Ahoj holky, řešil jste někdo přestup dítěte na jinou školu např.od 5.třídy? Mám vyplnit dotazník té nové školy, a poslat řediteli nebo nejlépe obvolat jestli berou?
Neřešila jsem,ale určitě bych volala prvně ,dotazníku si nemusí hned všimnout .
Rozhodně volat ředitelům a s nimi to vyřešit. Ale připrav se na to, že to může být oříšek, dětí hodně a míst volných málo.
Lepší tam zavolat a domluvit se. A to bys chtěla teď od září? Protože ve školách se vybírají dovolené, probíhají rekonstrukce, kdo ví, jestli tam teď někoho zastihneš. Nejlépe pak na konci srpna.
Kolegyně řešila přestup loni někdy v květnu, zavolala do nové školy a během týdne dcera nastoupila do nové školy. Žádné testy nedělala, jen musela hodně dohánět, protože až po přestupu zjistila, jak špatně na tom ta třída byla.
@betelgeuzz To jsem si přesně taky říkala, že teď tam nikdo nebude, maximálně sekretářka jako nepedagogický pracovník, ale ta nevyřídí nic z této agendy. Osobně si myslím, že na řešení přestupu je už pozdě.
@misulka84 zavolat, domluvit se. Ideálně zkusit teď a pak prubezne. Od 28.8. by ses mela dovolat na 100%. Spíš tam tedy asi nikdo nebude, možná sekretářka, tak ji říct o co jde a zeptat se, kdy můžeš volat. Pozdě vůbec nemusí být. Já třeba přestup dcery zajišťovala už v květnu a stejně mi volali až v průběhu srpna, že je nakonec místo. Pak se stává, že nenastoupí prvnaci, s kterými počítáš. Takže se kolikrat uvolní místo i během prvnich dní v září.
Jinak zadne testy by se dělat neměly. Jen bude muset případně dohnat látku.
Já jsem řešila přestup do 3.třídy, když jsme se stěhovali. Napsala jsem přímo ředitelovi email, nechala na sebe veškeré kontakty a on mi následně volal a řešili jsme detaily. ALE-přestup jsem řešila už před prázdninami. Stěhování bylo plánované.
@betelgeuzz od září nejspiš
Kamaradka resila prestup z 2.tridy, volala na konktretni skolu, kam chtela. Holka musela delat srovnavacky. Misto bylo, vzdy se najde dite, ktere jde pryc. Ale zavolala bych si prvne na skoly a dle toho se zaridila.