Máme syna v 2.třídě,hodně sportuje,ale ať je úplně vyšťavenej nebo v pohodě o víkendu,vstává před 6.00..chodí spát cca 20.30-21.má kruhy pod očima a je vidět,že je unavenej...je to dlouhodobý problém,nic nárazového,během noci se ani nebudí.nějakýtip?
Má dost železa? Kruhy pod očima a únava tomu odpovídá. Řekla bych, že spánku má dostatek.
já bych ubrala toho sportu.
@blondys24 A nemá nějaký zdravotní problém? Myslím tím kruhy pod očima, únava...Protože podle mě spí docela dost...
A asi záleží kolik má toho sportu jestli fakt hodně tak ubrat
Dcera takhle ( 21-6) spi asi od dvou let. Vic nepotřebuje. Ve skolce tedy jeste spala hodinku poo, ale max. Do 5 let. Vas problem bude jinde
Syn, 7 let, spí osm hodin a je v pohodě. Sportuje (2x týdně hodinu a půl fotbal) jinak litá venku, je neustále v pohybu. Po obědě si chvíli odpočine v sedě na gauči u tel nebo tabletu a stačí mu to na regeneraci. Poradila bych se s pediatrem, může to být jen nedostatek železa nebo něčeho jiného. Záleží také jak sportuje, jestli není přetížený organismus, to by se spánkem navíc stejně nevyřešilo.
Překvapuje mě, kolik z vás si myslí, že 8-9 hodin spánku pro 8leté dítě je úplně v pohodě. 9 hodin je v tomto věku spodní hranice. To, že to dost dětí má jinak a přesto fungují, je věc jiná. Každopádně bych nerezignovala na snahu spánek prodloužit. Napadá mě třeba spojit s večerním usínáním více rituálů - společná četba, povídání, meduňkový čaj na zklidnění, místnost co nejvíce zatemnit, aby tam ráno nebylo brzo světlo atd. Kromě toho bych s ním zašla i za pediatrem, aby mu vzali krev na základní rozbor.
@jajulin samozřejmě že každé dítě je jiné. Pokud nastala změna, a dřív dítě spalo jinak a více, tak to asi není ideální. Ale prostě jsou děti kterým to stačí, a pak jsou děti které potřebují 10 - 12 h spánku v tomto věku . Mám doma oboje, a jejich spací potřebu nejde ovlivnit. Dcera mi víc než 9 hodin spát nikdy nebude a synovi to dlouhodobě nestačí ani omylem. Ale on je zase po tatínkovi, že se dospí pár hodin klidně během odpoledne.
málo spí?když chodí spát před devátou a vstává v šest tak mi nepříjde že spí málo