Čauky, mám dotaz. Syn 3 r chodí měsíc do školky, jen na dopo, ale rád by tam byl i odpoledne. On už nespí, večer usne kolem 18:30-19:00 hodin a ráno se budí kolem 6:30-7:30, což je ideální pro jeho režim ve všední den. Když nedejbože usne odpoledne, pak jde spát kolem 23:00 a ráno by spal tak do 9, a to už je problém.
Tak by mě zajímalo, jestli ve školce ten spánek neovlivní to večerní usínání?
Pokud bude spat později, tak to nevadí, spíš aby pak zvládl vstát.
Jo.. doma nespi uz tri roky.. ve skolce porad.. nejhorsi je pondelni usinani.. pak je to trochu lepsi, je vic unavena psotupem tydne.. ale je to proste strasne znat 🙄
U nás to stejné, od necelých 2 let nespí po obědě. Ráno se budí okolo 7:30 a usíná něco po 20h, pohybu má přes den dost. Když usne třeba v autě přes den, večerka se posouvá.
Chodí nakonec od tří let do dětské skupinky, kde program končí ve 13h, takže pro nás ideální, protože mám ještě miminko a můžu ji snadno vyzvednout. Kdybych musela do práce a dcera na celý den do školky, bylo by to peklo. Ředitelka v naší spádové státní MŠ rezolutně řekla, že malé děti u nich musí spát (nebo tiše ležet) snad celé 2h.
u nas ne.. holka 4 spi ve skolce po o pravidelne, doma usne malokdy jen kdyz byva nemocna.. vecer chodi spat normalne v 19 a usne hned... kluk nespi od 2 let ani doma ani ve skolce
@mirin89 je ji uz sest, predskolak.. je to jak kdy.. ale v osm si chodi lehnout, usina v prumeru kolem devate.. kdyz nespi poo, usne do chvilky, v pondeli po skolce klidne v pul desaty 🤷🏻♀️ vstavame vsedni dny 6:15, vikendy me.budi.mezi 6:30-8.. ta osma je spis zazrak 🙈
Figl nemam.. respektive cim vic.me to vytaci a resim to, tim horsi to je.. takze si k ni proste sednu a bud jsem na netu, nebo si ctu/lustim a cekam 🤷🏻♀️
Ano, ovlivní.
U nás ano, ale posun byl třeba jen o tu hodinu. Spíš když ve školce nespal, tak byl díky rannímu vstávání navečer hodně protivný (do školky vstával v šest, normálně doma o půl osmé).
Ne. Doma od dvu let nespí poo. Ve školce stále ještě spí a bez problémů chodí spát ve stejnou dobu v 8. Starší to stejne.
u nás to vliv má. Bohužel
Jak který dite. Dcera nespac od mimina a ranni ptace byla v pohode i kdyz doma normalne nespala a i kdyz spala poo ve skolce. Jako predskolak uz ani ve skolce neusnula. Syn spac a sova ... masakr. Nedaval ranni vstavani do skolky, o to dele a tvrdeji spal poo, a vecer neusnul pred 22.h , spis az kolem 23.🙄😅
@eviicka to ma strasne velky vliv, podle mne, jak dite vstava do skolky. Jestli plus-minus stejne jako je jeho prirozenost, nebo jestli se musi budit o hodinu ci o nekolik hodin drive.
Dcera v 6h. Vstavala bezne, takze ji skolka ani se spanim rezim nerozhodila, syn bezne sam od sebe vstaval az kolem 8.a do skolky jsem ho musela budit pred 6.
Spani ve skolce = uvrhnuti do zacarovaneho kruhu 😅 (popsano vyse). Kdyztak pokud to provozne jde, domluvit se s ucitelkama, aby ho spat nenechaly. Ale ve vetsine skolek to nejde… to je pak otazka priorit, jestli je pro tebe vetsi benefit prodlouzit si pohodu do odpoledne ale s natazenym vecerem, nebo letet do skolky uz po obede, ale mit vecer volny. Za me jednoznacne vede druha varianta.
Syn vstává v 6:45, ale budím. O víkendu spí do cca 8. Spát chodíme ve všední dny kolem 21:15-30. Ve školce spí. Doma výjimečně, většinou v autě.
Ano, ovlivní. Zachránily nás kroužky, pak usíná večer v pohodě. Doma nespí po o od 1,5 roku.
Z tohoto důvodu beru syna ze školky po obědě, protože by jinak usnul až o půlnoci a na to opravdu nemám energii. Takže pracuji do 12 hodin, vyzvednu 12.30 a do vany jde nejpozději 18.30 hodin. V 19.30 spí. Pohoda. Vstává v 7 hodin ráno, to vodí manžel, já už jsem v práci. Na 8 hodin půjdu do práce až bude ve škole normálně v družině, kde se nespí. Se synovým spánkem jsme si opravdu užili, takže jsem ráda, že mám možnost to mít takto.
U syna to žádný efekt nemá, ale si dává poo šlofíčka denně i doma, ve třech a půl letech.
Posun vecerky tak o hodinu, hodinu a pul.
U nas to vliv ma na obe deti 😔 Nejak se s tim nemuzu smirit. S tim,ze vecer padnu driv ja jak deti. Drive chodili kolem 20 h a do 20:30 spaly. Ted je to o hodinu dele,nekdy i do 22 h. A nehnu s nimi. I kdyz jsou u sebe v pokoji a v posteli,tak dokud vim,ze nespi,nejsem schopna si mentalne odpocinout a furt jsem takova nesva...
A to nutí ve školce děti spát? Nestačí aby. Leželi a prohlíželi si třeba knížky? U nás se ve školce nespi. Děti mají program.
U nas s nastupem do skolky zase zacal spat poo. Ale spat chodi s i bez spanku stejne ve 22:00. A ve skolce je teda spat nenuti, maji tam i deti co maji od rodicu zakaz spanku a ty si hraji 😇
Dekuji za odpovedi, koukam, ze je to individualni, ale spise to ty deti ovlivni. U nas spat nemusi, ale maji lezet. A myslim, ze usne pri tom lezeni.
tak požádejte učitelky, aby ve školce nespal. usíná velmi brzo, to se až divim. ležet pak může jen při čtení pohádky, a pak by měl dostat klidovou činnost třeba u stolu.
Ani u jednoho z mých dětí to zůstalo stejné i s nástupem do školky,neměly problem spat poté i vecer doma ..
Nám to teda se spaním nehlo. Doma nespí poo pravidelně tak od roka a půl. Ve školce spí vždycky a večer chodí spát do osmi,stejně jako předtím. Chce to jen vydržet a udělat jim z toho rituál.
Ano 😭