dekuju.
Jen prosim nekdo se zkusenostma, kdo i tak vysel s tolika penezi. Nebo nejske typy, rady.
Nasetreno bohuzel nemam.
Ostrava-jih, to samé obálková metoda. Kdo dá víc, byt dostane. Jsou to dost vysoké sumy za bydlení+ kauce k tomu. Malý příjem nemá šanci.
@kristyn86 dekuji moc! Akorat nechci uplne vyuzivat socialnich sluzeb, kdyz na tom nejsme nejak extra spatne.. myslim, ze na tohle maji vetsi narok opravdu maminky bez domova.
@sasbu to mate pravdu, bez toho nasetreneho najmu jsem asi v dupe😒 budu se snazit hledat i jinou praci s vetsim prijmem.
Holky, kdyby jste mely jeste nejake typy ci rady jak na to, dejte prosim vedeet. 🙂 zadost o mestsky byt si podam, a budu setrit jk se da. Aby jsem to zvladla.
Jsem tu jak trn v oku😞
@tasimia budu volat, dekuji moc.
Ja bych nejradsi Petřkovice, Koblov, Ludgeřovice
Nebo slezskou Ostravu. ❤️
Jako upřímně je ostrava-jih s malou šancí. Musíš hodně nacenit nájem, aby ti byt dali. Pak už to platíš pořád, plus služby a ještě kauce. Dostaneš se třeba na částku 15000,- měsíčně, což je dost na samoživitelku. To podle mě i finančně lépe vyjde podnájem.
Ostrava- Heimstaden. Plno bytu, když se podíváš na samotný nájem bez služeb, tak standartní nájem, a že mě vždy vše vyřešili. Jasné, kauce, administrativní poplatek, ale zase tě nevyhodí, když platíš atd.
Mrkni na Heimstadein. Ac se to nezdá, není to až tak špatné bydlení ;).
Záleží do jakého obvodu chceš jít. Například Ostrava Centrum je formou obalkove metody, takže kdo dá víc, byt získá.
Více info : https://moap.ostrava.cz/cs/radnice/urad/odbor-s...
Klidně si tam zavolej poradí tim tam co a jak.
Pak v Mariánských Horách si zase vybírá mezi nájemníky, komise ;).
Mezi námi a to neříkám, ze je pravidlem zatím žádná maminka, samozivitelka u nich byt neziskala.. každopádně se může poštěstit.
No mrkni na obvod a jejich stránky, mají to opravdu moc hezky rozepsané, záleží do jake lokality chceš jít.