První knížka o sexu a dospívání, jakou koupit dceři?

sromulenka
12. dub 2016

Ahoj maminky, chtěla bych vás poprosit, jakou knihu mi můžete doporučit pro dceru? Je jí teprve 7 let. Je to ještě brzy, ale už se tak vyptává, co se týče máminých dnů, co děláme s tátou v ložnici atd. -jistě to znáte 🙂 Chtěla bych pěknou, dětskou a srozumitelně popsanou knihu. Prosím, jakou jste kupovaly vy? Děkuji za typ. Marta

kamila297
12. dub 2016

Myslím si, že dítěti tohoto věku jste schopni vše vysvětlit sami 🙂 Ale zkuste zabrouzdat, taková diskuse tady nedávno proběhla.

verka4d
12. dub 2016

Já si taky myslím,že je nejlepší,když to všechno vysvětlí rodiče. Dítěti jsou v tomto věku blízcí,důvěřuje jim a zároveň rodiče znají své dítě a vědí,jakou formou je vhodné zrovna jemu vše vysvětlit. Taky jsme dětem všechno vysvětlovali my s manželem. Samozřejmě že ne na odborné úrovni,ale srozumitelně a jasně pro daný věk. Z knížky si toho sedmiletá holčička asi moc nenačte,když se zrovna naučila sotva číst. Z Vašeho příspěvku mi trošku přijde,že se před dcerkou možná stydíte? Nevím... Ale samozřejmě bez urážky,opravdu to nemyslím nějak zle nebo vyčítavě,tak to,prosím,neberte 🙂

sromulenka
autor
12. dub 2016

Dceři chci samozřejmě vše vysvětlit, ale když by měla takovou, dětskou,, knížku , kde jsou obrázky, které můžu pěkně popsat - to přeci právě tak malá lépe pochopí. 😉 Ráda si prohlíží knížku, tak může i právě takovou. 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
veru11
12. dub 2016

Kdysi jsem jako malá měla knížku Důvěrně a otevřeně pro chlapce a děvčata, bylo to jemně a přiměřeně věku podané... K sehnání už bude asi jen v antikvariátech...

korin
12. dub 2016

Jak děti přicházejí na svět , třeba zde http://www.prochytrehlavicky.cz/jak-deti-pricha...
Četli jsme v necelých 4 letech, časem se k ní zase vrátíme.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz