Základní škola na Praze 7, 8 - jakou vybrat?

pisisvori
9. led 2015

AHoj chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti se školama na Praze 7,8...jde mi hlavně o školy Na Strossmayerově náměstí Pha7, Burešova, Žernosecká, Školská zahrada Pha 8 a pak škola česko německá v Chabařvické Pha 8.
Chtěl bych pro dceru kvalitní školu, kde něco naučí a naučí děti, že pokud mají něco umět, musí pro to něco dělat...ale také, aby tam byli schopní učitelé, kteří dokáží k dětem přistupovat trošku individuálně a ne školu zprotivit🙂.

Prosím nechci diskuzi o našem školství, o tom co je správné a co ne atd ....chci jen vaše zkušenosti s danou školou!!!! Děkuji všem za pochopení a projevenou toleranci🙂.

ludva
9. led 2015

Ahoj, zrovna téma pro nás aktuální...
Starší děti chodily na Žernoseckou. Byly spokojené, ovšem kvalita se s novou paní ředitelkou prý změnila, takže hledám pro své, né zrovna tabulkové dítě školu jinou.
Bureška se prý hodně zlepšila a na česko-německou nemám zrovna dobré reference od rodičů. Ale nevím, dneska jsem to řešila v PPP, naše psycholožka naopak školu doporučovala.
Nakonec záleží na paní učitelce 🙂
Takže také budu ráda za osobní zkušenost 🙂

ludva
10. led 2015

@pisisvori Můžu se zeptat, jakou ty preferuješ? Máš nějaké bližší info?

pisisvori
autor
10. led 2015

@ludva Ahoj o Žernosecké mám takové info jako ty, že tam všichni před 4-3 rukama chtěli, ale teď se hrozně zhoršili...Bureška mám dobré info...jen ti co chtějí malou školu, aby se dětem hooodně individuálně věnovali tam nechtějí. Na Školskou zahradu se to různí. Někdo ji vychvaluje, někdo říká, že je pro pomalejší děti a že tam naučí půlku než jinde.....Německo česko zatím nevím, ale chci zajít ja jednou známou z hřiště:-ú, ty tam mají dceru...tak dám vědět.

pisisvori
autor
10. led 2015

@ludva a co ty rodiče na tu německou říkají...manžel tam chce dceru dát, ale nic pro to nedělá (byla tam přípravka na zápis, jsou tam testy školní zralosti a nemá domluvený termín, propásl den otevřených dveří....(dcera byla vříjnu a listopadu nemocná, dokonce v nemocnici, takže já ještě s miminem jsem nic neřešila)
A co říkala ta psycholožka?