Ze svého dětství si pamatuji jen,že jsme nosili učitelkám poslední den ve škol. roce kytičku.Mám dítě letos v 1.třídě a už na začátku škol. roku se muselo(nevím,zda-li to učitelka vyloženě vyžadovala,ale doma mi bylo řečeno,že všechny děti kromě toho,našeho učitelce dárek přinesly)koupit učitelce něco k svátku.Poslední den před Vánočními prázdninami měly děti ve škole besídku jen pro sebe a paní učitelku.V emailu od p.učitelky nám bylo doporučeno,aby děti koupily dárek v hodnotě 20-30kč pro koho chtějí a pak jeden,který označí číslem a děti si dárky budou losovat,aby se zamezilo případnému zklamání u těch dětí,které dárky od kamarádů nedostanou.Takže jsme z prevence koupili drobnost i p. učitelce. 😅
Jak to funguje i u Vás na škole?
Dávají děti p. učitelce dárky i k narozeninám? 😅
My dáváme dáreček paní učitelce na vánoce a kytičku na konci školního roku.
My dáváme dárek k vanocum a na konci roku kytku a k jmeninam😉😉😉
k Vánocům lepší čokoláda/bonboniéra, na konci školního roku kytka
U nás se učitelkám dárky standardně nenosily a nenosí. Některé děti nosily (v rámci prvního stupně) na konci roku nejen kytičku, ale i dárek, ale těch bylo jen pár. Moje dcera nikdy dárek nenesla, s paní učitelkou jsem se totiž nikdy neznala tak dobře, abych věděla, jaký dárek by jí udělal radost. Teprve při zakončení prvního stupně jsme se my rodiče domluvili, vybrali peníze a koupili učitelce dárek, který navrhla jedna maminka, která se s ní zná velmi dobře, plus velkou kytici, neb s dětmi na druhý stupeň už pochopitelně nepokračovala. Co se Vánoc a besídek týče, tak to u nás bylo vždy tak, že mělo každé dítě přinést jeden dáreček, každý dárek dostal číslo a pak si každé dítě jedno číslo vylosovalo. Chtěly-li si děti dát dárky mimo tohle schéma, tak samozřejmě mohly, v tom jim nikdo nebránil. Kdy má narozeniny paní učitelka, jsem teda já nikdy nevěděla, takže ani k narozeninám dcerka nic nenesla a co vím, tak ani ostatní děti. Teď na druhém stupni už se dárky tuplem neřeší, letos dcera jen řešila, kterým kamarádkám chce dát dáreček, ale jinak nic.