Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je někde napsáno, jestli se dětí týká povinné testování na covid po návratu do školy i v případě, kdy prodělaly covid v době kratší než 90 dní před nástupem. U učitelů píší, že pokud jsou očkovaní nebo právě prodělali covid méně než před 90 dny, testovat se nemusí. Zda se to týká i dětí, jsem nikde nezjistila.. Jde mi jen o tuto radu. O příspěvky typu, že testování je stejně protiprávní atd. nemám zájem. Předem děkuji.
Taky by mě to zajímalo. Synům končí karanténa 10.4. Takže do školy půjdou čerstvě po prodělání covidu. 90 denní lhůta jim vystačí do konce školního roku.
@andelka holky něco přes měsíc, ale i tak.. Tak snad někdo bude vědět..
tady je odpověď, bod 6. https://tn.nova.cz/clanek/bez-testu-deti-zpatky...
@victress jejda. Moooc děkuju..
Já jsem už dneska napsala dětské Dr o nějaké potvrzení. Protože mimo sms s tím,že testování prokázalo covid nemám nic v ruce.
@andelka my už máme papíry doma.. Dr nám je napsal.. Napsal datum pozitivního testu a dotum, dokdy se nemusí testovat..
@kocvarovas super. Doufám,že to Dr nějak též vymyslí a stihne poslat. Jeden z kluků jde do školy už v pondělí.
Nám dneska paní ředitelka přímo říkala, že jí stačí i ta SMS co jsme dostali, že jsme covid pozitivní. Devadesát dnů nám vychází do konce května.
Zatím nevím. Čekáme manuál pro školy. Až přijde (snad dnes či zítra), ráda sem info napíši. Bylo by to logické...