Ahoj maminky,prosím Vás co nás čeká ve výchovné komise ve škole?Přednětem jednání je ,,neprospěch dítěte´´.Přišel mi dopis a máme se dostavit příští pondělí do ředitelny.
Jedná se o to,že bude syn opakovat ročník,anebo spíše o to,že se neumí ve škole chovat?děkuji.Už s ním chodím na sezení do diagnostického ústavu a na neurologii,pro jeho chování doma.
Takže něco provedl i ve škole?Anebo se ta výchovná komise týká,toho,že bude opakovat ročník?Děkuji
@similenka děkuji,právě,že má opakovat druhý ročník,takže se nemusím bát,že něco ve škole špatného udělal?
takže budou asi hledat nejlepší východisko,co a jak?jestli přejít do speciální školy,anebo jestli bude pokračovat u nich 🙂
a bohužel ano,doma je strašně moc problematický ☹
taky mi vždy zatrne při jakékoli nepředvídané zpávě ze školy, ale pravděpodobně by to mělo být ve stylu konzultace, kdy si navzájem sdělíte své dojmy a budete hledat ideální řešení.
podle mě to jde ruku v ruce, jak prospěch tak chování
vzhledem k letošní nepříliš utěšené školní docházce a výuce jako takové, bych se dostavila bez nějakého zvláštního očekávání, a uvidíš, o čem to převážně bude.
na všechno se stejně dopředu připravit nedá.
Já teda budu asi za divnou, ale to nekomunikuješ se školou nebo škola s Tebou, že nevíš, zda ve škole něco provedl nebo neprovedl? O prospěchu víš, problematické chování s rodiči nejdřív řeší třídní nebo družinářka (nebo obě), než se začne řešit oficiální cestou, takže kdyby šlo o chování, měla bys to vědět.
Tak snad víš, jaké má známky, aby sis odvodila, jestli jde o propadnutí nebo o chování.
Neprospěch znamená, že neprospívá, takže "známky". Předpokládám, že budou chtít probrat další postup a možnosti.
Půjde o známky a řešení té situace pro další rok.
Mně teda učitelka vyhrožovala komisí,i kvůli chování. Teď už má jinou učitelku, doporučení PPP, asistentku, se všemi komunikuju ( to jsem dělala i předtím,ale učitelka neslyšela), takže to už nehrozí. Jinak pokud jde o chování,tak to si částečně dokážou vyřešit ve škole sami. I když by byly problémy, nemusíš o tom vědět. Každopádně doporučuji komunikovat se školou, školním poradenským zařízením, PPP, přidat dětského psychologa..Pokud má problémy s učením i chováním, je potřeba to řešit co nejdřív.
Pokud píšou neprospěch, tak známky, třeba opravdu propadá. A pokud je jeho chování problematické, tak určitě s vámi chtějí mluvit i chování. Bude tam ředitel, třídní, může být i psycholog nebo speciální pedagog, pokud je ve škole.