Noční děsy u 9letého dítěte. Zkušenosti? Co pomohlo?

29. lis 2021

Holky už jsem bezradná,syn 9 let,má dva měsíce problem se spaním,budi se a má strach,ale posledních 14 dnů je to horší a horší,přisuzují to k tomu,že má noční děsy,posledních 14 dnů nemůže spat,budí se mi s brekem,vadí mu když mi spíme,protože potřebuje aby někdo s ním byl vzhůru.
Dala jsem ho na 3 dny k segre,aby se alespoň tam vyspal,spal jednu noc,druhou noc se budil,třetí noc zase začalo to,že proč spí strejda,spí strejda?aj.
Mám ho tři dny zase doma a furt,je to to stejné.
Dědeček si ho chtěl v sobotu vzít na noc a on se začal klepat,brečet,že nechce,že se boji,že bude dědeček spát.
Máte prosím někdo taky podobnou zkušenost prosím?a co jste dělaly a co vám prosím zabralo a jestli prosím můžete poradit ke kterému doktorovi jste šly? děkuji moc

jjasmina
30. lis 2021

Poradila bych se s pediatrem nebo psychologem

luciksima
30. lis 2021

Určitě bych zašla k psychologovi

barmil
30. lis 2021

Potřebuje režim a jistotu. Může to být prekotnym vývojem, nebo neumrel vám někdo? Že se bojí vlastně o vás, že spíte, má strach, abyste se vzbudili.

kakba
30. lis 2021

Tohle nebudou nocni besy. Klasika psychika. U nas pomohlo se nedivat na zpravy, ktere jsou jen same dramata a nebavit se spatnych vecech a je opravdu klid. Hodne se doma o takovych vecech bavime a musim zaklepat, ze to pomaha. Tak hodne zdaru

lv
30. lis 2021

To nejsou noční děsy. Poraď se s pediatrem, zkus sehnat psychologa

drakenn
30. lis 2021

Asi bych ho nenechala spát samotného a zkoušela s ním o tom mluvit. Ve škole a v rodině vše o.k.?

autor
30. lis 2021

Děkuji zítra to budu řešit s praktikem.
Doma je vše v pořádku,jen se stěhujeme,ale už to má ty dva měsíce,spí s námi v pokoji,hraje televize,je rozsvíceno a stejně to nepomáhá,raději nespí 😭