Knížka o dospívání, kterou by pochopila 6letá dcera. Máte tip?

palja
16. srp 2024

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte tip na nějakou knížku o dospívání, kterou by pochopila i 6ti letá dcera?

werik153
16. srp 2024

@palja tip nemám, ale sháním taky pro 8 letého syna.

palja
autor
16. srp 2024

@werik153 já vím, že tady tenkrát někdo dával tip na knížku, jenže to byla dcera ještě mimino, tak jsem si udělala screen a teď mám nový mobil a už to nemůžu najít. Tak zkouším, jestli někdo nenapíše. Maminek je tu dost, tak snad by mohly poradit 🙂

lp183
16. srp 2024

Já jsem dostala doporučení na "Moje první knížka o sexu". Ještě jsem ji nekoupila, ale chystám se.

ada22
16. srp 2024

Jo ta je hodně názorná 🙂 měli jsme ji půjčenou z knihovny.

nelly_strokova
16. srp 2024

Vím o takových knížkách pro mentálně postižené, takže jsou psané jednoduše, že je pochopí i dítě. Zkuste mrknout na spmpcr.cz, tam jsou zdarma ke stažení.

nelly_strokova
16. srp 2024

Jen teda některé obrázky nejsou asi úplně vhodné pro děti. 😅

fifinka2020
16. srp 2024

@palja nemam s tím osobní zkušenost, ale taky jsem hledala a našla toto. Mělo by to být právě pro předškolní děti...

palja
autor
16. srp 2024

@lp183 díky, to možná byla ona. Ale podle obrázků nevím teda, jestli je vhodná pro 6ti letou holku 🙂
Mně bylo doporučeno to s ní probrat než půjde do školy. Má VD, ale chápe velmi dobře, má odklad, takže jde do školy až za rok.
Jinak nevím ten sex, to se asi probírá až později.
Nebo holky, kdy jste se i tom bavily se svými dětmi?

prochi
16. srp 2024

@lp183 jeee přesně tuhle dostaly naše děti ca deset let zpátky. Dcera ji v první třídě vzala do školy, pancelka jí ji zabavila hned o první přestávce, ale neřešila to, na konci vyučování ji vrátila, ať ji schová. Ovšem mladá šla ještě do družiny a tam v obklopeni VSECH dětí nadšeně pokračovala s výkladem 😁 Paní druzinarka mi odpoledne velmi dlouho a velmi důrazně domlouvala 😁

mirin89
16. srp 2024

@palja Mame doma cerstve sestiletou a tuhle knizku ma doma asi ctvrt roku, prohlizela ji nekolikrat, na co se vylozene nezeptala, tak jsme zatim neprobirali. Knizka je hodne nazorna, je tam znazornen, i pohlavni styk, pomerne detailne, na ten se kupodivu zatim neptala, nejvic ji zaujalo, jak si tam zena nalepuje na kalhotky vlozku a proces spojeni spermie s vajickem.

martulka88
16. srp 2024

@palja My máme doma knihu - co ještě nevím. Teď jí má má 9letá neteřinka, je z roku 1982 tuším. Jako malincí jsme ji pročítali a bohatě stačila.

kolunka
17. srp 2024

My máme doma knížku – Jak jsem přišel na svět. Strašně dlouho jsem procházela knihkupectví a vlastně byla trochu v šoku, co je teďka v nabídce..nebo spíš není :( Když už to bylo jakž takž obsahove přijatelné, tak mě zase odrazovaly ilustrace japonského typu. Knížka mi musí sednout po všech stránkách. Tato, kterou doporučuji, obsahuje přiměřeně informací k věku, na takové to prvni ťuknutí. Vzhledem k tomu, že si knížku dcera chodí i jen tak půjčovat sama, poté co jsme si jí prošly spolu, tak jsem ráda, že už tam všemu rozumí a nebude jí něco nad rámec jejího věku motat hlavu.