Dobrý den, maminky, jsem bezradná při výběru ZŠ na Praze 15 a moc bych chtěla poprosit o Vaše zkušenosti. Bydlíme v Horních Měcholupech, nejblíže máme ZŠ Křimickou, tam bychom došli i pěšky do desíti minut a bez přecházení nebezpečných cest, což samozřejmě kriterium, které nemůže být jediné a směrodatné...Pokud bych měla zvolit jinou školu, museli bychom třeba i jezdit busem pár zastávek, což zase znamená větší riziko přenosu nemocí... Máte prosím zkušenosti se školami v Horních Měcholupech či Petrovicích? Moc děkuji za Vaše rady a názory.
Nemáte někdo novou zkušenost?
Take by me prosim zajímalo...
Také se přidávám s dotazem...
@anielkha chci, aby syn přestoupil na nějakou školu v okolí na druhý stupeň. Zvažuji i ZŠ Človíček. Chci rozumnou školu - takovou, kde děti motivují ke vzdělávání, chtějí děti něco naučit, ale není to přímo škola výkonová zaměřená na encyklopedické znalosti. Asi mě zajímá vedení školy, přístup učitelů, školní atmosféra. Moc děkuji
@furaha tak bohužel o druhem stupni moc nevím. Školy tady v okolí jsou klasické sídlištní školy, žádná z nich extra nevybocuje. Nejhorší pověst má asi ZŠ Nad přehradou, ale tam se letos mění ředitelka, tak snad bude lip. Človíček je celkem chvaleny.
VN je v pohodě, rok má novou ředitelku a dobrý. Ale proste je to klasika, jako všude se jede na výkon, tohle je myslím ve všech školách v okolí.
Dobrý den, obnovuji diskuzi ohledně výběru ZŠ na Praze 15 a moc prosím o Vaše názory. Dcera v září nastupuje do první třídy a já nevím pro kterou školu se rozhodnout. Vybíráme mezi ZŠ Křimickou (to je naše spádová škola) a ZŠ Veronské náměstí. Obě máme přibližně stejně daleko. Budu moc vděčná za Vaše poznatky a zkušenosti. Moc děkuji.
@ppetruska88 myslím, že obě tyto školy jsou poměrně dobre. Vlastni zkusenost mám už bohužel starou, ale platilo, že nejhorší byla Bellovka (nyní Doplerova) a chytřejší žáci odcházeli na Veronske náměstí. Takže jen říkám, vyhnout se Bellovce 🙂
@nazka děkuji moc za reakci 🙂
Dobrý den, mohu se prosím zeptat pro jakou ZŠ jste se nakonec rozhodli a jak jste spokojeni? Dcera půjde v září do první třídy. Spádovou máme Křimickou, ještě zvažujeme Veronské náměstí, ale Křimicka se nám líbí více. Moc děkuji
@dudunidu - já mám jen zprostředkované názory od jiných maminek, protože mě chodí syn na ZŠ Hornoměcholupská, mám prvňáčka. Z těch třech, co jsi psala jsem jednoznačně nejlepší názory slyšela na Křimickou, tak bych asi syna přihlásila tam. Je to i jazykovka, tak pokud by mu učení šlo, může pak pokračovat touto cestou. O ZŠ Nad Přehradou a Veronské náměstí jsem slyšela, že to není úplně ono, ale co konkrétně nevím.