Ahoj/Dobrý den,
prosím o radu, jakou lampičku a školní židličku pořídit pro prvňáčka? Stůl nebude polohovací.
Klidně i konkrétní věci...mám na to 14 dní a už jsem trošku zoufalá....
díky moc, Lucka
My máme Stokke trip trap, dá se používat od miminka až do dospělosti.
Pokud nemáte nastavitelný stůl, tak nějakou rostoucí židli - Jitro a nebo my máme Kláru z Domestavu - už několik let a jsme spokojení.....lampičku má syn z Ikea, pověšenou na zdi nad stolem, dá se různě naklopit a aspoň nepřekáží na stole, druhou má u postele na večerní čtení.....je to tahle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/0009... - máme ji i u pracovního stolu v obýváku a spokojenost, i cena je super 🙂
Jinak ještě jen tak na okraj - my jsme pořizovali stůl a židli ještě před školou, někdy v 5 letech.....teď chodí do třetí a dny, kdy u toho stolu v pokojíčku psal úkoly bych spočítala na prstech 🙂, většinou si to rozložil na stole v kuchyni, za 10 minut měl hotovo, sbalil to do aktovky, hodil ji do předsíně a tím domácí příprava končila 🙂. Teď kolikrát přijde ze školy, hlásí, že má úkol z matiky, za dveřmi si sedne na schodiště, vyndá sešit, během chvilky to tam napíše a hotovo 🙂. Tím jsem jenom chtěla říct, že není potřeba si s tím dělat nějaké velké nervy 🙂
Tu židli máme tuhle http://www.domestav.cz/cs/katalog/zidle-klara-2... - akorát my jí tenkrát zastihli v nějaké akci, takže byla asi za 1300,- 🙂 , pořizovali jsme jí v synových 3,5 letech, teď je mu 8 a půl a pořád dobře slouží....
Dcera měla dřevěnou rostoucí, ale v první třidě už chtěla pohodlnou otočnou, tak jsme ji koupili tuto. Je od 4let do dospělosti a je skvělá. Lampičku má ledku s třemi druhy světel a nadstavení sitosti světla. http://www.kancelarskezidle.com/zidle/detske-zi...
@killi - taky máme nahoře v pokojíčku otočnou rostoucí - Actikid a jsme spokojení, je tak od těch cca 4 let do dospělosti, pořizovali jsme ji někdy v 5 letech, u stolu v kuchyni má tu rostoucí dřevěnou, takže používá obě...akorát u té otočné rostoucí to chce ideálně nastavitelný stůl a nebo nějaký stupínek pod nohy, aby byly nohy opřené o podložku jak mají být...
Máme rostoucí židli typu Jitro už asi 3 roky a je pořád jako nová. Neumím si představit, že by syn seděl na té otočné. Museli jsme jí dát pryč i od našeho pracovního stolu, protože se na ní neustále točil 🙄 Možná pro nějaké klidné dítě 😉 Lampičku taky teď vybíráme, hlavně aby byla nastavitelná a prý má být bílé světlo.
Jinak celou první třídu psal syn úkoly v kuchyni, pokojík jsme rekonstruovali až teď o prázdninách, ale od září už píše úkoly a vše ostatní jen v pokojíku u svého stolu.
všem moc děkuju za rady - rostoucí židlička mě vůbec nenapadla 😲 Jdeme do Jitra 😉
@killi - taky synovi prý i ta dřevěná přijde pohodlná, ale má tam látkový sedák a taky tam zase až tak moc času netráví 😉 ....a kdyby neměl v pokojíku nastavitelný stůl, tak jí tam bude mít doteď, aby měl opřené nohy o podložku, u normálního stolu by ani teď ve 3.třídě nedosáhl pohodlně na zem (pokud by měl tu točící nastavenou výškově tak, aby se mu dobře psalo).....
My jsme spokojeni s rostoucí židlí Jitro. Mají velký výběr barev.