Ahoj vsem jsem uz trosku bezradna proto bych rada slysela i jiny nazor. Nas ted skoro 8 letak nastoupil do 1.tridy o rok později. Mel odklad pro skolni nezralost. Prvni dny ve skole nadseny ale realita se ukazala za mesic jina,byla jseem volana do skoly ,ze kluk nevenuje pozornost,je drzy a proto mu bude pridelena asistentka. Asistentka ale nepomohla a nasledne dva mesice na to mu byla odebrana. Pak se zlepsil i znamky a chovani zdalo se ze bude dobre.a ted na tridnich schuzkach sem se dozvedela ze je vylouceny ze skoly v přírodě prptpze je pro učitelku nezvladatelny. Sice ode me dostal doma vyhubovano,tj pravda ale zaroven me holky v práci uvedli do stavu,kdy rikaji ze se jedna o vyclenovani z kolektivu. Omlouvam se za chyby v textu,vse píší v rychlosti. Kluk mi doma brečí,ze nic z toho co říká učitelka neni pravda.
Navrhnete ucitelce,ze pojedete na skolu v prirode i vy a budete mu delat "asistenta". Pokud je uc normalni a chlapec ma problemy..., nedivim se ji. Uz takhle jsou ucitele jednou nohou v kriminale. A k reseni problemu, okamzite se objednat do PPP a resit to.
Neznám vašeho syna , ale je možné, že si s paní učitelkou nesedli. Také jsem to řešila. Naštěstí mému synovi změnili další rok třídní a došlo k úplné změně. Nová paní učitelka ho stále jen chválila. Nevím co poradit je to individuální. A to když asistentka nepomohla ( dle jejich názoru) tak se to dál neřešilo? Nemají školní psycholožku?
Znám to i z druhé strany, děti kolikrát neposlechnou a je to nebezpečné pro ně samotné i pro kolektiv a když se něco stane, vina je na učitelce (Nechoďte k tomu okraji! Hop.... A kluk byl po krk ve vodě v potoce. Být to moje děcko, dostane po prdeli. Naštěstí bylo teplo a zrovna pauza na svačinku, takže se stihl usušit. Nebo pošťuchovaní na lavičce, pád a jedete s žákem na chiru s rozbitou hlavou.). Co se týče drzosti, dobře mířená facka by byla kolikrát lepší než x poznámek v žákovské. Opakují to, co zaslechnou doma, v televizi, jak se k sobě chováte s partnerem, ke svým rodičům? Starší děti na hřišti taky dokážou rozšířit slovník menších dětí. Do toho rodiče nemají sebereflexi a doslova si nechají srát od svých dětí na hlavu a následně zahlcují ředitele stížnostmi. A teď si představte, že máte ve třídě minimálně 3 takovéto "poklady". Doma samozřejmě tvrdí, že je andílek. Jak vychází s ostatními spolužáky a jak se choval ve školce? Na druhou stranu, pokud máte pocit, že je chyba na straně učitelky, máte právo na psychologické vyšetření, je možné že potřebuje jiný přístup. A ve změně školy vám nikdo nemůže bránit.
Jsem učitelka a i když jsem měla ve třídě pěkně rošťáky,tak nevzít je na školu v přírodě mi přijde už jako krajní řešení.Co konkrétně dělá? Ubližuje spoluzakum nebo v čem je to chování tak hrozne? Upřímně nechápu,proč mu vzali tu asistentku,když se to zlepšovalo:(..Jako taky jsem měla ve třídě děti,které bych na tu SvP radši nevzala ze strachu,že něco vyvedou,že si ublíží, ale vzdycky to nakonec bylo super,děti jsou tam úplně jiné a naopak tyhle "problemve" děti tak kolikrát ožijí a jsou skvělé.Promluvte si s učitelkou,jestli je trochu rozumná,tak řešení najdete.Tohle je prostě blbej trest a je to pro to dítě hrozně demotivující. Hodně záleží nám tom,jak moc a v čem je nezvladatelný,ale nějaké řešení by se určitě našlo,třeba jak už někdo psal,že někdo pojede s ním!
ha to asi nechspu, kdyz mel odklad a neni nejak nemocny na co asistentka? v prvni tride jsou vetsinou vsechny deti divocejsi nez si zvyknout na system ne? a pristup ucitelky nevim laxni .. rekla bych ze castecne je chyba i ucitelky , tak odepsat dite co si z toho vemou ti spoluzaci ..
řešila bych to s vedením školy se školním psychologem a pod. Aby on jediný nejel na školu v přírodě by se mi také nelíbilo. Nepomohl by pak např. přestup do sousední třídy, kde bude jiné třídní?
No tak já to vidím jinak...
Máte doma (podle učitelky) problémové dítě...
* Byla mu přidělena asistentka - to jako jen tak? Bez vyšetření v PPP? Jaký byl důvod, jaký byl závěr, jako matka bych chtěla vidět podklady práce asistenta, byla jste se informovat?
* Vy se najednou na schůzkách dovíte, že je vyřazen ze ŠVP? Jak se můžete něco takového dovědět "z čistého nebe"? Mi to připadá, jako že se vůbec nezajímáte o dění ve škole, já na vašem místě bych byla s učitelkou v úzkém kontaktu, klidně každý týden, nebo min. 1x měsíčně a chtěla bych být v obraze co se ve škole děje, co syn ne/udělal o přestávkách, jak ne/pracuje, ne/vyrušuje v hodině...
"Syn mi doma brečí, že to není pravda" haha, samozřejmě je pravda někde uprostřed. Jste v kontaktu alespoň s vychovatelkou? Jak se chová v družině? Nebo s ostatními maminkami? Aby ostatní děti řekly svůj pohled, mají s vaším synem problém i děti, nebo jen paní učitelka? Je konec dubna, jak jste tu situaci řešila v průběhu roku? Chodí syn do školy rád? Má tam kamarády? jak s nimi tráví přestávky?
Samozřejmě bude chyba i v učitelce, ale já ji vidím i ve vás i ve vašem synovi. Když už jsou ale vztahy takto hluboce narušené, nedovedu si představit, jak je napravovat...
Dnes reseno s druzinarkou. A pravda je trochu jinde. Naopak druzinarka si syna velmi chválí ona sama nevidi zadny problém. A vse se bude řešit s ředitelkou. Třídní učitelka vse prevratila na účet syna coz mi pptvrdila i druzinarka. Asistentku mu dali oni protoze byl nepozorny pri hodině ale zadne vyjadreni ani vyšetření od ppp neměl. A jako druzinarce prijde velmi nevhodne ho vyclenit ze školy v přírodě tim,se vse akorát zhorší a syn se zablokuje uplne. Vse budu řešit
Jinak na upřesnění v kontaktu jsem s třídní skoro denně a nikdy mi po telefonu nerekla ze je ve skole takovy problem.
Tak teď už mě napadá jedině, že mají omezený počet míst na ŠVP a váš syn dostal "Černého Petra"
@monikavitezslav má v žákovské poznámky? Nějakou třídní důtku? Co podle učitelky dělá konkrétně špatně?
@monikavitezslav mimochodem,kdybych měla mít pro každého nepozorného prvňáčky asistenta,tak ho má víc jak polovina třídy.Zakopany pes bude trochu jinde,ptejte se a nedejte se odbyt.
Tohle je zvláštní, pokud se dřív o problému nezmiňovala a nesnažila se je řešit. U nás myslím jeden kluk na školu v přírodě nejel, ale problémové chování se řešilo od začátku roku u několika dětí, v polovině roku dostali varování, že pokud se nezlepší, na školu v přírode nepojedou a nakonec nejel jeden.
I ten asistent mi příjde zvláštní. U nás předtím byly hospitace zástupkyně, ředitelky, školního psychologa, výchovné poradkyně, následně rodiče konečně navštívili PPP (do té doby nechtěli), návštěva z PPP ve škole a ta teprve napsala asistenta. takže dostat asistenta mi tak jednoduché nepříjde.
Určitě bych řešila s učitelkou a ředitelkou.
@codal v zakovske nema ani jednu poznamku ani důtku uz to mi přišlo velmi podezřelé.
@kafr bohužel asi ano. Mimochodem syn se jmenuje Petr:_)
Asi komunikovat a řešit to s učitelkou i vedením školy. Byla by škoda neúčastnit se školních aktivit.
Na druhou stranu dcera má ve třídě (5.tř) hodně nezvladatelnou spolužačku a nejezdí kvůli ní téměř nikam. Na školu v přírodě vůbec a na jednodenní akce minimálně. Učitelka si to vyřešila po svém 😉.
@monikavitezslav tím spíš bych se bránila,tohle je jak blesk z čistého nebe..takhle to nefunguje...
takto to ani fungovat nemá. Bez poznámky najednou vyloučen ze ŠvP? A asistent jen tak, že je nesoustředěný? Musíte komunikovat a spolupracovat všichni, rodiče, dítě a pedagogové/ředitel-ka. Pokud družinářka tvrdí něco jiného ne učitelka, tak to nevypovídá nic dobrého o učitelce. Na jednu stranu je dnes doba, kdy se rodiče ohání právy, "vyhrožují" učitelce, stěžují se kde mohou (viz případ táty Parťáka a domácí úkoly, za mě ubohý tatínek teda!), na druhou stranu, také učitel může být osoba na nepravém místě a dítěti spíš uškodit a poznamenat na dost dlouhou dobu!
Asi bych třeba od zari zkusila zmenit skolu, pokud to už i ta učitelka takhle bojkotuje, tak to bude tezke a proto bych volila moznost zmeny skoly, promluvila bych si se synem proč to tak je a uvidis, treba nebude chyba pouze u syna a kdyby prece jen ano, tak to budeš resit nasledne potom, drzim palce 🍀