Školní bruslení

tinkalinka
10. led 2017

Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat syn má chodit bruslit se školou.Musí mít svoje brusle a helmu. Náš syn brusle i helmu má vedu ho ke sportu od mala.Jaké bylo ale moje překvapení když syn přišel s tím že ze třídy májí jen tři děti brusle z osmnácti...Ostatní tedy bruslit nebudou.Jsem z toho docela v šoku, je to běžné dnes.Nebo jen v této třídě?

lednova
10. led 2017

Asi u Vás. Ve třídě syna byli zrovna dneska bruslit. Poměr 19 má, 3 ne.

sromulenka
10. led 2017

U nás meli brusle všichni, to spis ti ostatni zapomněli😊. A nebo se sesly deti, ktere rodice k zimnim sportum nevedou.Což pochybuji, takze ta první varianta

jmisa
11. led 2017

Osobně jsem brusle kupovala až letos prvňákovi, do té doby si půjčoval vždy v půjčovně. Tak třeba ostatní si běžně půjčují.
To stejné spousta lidí praktikuje i u lyžařské výbavy.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
janah22
11. led 2017

Co slýchávám od starších kolegyň, tak děti často nemají brusle, i když jsou různé bazárky a brusle se dají sehnat za výměnu, nebo za pár kaček. A důvodem často bývá, že pokud dítě bude mít brusle, bude rodiče "otravovat", že chtějí jít na brusle a rodič nebude mít svůj klid. Nebo taky ví, že za rok by s ním šli jen jednou, a že z bruslí vyroste, a další rok budou muset kupovat druhé a nepřijde jim to jako dobrá investice.

puresin
11. led 2017

Ono to nemusi zalezet jen na sportovnosti ci lenosti rodiny, ale na zamereni na konkretni sporty. Muj muz je vyslovene sportovec, ktery sport zkusi, v tom je dobry, spoustu toho delal na vysoke urovni. Ja jsem z Krkonos, takze od tri let na lyzich, misto jinych sportu ale spis tanec, i zavodne. Ale bruslit neumim a manzel je fotbalista, takze na rybnice si puk posolicha, ale neni to jeho srdcovka. Ja brusle ani nemam. Takze je to asi spis o "vkusu", jako u vseho.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
netopejr
11. led 2017

No tak u nas třeba není kde bruslit, když jsou mirne zimy. Takže zbytečná investice. Přitom nas to štve, ale s tim oteplováním to bude jen horsi. To same lyze. Lyžujeme oba, ale pobyt na horách je pro nas cenové příliš náročný. Několik let ani na horách nebyl spolehlivé sníh. Ty peníze raději investujeme jinak,nez ze si dítě v prumeru 3 dny za rok zalyžuje. Spis az budou vetsi, na běžky. Je to levnější, mnohem sportovnejsi a vic toho uvidí.

prochi
12. led 2017

@sarihy jo to se pěkně řekne, když máte kde 😉 Máme to stejně jako @netopejr bruslit prostě není kde. Já jako dítě mám pocit, že jsme celou zimu nevylezly z bruslí a že byla řeka zamrzlá od Vánoc do jara. A teď? Rybníček u nás naposled zamrzl před pěti lety! Loni sice otevřeli bruslák v nedalekém městě, jenomže syn měl zrovna dva měsíce ruku v sádře. Až letos jsme se dočkali a konečně nám po letech zase rybníček zamrzl. Takže, když pominu, že před pěti lety jednou stály na bruslích na ledě (protože já si ten den zlomila ruku a pak už měla celá rodina jiný starosti), tak bruslí letos v 10ti a 7mi letech poprvé!! A rozhodně to není o tom, že mají líný rodiče 😉
Jinak teda ale umí perfektně oba od mala na in-linech, ale obávám se, že kdybych na nich nejezdila já, tak oni asi taky ne.

eloana
12. led 2017

u nas chodi deti bruslit take..... dcera ma brusle i helmu syn jen helmu-na kluzisti pujcuji brusle...takze to delame tak a zbytek rodicu take....

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
prochi
12. led 2017

@sarihy jojo máš pravdu. Měla jsem z toho trochu obavy, přece jen podle sebe vím, že na nožích je to trochu jiný než na kolečkách, ale samotná jsem zůstala koukat, když na nich stály v pátek poprvé a po pár prvních minutách rozpaků jezdily bez jedinýho spadnutí jako draci. Tak jsem ráda 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
patrycja
3. únor 2017

Jà pracuji na malé vesnické škole a u nás má brusle jen jedna holčička z celé školy, tedy ze 17 dětí. Bohužel nemáme ve vsi ani rybník, kam by děti mohli chodit. Dojíždíme na zimní stadion do města a je to pro nás záležitost na celé dopoledne.