Hezký večer, ráda bych se zeptala na zkušenosti s uspáváním větších děti. Moje dcera (6 let) stále vyžaduje, abych ji uspávala, což mi nevadí a budu ji uspavat třeba do 15, když bude chtít 😊 Máme to jako takovou chvíli jen pro sebe. Spíš by mě zajímalo, jestli se to u starších děti zlomí a řeknou si sami, že jdou spát bez rodiče. Případně v jakém věku se to takto zlomilo u vás?
@konidana 😃 No, tak něco takového mě čeká taky. Máme teď kromě čerstvé školačky ještě mimčo, takže ta až bude větší, bude to to samé v bledě modré🤦♀️😃
Naši kluci mají 7 a 8 let a ještě pořád mě při usínání chtějí mít u sebe 🙂
Syn ma 6 a porad uspavame. Pred par tydny se z loznice odstehoval do sveho pokoje a prestal vyzadovat pohadku, ale pritomnost me nebo manzela chce porad. Nevadi nam to a predpokladam, za to jeste par let potrva.
Noo pěkné, naše bude mít taky šest a tesila jsem se konečně, že uz nastane brzy čas, kdy po přečtení pohadky budu moci odejít... Hmmm tak asi nee, ona taky bude asi ten případ, ze maminku bude potřebovat snad až do doby než si najde kluka🤣
DCeři je necelých devět a asi od osmi dá pusu, pomazlí se a jde do své postýlky a chce usínat sama. Což je docela štěstí, protože mám dva mladší, kteří chtějí usínat u mě, a jen dvě ruce. Ale chybí mi to.
Když děti zaženeme do postele, tak jim něco zazpívám, manžel poví pohádku a jdeme. Nejstarší má 10 let. Někdy pak ještě mají mejdan, takže je ukázníme, ale nejsme s nimi do usnutí. I když nejmladší vlastně do 5 let spala se mnou v posteli, už tak dva poslední roky stačilo s ní chvíli pobýt a jít. Někdy usnula ještě v mé přítomnosti, někdy sama po mém odchodu.
Záleží asi co považuješ za uspávání😉 syn má také 6 let, máme večerní rituál ze v posteli při malé lampicce přečtu pohádku a na 99% u ni usne 😁 pokud ne, tak se chce pomazlit a usíná sám☺️ Ale čtení pohádky před spaním budu praktikovat tsk dlouho, dokud o to bude mít zajem 😀to neberu jako uspavani ale přínos pro oba dva. Když ráno nemusí brzo vstavat (o víkendu nebo prázdninách) tak má dovoleno se před spaním v posteli dívat na pohádku (někdy se díváme spolu) a u té většinou také usne, někdy přijde, ze už to chce vypnout a chce přečíst pohádku 🤭
Mam kluky 11 a 6 let mají společný pokoj a jeste je uspavam. Ale máme zavedeny rituál, že jim večer ja nebo manzel čteme pohádku.
U nás chodí sami spát, co dostali velkou postel, takže někdy od dvou let. Aktuálně synové 7 a 3 roky, rozloučí se s námi v obejvaku, poprejeme dobrou noc a jdou sami do postele, pak je dýl třeba přijdu zkouknout, jestli už spí.
@nick1234 uspavani je u nás to, že jsem u ní dokud neusne. Většinou chce držet za ruku nebo usnout v objetí.
Ja uspavam 4,5 leteho a protoze sdili pokoj s 8 letou, tak je uspavam oba (dcera sama vecer usne - vezme si knizku, prohlizi si, cte si a pak usne a ja jen dojdu zhasnout), ale to aby byla bez brachy je opravdu je zridka kdy
Neuspavam, buď čteme pohádku-Obrazkove čtení, syn 4,5 i dcera 6,5 roku,pak se prikryji peřinou,dám pusu a odcházím,buď usnou hned nebo si povídají.u dcery jsem seděla,když ji bylo cca 1,5 roku do 2 let,pak už ne.u syna taky podobně ,pak už ne. Oba spi ve své postýlce ve společném pokoji.
Dekuju za tento dotaz🥰 Mame to s dcerou stejne, je ji cerstve 9, a je to takova nase chvilka🙂 Nekdy cteme, nekdy povidame, nekdy usne, nekdy driv ja😀 a nekdy odejdu kdyz zabira, a to uz jako muzu odejit. Ty chvile si uzivam. Syn (12,5let) zacal usinat sam asi v 8letech,kdyz jsme rozdelili pokoje. Stacilo mu jen si popovidat, a i ted si nekdy k nemu vlezu a povidame si, hodne se toho dozvim o skole atd.
Manžel říká ze u kluka k tomu dojde v 9-10 letech. 😁 Já to čekám tak kolem 5. Uvidíme kdo vyhraje. 😂
Tyo, překvapuje mě kolik z vás porad uspava. Dceři teď bude pět a tchyně má stále poznámky že ji chodím uspavat. Tak to jsem ráda ze je to normální i jinde 🙂
@janca26 to je krásný jaký mate vztah s 12 letym synem, ze si chce s mámou povídat ❤️ Doufám ze k tomu také dojdeme, syn má 6, a je tedy pořad hodně kontaktní a máme krásný vztah, ale pomalu začíná více času trávit s tátou (chodí chytat ryby, střílí spolu z praku, pořad něco kuti, opravují)
Ja mam teda teprve mesicni dceru, tak nevim, kdy se to zlomi (asi nejpozdeji s nastupem puberty, kdyz zacnou byt rodice ti pitomi 😂 )… ale rikam si, ze se nedivim, ze ty deti nechteji usinat sami.. me je 33 a taky nesnasim kdyz jdu spat sama… hur se mi usina a jsem takova neklidna… kdyz si jde muz lehnout se mnou ( i kdyz jeste hodiny cumi do mobilu), tak se mi usina mnohem lip… staci mi jen ten pocit, ze tam je… 🤷🏻♀️
Dcerka má 7 a pořád usíná v mojí přítomnosti ,vůbec mi to nevadí ,pritulime se chvilku si povídáme o všem možném nebo ji přečtu pohádku ,poprejeme si krásné sny a dobrou noc 🙂 odejít zatím mužu až usne 😉 ale opravdu mi to nevadí je to naše chvilka hlavně na ,, holčičí,, tajemství 🙂
Dcera už usíná sama. Teď jí bylo 6let. Trvá to asi rok. Pohádky jsme četly od 2let ale potom přestala chtít, že už je prý velká a při usínání jí to ruší.😁 Takže dáme pusu,pohladime,potulíme a odcházíme. Během chvilky spí. Každé dítě je jiné.
Uspávala jsem do 4,5 a 6, pak jsem začala chodit do práce,ráno brzy vstávala,takže už nešlo číst x pohádek a čekat než usnou. Úplně bez čehokoli, jen si řekneme dobrou noc, pořešíme okno, peřiny, světlo, od doby co se narodil nejmladší, takže od 7-9 let.
@cekamnazazrak Přesně! 🤍
Já čtu. Syn (v červenci 6 let) si to vyloženě vyžádá a tak poslouchá a u toho usne. Mám ještě dceru 5 měsíců, ta usne kolem 18h a potom mám čas na syna. Když bude chtít, budu mu číst ještě v 15 😅
Asi az nekdy po 10.roce. starsi možna bylo i 11 (a mladsimu 9) do te doby jsem je vecer casto musela drzet za ruce. Oba. Kazdy na jine posteli, jeden dole a druhy nahore na vyvysene😅