Osmiletá dcera se bojí chodit po domě. Co s tím?

papalinka
30. bře 2015

Dcera je celkem citlivá a bohužel u bývalého manžela sem tam vidí v televizi nějaký strašidelný film nebo seriál. Došlo to už tak daleko, že sama odmítá chodit do koupelny, na záchod nebo do pokojíčku. Ve dne i večer. Říká, že ji tam někdo zabije a nebo že ji přepadne příšera. Když ji nutím, aby šla sama, tak pláče a že nepůjde. Co mám dělat? Jsem z toho zoufalá, mám další dvě mladší děti a nemůžu být pořád té osmileté za zadkem. Už jsem s ní o tom hodně mluvila, že řádné příšery nejsou a ať je statečná. Ale ten strach je u ní iracionální a věřím, že ona sama s tím nějak moc udělat nemůže. Nejradši bych bývalého zaškrtila. ☹

kopretina82
30. bře 2015

U nás na tohle zabralo, teda aspoň na chvilku dodat "kouzelný předmět, který odhání všechny strašila (tenkrát myslím kamínek nebo míček, už nevím), stačilo mít ho s sebou a věřil, že mu nikdo nemůže nic udělat, ale to bylo malýmu okolo 3 nebo 4 let, nevím, jestli to "zbaští" osmiletá 😉 Nejjednodušší a nejlepší by asi bylo chodit a být všude s ní, ale s dvěma dalšíma dětma je to fakt dost náročný...Držím pěsti, ať to co nejdřív přejde 🙂

lv
30. bře 2015

To je problém, jak funguje ve škole? Venku? Ten talisman proti strachu prý funguje dobře. Co projít spolu všechny pokoje, cely byt, ze je všude bezpečno?

naomi6
30. bře 2015

@papalinka Taky bych zkusila ten talisman, ale nejlepší by bylo prostě chodit s ní. Nevím, jak staré máš další děti, ale snažila bych se jí v tom nenechat. Ono to časem přejde. Držím moc palce 😉

hojda
30. bře 2015

Máme to samé u 6 letého syna a musím říct, že je to dost psycho a už mi dochází trpělivost. Začalo to v říjnu, když byl nemocný a něco se mu zdálo, od té doby nebude nikde sám v místnosti, pro nic nedojde, všude s ním musíme chodit, jako s miminem ☹. Talisman nefunguje. Stačí když si odejdu do koupelny vyndat pračku a hned začne vyšilovat, až jdu za ním. Ve školce funguje bez problémů, ale doma by se snad raději počural, než jít sám na záchod.

ji_tuli
30. bře 2015

Bachova esence Kejklířka (Mimulus)- strach z různých konkrétních věcí. Strach ze tmy, z davu, ze samoty, z nemoci, z bouřky, z výšky, ze zvířat ... http://www.bachovky.eu/www-bachovky-eu/eshop/35...

hojda
30. bře 2015

@ji_tuli Bachovky jsme měli na nástup do školky a řekla bych, že dobrý, tak je vyzkoušíme zase, díky za tip!

ji_tuli
30. bře 2015

@hojda určitě to za vyzkoušení stojí 🙂