Zdravím,
Obracím se na Vás s dost blbým dotazem, můj skoro 6letý syn, si kouše do trička.
Trička se mu líbí, neškrtí ho a furt kouše do triček. Po dobrém ani po zlém to nejde.
Už nevím co dělat, jsem nasraná. Dnes měl tričko poprvé na sobě 🤔
Jak ho to prosím odnaučit? Prostě kdykoliv kouká třeba na pohádku a jede.
Já nemám vůbec žádnou radu, ale jako dítě jsem to dělala taky. Hryzala jsem trička nebo alespoň žužlala pramen vlasů. Máma šílela, nakonec to přešlo samo.
syn žužle taky trika, nekouše teda ale taky jsem z toho nasrana
@hanka_12345 a dělá to třeba v nervozitě nebo něco. Já už jsem zoufalá
Nezkoušeli jste třeba něco od: https://www.kousak.com/ ? ... případně se domluvit na šátku?
ALe pokud je to dlouhodobý problém, zkusila bych asi hledat ergoterapeuta, který dělá smyslovou integraci. Možná je tam hlubší problém, než prostě 'jen zlozvyk'.
Taky bych dala kousatko nebo satek...ale i hledala pricinu
..
@kloky1 holka jestli přijdeš na to jak prosím tě dej mi vědět🙏. Nejstarší to dělal do 14ti a jestli mě to čeká i u mrnat tak mě slehne. Okousany limecky, vyzrany obrázky, o povlečení nemluvím, nemáme rohy🤦♀️.. Teď už nehloda oblečení, ale začal nehty to je taky děs ... Asi nervozita nebo nevím, ale je to otřesný, jak po invazi molů...
U nás nepomohlo zatím nic. Vždy toho krátkodobě nechá a zase začne. Kousák se nelíbí učitelce ve škole. Takže kouše trika a tužky. Trochu pomohla košile, do doby než si uhryzl knoflík...
U nás tohle dělá můj manžel 🙈 dělá to, když kouká na film... Ale spíš to žužlá nebo tahá nitky. Trička mu nevydrží. Buď je rozkouše u krku nebo roztrhá ve švech 🤦 úplně mě to točí. Dělá to od mala a nehodlá s tím nic dělat...
U nás jsme řešili kousakem 👍🏻 https://www.kousak.com/privesky-2/
Syn to zacal delat kdyz se nosily ty blby rousky ☹ ocucaval rousku a ted ocucava triko.
Syn mi zase niči trička dole ve švu
Tak dlouho to žmoula v ruce. Aš tam je díra a s díry je pak Mega díra. Že to pak nejde ani zašít. Kupuji mu každý měsíc nové trička ať nechodí do školy jak šupak. A ty staré se snažím zašit. Když to jde a mám na to čas. A syn má 9 let a už to dělá asi 2-3 roky. Čekám kdy ho to přejde
To je zlozvyk. S tím prostě buď přestane nebo ne. Znám lidi, kteří koušou trika i v dospělosti. Naše si kouše nehty, strašný. A neuděláš nic …. Nic nezabralo tak snad přestane až bude velká, ale ani to není záruka. 🤦🏻♀️
Vysvětlit mu to a nastrikat něčím hnusným ať si to uvědomí a přestane. S trikama sice zkušenost nemám, ale na gymplu jsem začala nosit řasenku kvůli alergii a mnuti očí. Prostě jsem si sáhla do oka, pak jsem si chvíli říkala "tyjo co to mám za sajrajt na trasách že jsou takové divné na omak?" než mi došlo "jo to je vlastně ta řasenka abych si přestala ty oči mnout". No trvalo to odnaučit dlouho, ale postupně se to zlepšilo. A já tedy měla motivaci velkou, protože když si člověk do těch očí hrabe, tak pak pálí ještě víc 😁
Manžela kluk ( 11let) žužlá a kouše tričko když chce na sebe upoutat pozornost, nudí se, jen tak že chce . U něj teda pomohlo, když si začal zničené věci kupovat za kapesné . Prostě důsledek jeho chování - ty ničíš věci - my pořád nemáme na nové - tak musím koupit ze svého .
Nevim jestli má syn nějaký problém nebo je to jen zlozvyk, ale napadla mě tahle náhrada na uvolňování napětí... https://allegro.cz/nabidka/senzoricke-silikonov...