Prosím SOS, dcera má doplnit názvy mláďat exotických zvířat a nemůžu nic najít. Nevíte někdo?
medvíďata
pštrosáčata
Lední medvídě, lose (mládě losa)
Ještě tu nepadlo třeba opičátko 😉
@honatko092 To mě taky napadlo ale říkala jsem si jestli to není blbost 😃
Hádě, nosorožče 🙂
Máme tygřata, háďata a medviďata, ale to podle mě nejsou exotická zvířata. Přemýšlela jsem jak se řekne třeba mládě žirafy nebo zebry. Jinak vymyslet se dá tisíc zdrobnělin,ale asi to není správné česky. To je úkol jak něco..
žirafátko, zebrátko :D hl, že bude mít úkol a zítra se dozvíte výsledek ;)
Mládě žirafy je spisovně žirafě, mládě zebry zebře - zdroj Akademie věd ČR - https://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/jazykovy-ko...
A ještě perlička, kterou jsem našla, že mládě žirafy by dle zoologů mělo být "tele", ale nepoužívá se to. Jen je to odborný termín pro všechna mláďata kopytníků. Takže tak.
Mláďata: papoušků, hyeny, orangutanu , zeber, rejnoku, chameleonu , krokodýlů, ....názvy některé nevím😀 tak si je najdete...ale prostě jen tak bych tam naflakala zvířata co zname z knizek o Africe .. z pohadky Madagaskaru ...apod...😀
@honatko092 díky, to jsem měla vědět včera. Dcera napsala žirafě a já jsem jí to vygumovala 🙂 Hledali jsme včera s manželem asi hodinu a něco byly fakt perly. A i tohle mě přijde že se snad normálně nepoužívá. To už bych mohla napsat i papoušče nebo krokodýlče.
@honatko092 jo tohle mě taky napado - že třeba hrabaví ptáci mají zase všichni kuřata.
to jako fakt nevite?
@pribylovapetra Například: vlče, medvídě, lvíče, slůně atd…
proboha! tohle bude něco na mě 😀 syn je předškolák , mám hrůzu 😀
Tygřata, klokaňátka, žirafátka, nosoroščátka, hrošátka 😅