Ahoj byli jsme s dcerou na zápisu. Dcera je šikovná, ale minulý rok měla odklad, takže teď by šla v 7 letech. Jenže jsme byli na zápisu do školy, která pro ní není spádová. Musí jí v té škole vzít přednostně, když je po odkladu? Mám z toho bubaka, že se nedostane a bude muset být ještě rok někde ve školce a šla by od 8...:/ :/ a nebo když jí nevezmou je pak ještě možnost přihlásit jí jinam? Bohužel jsme nestihli zápis ve spádové škole.
nemusí ji vzít, když to není její spádová škola.
zavolej si na tu vaši spádovou a zkus se nějak domluvit, aby ti dcerka nezůstala "viset" ve vzduchu...
Nemusí ji vzít a proč ste jako nešli na zápis i do spádové?budeš ji muset potom nějakou školu najít. Jen tak ji ve školce už nevezmou. Do nějaké skoly chodit musí
Povinnost vzit ma pouze spadova skola, neni to o veku. Ale jak je to v pripade ze jste ani nedosli k zapisu, to netusim. Okamžitě bych volala a resila
@korotsla bohužel ji můžou pak zařadit do školy na druhem konci města takto nám to řekli na třídních schůzkách předškoláku ,že pokud přihlašujeme do školy která není spadova a nevemou dítě zařadí ho do školy kde zbyde místo …že si máme dítě hlásit pro jistotu do spadove školy …ještě jsem si to ověřovála sYn musí do speciální třídy která není v spadove oblasti …
@korotsla jak zůstat dal ve školce? To nelze, odklad 2x fakt jen tak nedostane...
Pokud jsi s ní nešla na spádovou školu a máte tam ZŠ více je možné, že ji budeš vozit přes celé město, to sis hold měla pojišťovat dříve 🤷♀️
@montelvina Tak to už mi naštěstí potom bude jedno, protože ta spádová je přes celé město, tak už mi je pak jedno, zda bude chodit tam nebo jinam, tak jako tak bych jezdila přes celé město. Mě šlo o to, aby mi dcera nezůstala na ocet bez školy a aby pak měli tu povinnost jí někam přijmout. Ale já doufám a věřím že jí vezmou tady. Jsou tu dvě školy hned u sebe. Šli jsme na zápis do obou. V jedné berou 90 děti a v druhé 70, což mi přijde jako docela dost volných míst.
Nemusí, škola není jako školka, ze platí čím je dítě starší, tím větší má přednost. První dostanou místa spadove děti.
@korotsla zalezi kde bydlis, my mame v okolí škol 5, v každé berou tak 80-100 děti a je tlacenka, holt ctvrt, kde je dětí hodně, do školek je problém se dostat a to je nějaká na každém rohu. Záleží jaký bude zájem no. Ale bez skoly nezůstane, někam vás kdyžtak přiřadí, akorat to pak bude škola, o kterou není zájem.
@korotsla no někde ji budou muset umístit protože ona musí nastoupit nejpozději do 8 let věku nebo spiš v tom roce kdy ji bude 8…ale ještě se můžete domluvit na zápisu do jiné školy si myslím ..ovšem se vám muže zdát ze mají dostatek míst ale je dost velký nával včera rikali v televizi ze rok narození 2016 a 2017 je nejsilnější na příjem děti a rodiče mění bydliště děti kvůli přijetí ..říkal jeden tatínek ze spadovou školu mají dal a nespadovou 150 metru což si říkám zas který chytrý to tak vymyšli
@korotsla a jak to, že je spadova přes celé město? Neměla by to být ta nejbližší?
Nekde ji asi vezmou, ale ani ve spadove skole to byt nemusi. U nas to bylo tak, ze berou spadove deti, ale pokud jich bude vic nez na dve tridy, i ze spadovych deti se losuje. Takze na spadovou skolu bych nespolehala.
@fifinka2020 tak spadovost je podle trvaleho bydliste, fakticky muze bydlet uplne jinde.
Klid, někde ji vezmou. Jisté etnikum nechodí na zápis vůbec a v září se zjeví 🤣 a taky je vemou 🤷♀️
Někde ji vzít musí. Dva odklady mají pouze děti s nějakým problémem a na základě vyšetření v SPC.
@korotsla nemusí přednost mají spádové děti jinak syn má teď ted 7 let a 8 mu bude v říjnu a jde do školy normalne