Syn (8) málo spí. Máte tip?

blondys24
27. kvě 2021

Máme syna v 2.třídě,hodně sportuje,ale ať je úplně vyšťavenej nebo v pohodě o víkendu,vstává před 6.00..chodí spát cca 20.30-21.má kruhy pod očima a je vidět,že je unavenej...je to dlouhodobý problém,nic nárazového,během noci se ani nebudí.nějakýtip?

bara88
27. kvě 2021

málo spí?když chodí spát před devátou a vstává v šest tak mi nepříjde že spí málo

vaju
27. kvě 2021

Má dost železa? Kruhy pod očima a únava tomu odpovídá. Řekla bych, že spánku má dostatek.

xxx3d
27. kvě 2021

já bych ubrala toho sportu.

klokanka31
27. kvě 2021

@blondys24 A nemá nějaký zdravotní problém? Myslím tím kruhy pod očima, únava...Protože podle mě spí docela dost...

bara88
27. kvě 2021

A asi záleží kolik má toho sportu jestli fakt hodně tak ubrat

barmil
27. kvě 2021

@blondys24 chudokrevnost?

konidana
28. kvě 2021

Dcera takhle ( 21-6) spi asi od dvou let. Vic nepotřebuje. Ve skolce tedy jeste spala hodinku poo, ale max. Do 5 let. Vas problem bude jinde

madamas
28. kvě 2021

Syn, 7 let, spí osm hodin a je v pohodě. Sportuje (2x týdně hodinu a půl fotbal) jinak litá venku, je neustále v pohybu. Po obědě si chvíli odpočine v sedě na gauči u tel nebo tabletu a stačí mu to na regeneraci. Poradila bych se s pediatrem, může to být jen nedostatek železa nebo něčeho jiného. Záleží také jak sportuje, jestli není přetížený organismus, to by se spánkem navíc stejně nevyřešilo.

jajulin
28. kvě 2021

Překvapuje mě, kolik z vás si myslí, že 8-9 hodin spánku pro 8leté dítě je úplně v pohodě. 9 hodin je v tomto věku spodní hranice. To, že to dost dětí má jinak a přesto fungují, je věc jiná. Každopádně bych nerezignovala na snahu spánek prodloužit. Napadá mě třeba spojit s večerním usínáním více rituálů - společná četba, povídání, meduňkový čaj na zklidnění, místnost co nejvíce zatemnit, aby tam ráno nebylo brzo světlo atd. Kromě toho bych s ním zašla i za pediatrem, aby mu vzali krev na základní rozbor.

konidana
28. kvě 2021

@jajulin samozřejmě že každé dítě je jiné. Pokud nastala změna, a dřív dítě spalo jinak a více, tak to asi není ideální. Ale prostě jsou děti kterým to stačí, a pak jsou děti které potřebují 10 - 12 h spánku v tomto věku . Mám doma oboje, a jejich spací potřebu nejde ovlivnit. Dcera mi víc než 9 hodin spát nikdy nebude a synovi to dlouhodobě nestačí ani omylem. Ale on je zase po tatínkovi, že se dospí pár hodin klidně během odpoledne.

jajulin
28. kvě 2021

@konidana souhlasím, ale přesto existuje ještě třetí skupina dětí - a to ty, které samy od sebe spí málo, ale nestačí jim to. Přijde mi lepší zkusit aspoň něco, než jakoukoli snahu smést ze stolu s tím, že to dítěti stačí, jiné nebude a hotovo.