Zdrávím,
nevím jak začít zkrátka mám prvňáka, který byl bez plen ve 3 letech. Do jeho 5 let sem tam nejaká noční nehoda. Každopadně od té doby bez problému až do teď. Začalo to tak před měsícem. Noc co noc.... Jenže kdyby to bylo jen v noci, on je schopný to pustit i ve dne. Napříkad i ve škole. Ve škole je to tedy od nástupu jeden problém za druhým, ať už jde o výsledky, o kamarády o ne moc příjemnou učitelku. No a teď tohle. Je to neuvěřitelně náročné. Kluk mi denně brečí, že to nezvládá, že je k ničemu, že se mu smějí. Já na něj bčas taky vyjedu, protože to každý den převlékám postel, jeho nacházím pročurané spodní pradlo různě po baráku, někdy o pokaděné.
Doktorka nos poslala na Urologii a proktologii. Fyziologicky je v pořádku.
Už jse opravdu v koncích. Jsem jediná, komu se tohle děje? Mám pocit, že ano a nemá to řešení. ☹
Jak se píše výše, doktorka vás měla poslat k dětskému psychologovi, ne na urologii 🙈 v sedmi letech je dítě velké a schopné rozhovoru. Mluvíte s ním o tom? Jak vám to vysvětlí? Věřím tomu, že hlavní důvod je stres dítěte. Povinnosti spojené se školní docházkou a nevhodný pedagog... To vše dokáže dítě spolehlivě vystresovat. Psycholog najde jádro pudla ;)
Souhlasím s holkama. Jestli má problémy ve škole, že kvůli tomu denně brečí a počurává se, řešte to s psychologem.
Díky za reakce taky si myslím, že není nijak nemocný. Jen už nevím, co zabere. Trestat ho? nebo ho za to litovat? Ani jedno nemělo efekt...Mluvili jsme o tom celkem často prakticky každý den. Pokaždé je to to samé. buď ho ostatní děti udajně nechtějí pustit nna wc prý mu brání, učitelka ho nechce pustit v hodině. Doma zapomene. na všechno proč se mu to stává i doma kdy mu určitě nikdo nerání mi řekne že neví...
Co se týče psychologa, tak je velmi těžké najít termín a nebo to stojí cca 800 na 50 minut.
Což pak bude státa nesmysl než se projeví efekt. :(
@theronnie odkud jste?? Třeba některá budeme umět doporučit psychologa, který je dobrý, a je na pojišťovnu. (Sama jsem chodila na psychoterapii a neplatila ani korunu). Je mi maličkého moc líto.😔
@theronnie Ani trestat, ani litovat. Potřebuje pochopení. Je nutné identifikovat všechno to, co je pro něj závažným problémem a pomoci mu to všechno vyřešit.
Mimochodem, pokud mu spolužáci brání jít na WC, jde o dost závažnou šikanu. Pokud jej učitelka odmítá pustit v hodině na WC (a předpokládám, že o jeho problému ví, když mívá nehody i ve škole), pak jej šikanuje i učitelka. I kdyby se dělo jen jedno z toho, byla bych okamžitě u vedení školy, zřizovatele školy a případně i České školní inspekce!
@theronnie urcite netrestej!
@theronnie neznám vaší finanční situace, ale i těch 800 za 50 minut může pomoct. Váš kluk potřebuje odborníka, aby z něj nebyla hromádka neštěstí.
@theronnie a jak píšou holky, ve škole je to jasná šikana od dětí i od učitelky. Okamžitě reste i s manželem s vedením školy. Pokud to nepomůže, tak zřizovatel školy, školní inspekce nebo i policie. Hlavně ho netrestejte, už takhle toho má dost a je jen ukázkou času, kdy se zhroutí. Můžu říct, že pozůstatky neřešené šikany si s sebou nesu dodnes. Rodiče to též věděli a neudělali nic.
Hledejte psychology pod nemocnicí nebo pod školou, ti pracují na pojišťobnu. Jinak podle mne je to dost závažný problém, rozhodně ho netrestejte a asi bych zašla do školy promluvit si s učitelkou, aby věděla, co se děje a popř. dohlédla, aby ho ostatní děti nezlobili. Špatná psychika může způsobit i to, že se počůrá nevědomky třeba i přes den, rozhodně to nedělá schválně. Přeji ať brzy vyřešíte...
@pipi_puncocha Praha 4. Prave ze nám pojišťovnu skoro nenacházím
@theronnie Nelitovat a hlavně netrestat. Syn potřebuje vaši pomoc. Pokud se ve škole k němu chovají spolužáci, tak jak popisujete, je nutné to řešit. A pokud to nejde s učitelkou, tak jít za vedením. Pokud situaci nebudete řešit, může to na synovi zanechat psychické následky. Je mi ho moc líto, musí to být pro něj hrozné.
Dětský psycholog je určitě vhodný. Peněz bych v tomto případě nelitovala.
Ženy máte pravdu. Zkusím jít ještě dá než je jen ředitelka. Ta totiž stála za učitelkou a akorát mi řekla že ho máme dát na jinou školu že pro me nemuže nic dělat. Ten psycholog asi bude nutný, asi na to fakt nemá smysl šetřit když to pomůže. Je mi ho hrozně líto, je to strašný vidět trápení vlastního dítěte s tím že mu nemůžu ani nijak pomoc. Poslední kapka předchvili :"maminko já jsem se nepovedl vid? já bych neměl žit" takhle už to dál nejde. Mockrát děkuju za názory a za všechno. Nikdy by mě nenapdlo že se takhle budu někde svěřovat ale moc mi to pomohlo. Už jen to se vypsat
@theronnie bobek malý, to je hrozné. Ale řešila bych to hlavně hned, do konce roku je ještě relativně daleko. Přístup ředitelky tedy taky nic moc. Držím palce, ať to vyřešíte co nejdřív.
@theronnie s objala si ho a rekla, ze povedl? Ze ho mas moc rada? Pokud vypusti z pusy, ze by nemel zit, je to prusvih a obvolala bych vsechny psychology v okoli a zadala o co nejdrivejsi sezeni. A se synem k pediatricce pro osetrovak, mas doma nemocne dite, jen nemocna duse neni videt.
@theronnie jestli má bobík takové myšlenky, tak bych ho do té školy určitě už neposílala, zůstala s ním doma, našla odbornou pomoc co nejdříve... změna školy samozřejmostí, i za cenu opakování ročníku. Tady toto už není legrace, jde opravdu o život malého. Bohužel i takto staré děti mohou spáchat sebevraždu a nebo si sebou ponese extrémní šrámy na duši. Chce se mi plakat jen to čtu. Moc držím palce ať to společně zvládnete.🍀
To, co prožívá váš syn, je opravdu závažné. Musí být v neskutečnem stresu, pokud se mu začalo něco takového stávat. Přijde mi alarmující, že učitelka to neřeší (to,že děti v první třídě nepustí na záchod, to snad ani nekomentuji) a teda i přístup ředitelky je neprofesionální, pokud jediný způsob řešení pro ni je přestup na jinou školu. Ten by,podle mě, měl být až posledním řešením, každá škola by měla nejdřív předcházet šikaně a pokud dítě má problém,ať už teda výchovný nebo vzdělávací,tak by to ta škola měla řešit a ne to dítě přehazovat jinam,aby se problémů zbavila. Tohle je celé špatně. Pokud ten problém už je takhle závažný a chlapeček se boji do školy a ten problém se takhle zhoršuje,tak asi souhlasím s tím,abyste ho zkusili nechat doma (pokud to jde) ze zdravotních důvodů a vyhledali opravdu rychle odbornou pomoc. Případně se se školou dohodli na individuálním plánu, kdy ho prostě ten poslední měsíc budete vzdělávat doma ( pokud to teda nějak můžete udelat, pokud máte hlídání). Pokud chlapeček stejně propadá (což je v tuhle chvíli to nejmenší), tak mu ten měsíc před uzavřením klasifikace už stejně asi moc nepomůže, holt si první třídu zopakuje, v jiné škole, snad s lepší ucitelkou a lepším kolektivem, to není žádná tragedie ani hanba. Důležité je, aby se teď dal do kupy,aby to v něm nezanechalo trauma ze školy, přeci jen tam bude muset ještě chodit dlouho,tak snad ho ten spatny začátek nepoznamena na celý život. Vy jste skvělí rodice,že jste ho v tom nenechali, podpořte ho,vysvetlete mu,že tohle se může stát,že i velcí lidé můžou mít problémy,které se projevují různě, že to,že bude opakovat, vůbec nevadí,že alespoň bude mít náskok a že teď už všechno půjde jen dobře. Držím pěsti,aby mu co nejdřív bylo líp!
@theronnie to je strašný, taková věta by mě rozplakala na místě :( mazli ho, buď s ním, spi s ním... Potřebuje tě teď víc, než si myslíš. Udělejte si hezký den, výlet, choďte na procházky... Ale jako první úkol si na zítra dej najít psychologa ;) držím palce, ať vás vezme co nejdřív!
Zkuste mrknout, jestli nemáte v okolí krizové centrum, nás tam vzali do týdne, ostatní psychologové čekačka klidně tři měsíce. Je mi vás moc líto, vím, že toto je těžké pro celou rodinu. 😘
Přijdu si teď jako nejhorší matka na světě. Nějak ni nedocházelo, jak moc je to špatný. Zítra do školy nepůjde a asi ho zkusím nějak uvolnit jak to jen půjde třeba ten osetrovak je dobrý nápad . Naše doktorka by snad mohla mít pochopení. V podstatě doteď jsem mu vysvětlovala ze mi je už úplně jedno jestli se někdy pocura ze se povedl a hlavně ze je to nejdůležitější co mám. Vypadalo to, ze to opravdu potřeboval hodně podpořit. Byl cely nesvuj jako každou neděli od odpoledne kdy mu dochází ze přijde pondělí. Neuvěřitelný jak se zklidnil a konečně náznak nějakýho úsměvu když jsem mu řekla ze zaridim aby teď do školy nemusel.... bože já bych si fakt bez toho abych tohle tady ze sebe dostala a bez vašich postřehů asi ani neuvedomila.
Zítra opravdu začnu jednat...musim
@theronnie nejste nejhorší matka, důležité je, že jste si uvědomila, co se děje a hlavně, že jste svého syna podpořila. Nechtěla jsem to tu psát naplno, ale taky jsem měla strach, aby se nepokusil o sebevraždu. Měla jsem bohužel v tomhle věku právě kvůli šikaně podobné myšlenky. Nechte ho doma, doktorka vám určitě osetrivacku napíše. Začne příští rok, zopakuje si ročník a pomalinku se z toho dostane. Důležité je, aby Vaši podporu cítil každý den a věřil tomu, že za ním stojíte a milujete ho nade vše. Škole bych pritopila a dala stížnost na zřizovatele i na tu policii trestní oznámení. Ale na to je čas, teď hlavně chlapeček, aby se dal dohromady. Moc mu držím palce.
@theronnie Doporučila bych návštěvu detskeho psychologa.A pak řešit problémy ve škole,protoze zde asi bude příčina.