Ahoj, nemá s tímto problémem někdo nějakou zkušenost? 😖 http://www.forexample.cz/view.php?nazevclanku=s... Dítko v podstatě neví, není schopno určit, proč mu je špatně, evidentně je to ze školy, ale není schopno určit, co je důvodem, proč do školy nechce. Budu ráda za každý postřeh nebo radu.
Já s tím zkušenost mám. 🙂 Akorát nevím, co bych k tomu měla napsat, na co se ptáte. 🙂
Jako já na tom nebyla až takto, ale do školy jít pro mě bylo taky za trest....byla jsem dlouhé roky nejmladší, nejmenší a terčem různých "žertů" od spolužáků 😖
O některých věcech se těžko mluví..já, když si doma stěžovala, máma to zlehčovala nebo řešila naprosto de.ilně...bohužel...nemá nějakou kamarádku, která by mohla vědět více??
Já mám s tímto bohužel osobní zkušenost. Od první třídy jsem do školy nechtěla a vymýšlela jsem si všechno možné abych tam nemusela. Máma si semnou nevěděla radají a já jsem jí prostě nedokázala říct že se mi tam nelíbí a děti mě nemají rádi. Celou základní školu jsem neuvěřitelně trpěla. Protože jsem byla nespolečenská, stydlivá a ještě ktomu s nadváhou. Děti mě šikanovaly ale bohužel v té době co jsem chodila na zš se to ještě neřešilo. Měla jsem z toho řadu problémů jak zdravotních tak prospěchovím. Vše se uklidnilo až na učňáku. Teď jsem něco podobného řešila se svojí dcerou. Nesedla si s učitelkou v první třídě tak jsem jí raději dala na jinou školu než aby se musela zbytečně trápit.
určitě ví, proč se ji tam nechce...má srach o tom mluvit......pořádně si popovídejte, nesmí se bát cokoliv říci a navrhni změnu školy, pokud jsi schopná ji udělat a dodržet, když to slíbíš.....a pokud to pomůže, tak bych školu změnila.....
podle mě to ví, ale strašně se stydí to říct... zvlášť v tomhle věku... buď bych si s ní v klidu popovídala a pokud by nic nezabíralo, zkusila bych psychologa...
Co když dítko ví, jen o tom nechce mluvit?