Zákaz mobilních telefonů na škole v přírodě. Je to možné?

mareksindelar
28. čer 2022

Dobrý den,
mohu se zeptat, jestli se na škole v přírodě může zakázat mobil?
Děkuji
Anonym

korin
28. čer 2022

Může. Naše děti (2. a 4. třída) měly zákaz, shodli se na tom rodiče na třídních schůzkách. A jsem tomu jedině ráda.

michaela666
28. čer 2022

@mareksindelar Anonym úplně nevyšel, ale nevadí. 🙂 Co vím od známých, tak mobil měli zakázaný balit. Když viděli někoho jak si sním hraje, učitelky ho schovaly u sebe a rodičům vrátili při příjezdu. Bylo to napsané přímo v pokynech.

jirovapa
28. čer 2022

@mareksindelar u nás nesmí s mobilem děti ani na dětský tábor. 🙂

korin
28. čer 2022

@jirovapa U nás též. Prostě "není signál".

lencaa11
28. čer 2022

@mareksindelar ano můžou pokud to dítě nemá ze zdravotních důvodu mít u sebe tak na školu přírodě tel se nedává

victress
28. čer 2022

ano, po novele školského zákona může...záleží ale také na tom, na co by dítě telefon chtělo s sebou - jestli na hraní her a surfování po Netu 24/7 nebo jenom na zavolání večer rodičům 5 minut...je to o lidech tak jako všechno, jako děti jsme telefon taky neměli a přežili jsme...když se dítěti něco stalo, zavolali učitelé rodičům a rodiče si pro dítě přijeli...škola v přírodě trvá max 5 dní a tak krátké odloučení snad cca 10leté dítě vydrží...dítě jede na školu v přírodě, aby si užilo ten program a ne aby furt "lízalo mobil" nehledě na to, že učitelé nemohou zodpovídat za ztrátu, poškození, zničení toho mobilu, to se uhlídat nedá...

lady742
28. čer 2022

Ano u nás děti sebou brát nesmělý,rodiče to schválili

zelenaesmolda
28. čer 2022

@mareksindelar
Tak mobil je osobni majetek zaka,tezko mu muzou zakazat si ho vzit s sebou.To je jako by jim prikazali kolik tricek si s sebou muzou vzit.

zelenaesmolda
28. čer 2022

@michaela666
cimz se vlastne ucitelky dopustily kradeze.Nemuzes nekomu jenom tak sebrat jeho majetek.Kdyby si rodice stezovali tak ma ucitelka problem.

bara88
28. čer 2022

Proboha tak jestli potřebuje telefon tak ať sedí doma na prdeli a nejezdí na školu v přírodě,.za chvilku se děti ani nevyserou bez telefonu

bara88
28. čer 2022

Mě by ani nenapadlo řešit jestli podle zákonů můžou nebo nemůžou zakazovat. Prostě řeknou že ho mít nemá tak ho nechá doma a hotovo

cilkat
28. čer 2022

@zelenaesmolda Rodič to zakázat ,0nezletilému dítěti může, ne? Tudíž když je to dohoda rodičů...

zelenaesmolda
28. čer 2022

@cilkat
vsak rikam kdyby si nekdo stezoval.
ze to je domluva rodicu s ucitelkou uz je jina vec.

mourovatakocka
28. čer 2022

Ty jo holky, koukám jak blázen 🤔 Mám děti ještě malé, ale teda neumím si představit, že bych já sama neměla možnost napsat nebo zavolat, jak se mají. Trávit čas na mobilu ne, ale na nějaké základní info z daného dne...

zelenaesmolda
28. čer 2022

@mourovatakocka
nebo se tem detem muze styskat,nektere josu treba takhle mimo domov uplne poprve

emamaira
28. čer 2022

Podle školského zákona, může škola zakázat používání mobilu...

lencaa11
28. čer 2022

@mourovatakocka většinou škola má školní stránky a tam dávají foto atd z toho co bylo zas bez toho telefonu si myslím že 5 dní dítě vydrží náš syn jezdil od 1-6 třídy a vše zvladnul bez telefonu dcera teď byla 4 třída a tel měla u sebe jako jediná měla výjimku má cukrovku tak jsme byli na telefonu ve spojení

ai30
28. čer 2022

@mourovatakocka Tak ta skola v prirode je i o nejake samostatnosti toho ditete, ne? Ne aby mamka furt volala, jak se mame a jestli uz jsme kakali...Kdyby byl nejaky problem, tak se to prece dozvis i bez mobilu.

lv
28. čer 2022

@mourovatakocka ono to má dvě strany (a zkušenosti pedagogů). V kontaktu s rodičem si dítě často stýská, když s ním mluví začne plakat, fňukat, začnou po rodičích plakat i ostatní. Třeba večer. Nebo dítě někdo naštve, zavolá, že chce domů.. Informace dávají pedagogové, denně, desítky fotek, popis, co dělali.

cilkat
28. čer 2022

@mourovatakocka Jak píše Iv .. ze zkušenosti z letních táborů, rozhovory dětí s rodičem přes mobil vedou k pláči, hádkám mezi sourozenci (utíkáním dětí z tábora) a podobně... Prostě posíláme jako vedoucí fotky, posíláme zprávy, když někdo fakt potřebuje s dítětem mluvit, tak předáme svůj telefon (nebo když potřebuje dítě mluvit s rodičem, tak voláme)... ale mobil na pokojích dítěte emoce zhoršuje, nikoliv zlepšuje...

bara88
28. čer 2022

@mourovatakocka proboha ale o tom je snad tábor,škola v přírodě né?nebo ty jako dítě si volala mamce z táborů nebo školy v přírodě?

jannym
28. čer 2022

U nas se na skoly v prirode a vylety nedoporucuje aby mely deti telefony, ale primo se nezakazuji. Na letni tabor od zusky je respektovani zakazu mobilnich telefonu v podminkach ucasti, kdo porusi se nesmi pristi rok ucastnit.

veruuu_kubesovic
28. čer 2022

@mareksindelar ano, škola v přírodě je o zážitcích dítěte v kolektivu ostatních děti, ne o surfování na mobilu či hraní her 🤦‍♀️ týden bez mobilu ještě žádné dítě nezabilo...

berenika39
28. čer 2022

V naší škole se děti už na čtvrtou švp samy dohodly, že jedou bez mobilů. A nedělá to nikomu problém. Zákaz není, ale ted se vrátily a nikdo ho neměl. A přežily....přidám ještě jeden pohled - pokud je dítě na táboře, švp, nevím kde - má spoustu zážitků, denně smolí zprávy a hlášení na messenger, o čem pak doma vypráví? Hm - a pak pubertáci jen "jo, jojo, nene". Za mě - vždycky je tam dozor, který by napsal, zavolal, že se něco děje (úraz, nemoc", v opačném případě je všechno v pořádku a dětem se nic neděje.
@mourovatakocka proč bys potřebovala základní info z daného dne? Děti jsou štastné, že se nemusí furt trapně hlásit rodičům a psát, že svítilo slunce a k obědu byly hnusný zapečený těstoviny....

beata.n
28. čer 2022

A k čemu dítěti ten mobil bude? Nakoupit pohlednice a ať ve volnu když má chuť, ať napíše zážitky. Věř, že pohled nebo dopis potěší víc, než každý den informace jak se má nebo nemá. Mají se stmelovat s ostatními, užívat si a ne řešit věci na mobilu. Když to tak čtu, nedivím se, že jsou některé dnešní děti takové jaké jsou....

victress
28. čer 2022

@zelenaesmolda osobní majetek jsou např. i šperky, to mi chceš říct, že si dítě může vzít na školu v přírodě např. šperky za x tisíc a učitelé mu to musí hlídat, aby se to neztratilo a zároveň to nesmí zabavit? nebo zbraně, to je taky osobní majetek...prostě některé věci na ŠVP nepatří...👎

blondynka400
28. čer 2022

Mám zkušenosti se ŠVP/tábory/ soustředění s mobilem i bez. Někde ho můžou mít, někde je "zakázaný". Osobně se mi to zakazování nelíbí, myslím si, že toto by mělo být svobodná volba každého dítěte a rodiče. V konečném důsledku mi to je ale jedno, i když ho mají, neozvou se třeba x dní, já bych jim sama nikdy nevolala nebo nepsala. Jak tu někdo psal, ráda se kouknu na fotky, jak se mají a nic víc nepotřebuji. A jak psala @cilkat u části dětí je ten telefon spíše kontraproduktivní a vždy se dá spojit přes vedoucí/trenéry, když je potřeba.

blondynka400
28. čer 2022

@victress třeba šperky jsem též nikdy nepochopila. Je přeci moje věc, zda je dítěti sebou dám a nebo ne? To samé třeba i značkové oblečení. Za ztrátu a zničení je zodpovědné dítě ne učitel. A nechápu, proč by je měl hlídat. Celkově se mi toto zakazování věcí prostě nelíbí... A to teď nemyslím nějak rýpavě, spíš mne toto vždycky vadilo a přišlo zvláštní. Je to moje zodpovědnost, ne učitele/vedoucího.

victress
28. čer 2022

@berenika39 přesně tak, rodiče se dozví vše o dění na ŠVP už v průběhu díky moderním technologiím a když pak dítě přijede domů, ani už nemá o čem vyprávět, to je jako se známkami ve škole, když dítě dostane ve škole známku, učitel to zapíše do systému, rodiči přijde upozornění na chytré hodinky a děcko se ani doma nemůže pochlubit, že dostalo 1 z nějaké písemky nebo zkoušení, protože rodič už to ví z moderních technologií, ještě že už jsem velká a tohle za mě nebylo🙄

michaela666
28. čer 2022

@zelenaesmolda Když rodič pošle dítě na školu v přírodě, tak snad ví za jakých podmínek tam jede a tudíž s tím souhlasí. Pokud bylo v pokynech napsáno, že děti nesmějí vozit telefony s sebou, měl by to jak rodič tak dítě respektovat.