Zdravím... mohl by mě prosím někdo inspirovat, co dávat synovi (1.tř.) do školy na svačinu? Děkuji.
@krystalka Syn mi půjde taky do školy a taky jsem přemýšlela, a napadlo mě sem tam mu dělat toust, v běžném toustovači, + nějaký kousek zeleniny nebo ovoce a kousek něčeho na zub 😉
@zamilovanadonej - no, to je taky fajn nápad, jestli má tousty rád...nebo samozřejmě různé pomazánky, možná i trochu těstovinového nebo zeleninového salátu do krabičky a k tomu nějaké pečivo....jinak můj syn ještě do školy teď nejde, ale vycházím z toho, co jsem mu dávala s sebou do té školičky a nebo co nosíme s sebou v krabičce ven na výlety a hřiště....a v podstatě totéž svačí i doma....
@ewelina taky nad tím přemýšlím....navíc můj syn bude odpoledne ještě ve družině, než ho vyzvednu tak kolem půl4, obědy mají v půl 12 - tak doporučovaly vychovatelky z družiny, aby děti měli s sebou i něco na to odpoledne, zajistěň mají pouze pitný režim, odpolední svačina se bohužel zajistit nedá, takže mu musím dát z domu...
@ewelina snad mi to admin nestopne, pripadne poslu do IP..
http://www.jenproholky.cz/lol/6097-ty-nejkrasne...
http://ona.idnes.cz/svaciny-do-skoly-0ko-/deti....
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/...
ked mam psat vseobecne, tak zkus vymyslet nejake pomazanky, k tomu sunka, syr, srtidat chleba, rohliky, udelat treba hamburger, pridat zeleninu a ovoce.. sem tam nejaky kolac (bublanina a babovka - to bola moje oblibena svacina)
kdybych to mela brat podle mojeho ditete, tak mu staci ovoce, zelenina a nejaka sunka k tomu 😀
ty bláho svačiny, zlatá školka 😅
Díky... ve školce to bylo bez starostí, tak teď se budeme muset víc snažit... 🙂
Dneska jsou fajn ty svačinové krabičky, dávám tam malé obložený chleba, s tím co má ráda, střídám šunku, sýr, pomazánku, občas zapečený toust, k tomu pár kousků zeleniny, mrkev, okurku, jindy ovoce, jablko, hroznové víno, občas také něco sladkého , buchtu, bábovku, to co má dítě rádo 😉
já dávám chleba se sýrem,šunkou,ovoce,zeleninu,syn si většinou řekne co by chtěl.
Moje dcerka si zamilovala zapečené toasty se sýrem - z toustovače, kdy vzniknou z chleba zapečené trojúhelníčky. A k tomu ovoce nebo zelenina. Někdy dostane normální chleba/rohlík, Hlavní je myslím odhadnout množství a dohodnout jídlo s dítětem. Je dost dětí, co sní celou svačinu dopoledne a pak ve škole neobědvají. Moje dcera zas nejí skoro vůbec svačiny a v jídelně sní všechno. Pak jsou ale děti, které jsou v družině až do pozdnějšího odpoledne a kterým svačina už nezbývá, ačkoliv mají ještě pak hlad. Je to věda 🙂 Taky toho nedat moc, aby neměly děti těžké batohy jak na túru. Tak myslím, že si to musíte vyzkoušet a uvidíte, jak pro vás bude fungovat.
První měsíc máme úspěšně za sebou... syn chodí i do družiny, takže má právě i něco menšího na odpoledne... naše zkušenost je zatím: chleba, houska nebo rohlík se šunkou nebo sýrem (ten radši), buchta, perník, sušenka, k tomu vždy jablíčko, banán, hrozno, okurka... paprika ani mrkev zatím neprošla... chystáme se pořídit sendvičovač na trojúhelníčky 🙂
... a ještě taky dobrý jogurt nebo puding s piškotama 😉
Já dávám i jogurtové pytlíčky (má Lídl) nebo kromě čerstvého ovoce i přesnídávky v pytlíčkách (má DM, Schlecker, Interspar...)
@ewelina - ahoj, já mám sice teprve předškoláka, ale loni si do soukromé miniškoličky taky nosil svačinu s sebou...dávala jsem mu tak různě, co jsme měli doma, nebo co měl rád - rohlík se sýrem a nakrájené jablíčko nebo okurku, jogurt a banán, nějaký koláč nebo buchtu a k tomu zase nějaké ovoce, někdy ovocnou přesnídávku a celozrnné sušenky, pribináček a rohlík....záleží co má rád....v podstatě bych mu dávala něco podobného, co jsi mu dávala doteď na svačiny doma....