Ahoj všem, od září už budeme mít taky školáka, tak mimo jiné upravujeme trochu i pokojíček a zajímalo by mne, kolik místa asi tak bude potřeba na školní věci....kolik má váš prvňák sešitů, učebnic a ostatních věcí do školy? Má něco uložené doma, nebo to má většinou všechno pořád s sebou v aktovce? Díky za zkušenosti
Hančí má vše v aktovce a nebo ve škole to co nepotřebuje. Na ČJ má čítenku a 4 sešity. Domů nosí jen sešity v kterých má úkol. Do M má pracovní sešit a malý sešit. Do ČAJS pracovní sešit a desky na písmena a číslice.
nám stačí jeden šuplík, na náhradní pastelky, obaly .. zatím vše nosí sebou, zbytek si nechávají ve škole (barvičky, složky s písmenkama a číslama..), doma raději ani nic nevytahujem, protože pak to zapomenem nachystat nosí pořád dokola, matematiku, slabikář, písanku, jen prvouku tu nemají každý den, ale nevytahujem ji
teda pokud nemá domácí ukol
Také jsme předělávali pokojík a škola už je o slova za dveřmi.... Místo v pokojíku jsme uspořádali psací stůl a poličky...
Ahoj, sestra vyhradila dceři dva šuplíčky a stačí to. Většinu stejně tahá zase do školy
Syn má připravenou poličku cca 40x30cm a bude mu to muset stačit. Více místa bohužel není. Úkoly apod bude dělat v kuchyni u stolu.
@sarihy Možná malý rýpaneček do nás, možná ne... nevím... ;) Syn bohužel nebude mít jinou možnost než psát úkoly v kuchyni ... Každý žijeme jinak... někdo bohužel žije tak, jak nechce, ale aktuálně musí...
Souhlas. U nas to bude podobne. Taky bude na ukoly misto v kuchyni. Do pokojicka se synovy psaci stul proste nevejde. Doufam, ze ne naporad Myslim, ze tim deti nijak poznamenane nebudou. Ja taky psala do ctvrte tridy ukoli v kuchyni a negramot jsem kvuli tomu fakt nebyla.
A co kdyz mi k tomu mamka udelala cerstve kakao...to se pak ukoli delaly jedna basen
@anie26 Tak tak.. u nás bohužel syn nemá ani vlastní pokojíček... měl ho do svých 3,5 let a užil si ho... ale teď ho hold nemá, nedá se nic dělat, snažíme se a věříme, že co nejdřív bude.
Navíc já jsem měla vlastní pokoj, ale úkoly jsem stejně dělala v kuchyni. Prostě mi samotné v pokoji bylo divně... A syn je stejně typ, který je nejradši u nás, takže by byl asi stejný jako já...
Dělat ukoly v kuchyni u stolu je u mladsich deti prakticke, I když je vlastni vybaveny pokoj. Kolikrat trvá napsání a přečtení par řádku věčnost, tak se u toho aspon da připravit vecere, svačina na druhy den...
@speratovalucie - tuhle diskuzi jsem téměř před rokem a půl zakládala já , teď syn půjde do druhé třídy a tak po roce zkušeností můžu říct, že na věci do školy mu stačí jeden větší šuplík, kde má hlavně náhradní sešity, obaly, pastelky, tužky, dává si tam už vyplněné a popsané pracovní sešity, když dostanou nové.....jinak stůl má v pokojíčku, ale ze začátku taky hodně psával úkoly v kuchyni....taky je rád s námi, ale zároveň ho tam hodně věcí kolem rozptylovalo, takže stejně buď je dělal v kuchyni, ale já jsem se mu plně věnovala a seděla u něj (nevařila jsem apod.) a nebo jsme s tím radši šli nahoru do pokojíčku, kde byl tak nějak větší klid.....ono ani nebylo potřeba, abych u toho dělala ještě něco jiného, protože úkoly jsme dělali o dost dřív, než večeři...a svačinu děláme až ráno.... Navíc, oni v prvním pololetí úkoly nedostávali vůbec a ve druhém měli úkol tak dvakrát nebo třikrát v týdnu
@krystalka Ano, vidím to v úvodním příspěvku, že jste tu diskusi zakládala Vy. Maminky ji obnovily dalšími příspěvky
@krystalka dcera má vyhraněné 2 šuplíky u psacího stolu na školní věci. Má tam sešity, pár knih, nějaké pomůcky do výtvarky
Zbytek nosí pořád sebou.