Ahoj, syn má sedm a půl roku a zatím se mu nekývá ani jeden mléčný zub. K zubaři jdeme za dva měsíce. Začaly někomu padat zuby pozdě? Mám strach, aby druhé zuby vůbec měl 🙈
Ono prý záleží i na tom, kdy mu vyrostli první zuby, klukům rostli později až kolem roku první a zubařka mi říkala, že o to později jim vypadnou.
@zuzazidkova děkuji za uklidnění 💚
V 7 a půl letech už by ho měl zubař osnimkovat a udělat mu velký rtg... Synovi je 7 a vypadli mu zatím jen horní jedničky - tedy, nechali jsme vytrhnout, kyvaly se☺️
@rozitta segra mi vypravela ze jeji kqmaradkq.mq dodnes mlecny zuby, ze.proste nevypadly. Je ji 40 tak asi to neva😅
@hanka_12345 cožeeeee?😆🙈😬
@rozitta oběma dcerám začaly zuby padat pozdě. Cca tak tak těch 7 a něco. Přesně si nepamatuji, ale ostatní děti jejich věku už měly půlku pusy 😀 Doktorka na to tenkrát řekla, že je to jedině dobře, že je to o to lepší pro stále zuby, že nebudou v puse tehdy, když o ně dítě neumí moc pečovat a jen se ptala, kdy jim začaly zuby růst. Obě měly první až někde těsně před prvními narozeninami.
A obě mají zuby úplně v pořádku, ale vždy byly/jsou z vypadáváním pozadu a i jim později rostou další stoličky. Starší dokonce měla mléčnou 3 ještě skoro v 15 😀, ale tu tedy teď doktor vytrhl, protože tam byla navíc a udělala neplechu v zubech, za ní už totiž byla nová trojka.
@rozitta Souhlas s @mari90, nekdo je ma az do dospelosti, napr. muj otec. Ten mel mlecne predni zuby az do svych vice nez 50 let, ale jelikoz to vypadalo opravdu divne (malinke zoubecky ve velke puse dospeleho chlapa) a jelikoz nebyly v dobrem stavu (zubar otci vysvetlil, ze mlecne zuby nejsou staveny na desitky let 'pouzivani'), tak musely ven a misto nich implantaty.
Urcite bych trvala na rtg, aby bylo jasno, jaka je situace a co ocekavat.
@rozitta ahojky, nam vypadl prvni zub kdyz mu bylo 8 let a ted mu v 11 let uz vypadly behem 2 mesicu 3 zuby, vsechny prvni zoubky nechavame v krabicce na zoubky a zoubkova vila nosi penizky davame 10 eur za vypadly zoubek.
Dcera má také zatim všechny mléčné, je ji 7 a 2 měsíce. Zubarka na kontrole před měsícem to nijak nekomentovala, zatim jsem v klidu.
@rozitta dceři vypadl první zub až o prázdninách po druhé třídě, takže v 8 🙃. Dle zubaře úplně ok..