Holky, jak byste resily tuto situaci? Nebo resily byste vubec? Kamoska ma devitileteho syna, ktereho pousti ven okolo panelaku. Neustale mu ale nadava starsi kluk, nadava i na jeho mamu (tedy mou kamosku). Vcera ho kopl do holene. Kamoska nevi, jak to resit, jen rekla svemu synovi, at si kluka nevsima. Jenze kluk za nim leze a ma stale narazky. Tomu vsemu pry nic nepredchazelo, syn kamaradky udajne nezacal. Co byste delaly?
@calvac
ja bych si pockala nekde za rohem at me ani jeden nevidi,zajimalo by me jestli si opravdu ten syn kamaradky nezacal.kluka bych asi pak sledovala az domu a zjistila bych si jeho jmeno,resila to s jeho rodici.
@lery92
a co bys udelala?servala ho?dala mu pres drzku?ani jedno by nemelo zadny efekt pokud jde o pubertaka.akorat by videl,ze te vytocil a mel by z tebe psinu.pravdepodobne ma vic sily nez ty tak co bys vyresila?
@zelenaesmolda v horším případě jim přijde namlátit i jeho táta. Ten kluk to musel někde okoukat...
@zelenaesmolda tak především bych se šla přesvědčit , že za tím nestojí třeba nevracena hračka ( že vina není na straně mého dítěte ) , dále by mě zajímalo , co jsem tomu dotycnymu udělala já , že mi nadává a v neposlední řadě by mě zajímalo kam až to bude gradovat , od kopance do holeně ... zda to v této úrovni skončí či hodlá pokračovat až k noži , který pošle synovi mezi žebra . A přes držku bych mu nedala páč mě přerůstají i desetiletý děti , každopádně konfrontace ,,face to face " by mohla pomoci s tím oč evidentně stojí všichni ( já , me dítě i ten sigr , co my dítě asi nemá rád ) t.j vzájemně se nevidět už nejlépe nikdy
@zelenaesmolda hele a teď si představ situaci , že ho ,,vysledujes " k baráku , kde sigrovi v trenkach otevře starej s pivem v ruce a cigaretou v koutku .Na uvítanou dá synatorovi facana a ty si uvedomis , že jeho máma je ta smradlavá smazka , co jí potkáváte v zdejší samosce kupovat deset piv a dva rohlíky ...
Víš chci tím říct , že děcko vychovávány a k něčemu vedeny nemá potřebu šikanovat mladšího...asi bude problém ukrytého někde jinde než za rohem paneláku .Navíc za my bonzovani jeho rodičům můj malej přes držku nedostane?
@lery92
a co kdyz je to naopak?co kdyz rodice jsou prave sporadani a kluka drzi zkratka?maji na nej prehnane naroky a on si frustraci vybiji na jinych?to nevyresime,tech duvodu muze byt spousta.
no pokud to budou vedet rodice a jsou normalni tak si to s nim vyresi a kluk uz si nedovoli...
@sudylichozrout sigrovi je asi 11 nebo 12 let. Ano, kamoska ma manzela, tudiz otce sveho syna.
@calvac
tak hlavne bych sehnala nejake dukazy,jinak je to JPP
zkusila bych to resit s matkou,pokud by to nezabralo tak socialka.
@calvac Dobrá, tak ať to nejprve řeší táta, pak ať se když tak obrátí na sociálku. V té rodině bude nějaký větší problém.
Ja bych zapojila socialku.
Sla bych za tim smejdem sama, pripadne nekde odchytla a zduraznila mu co po nem chci. Pokud jsou na nej hnusni doma, dat udani na socku
No, tak v první řadě bych se opravdu ujistila, že můj syn nemá podíl viny. Co si budeme povídat, tak děti rádi kecaj a tvářej se jako andílci. No a pak bych tomu klukovi v klidu řekla, že se mi nelíbí jeho chování a že si chci promluvit s jeho mamkou. Podle mě si prostě děti mají řešit věci mezi sebou a rodiče taky tak. I kdyby to byl totiž sebevetsi parchant, tak nastoupit na něj povede jen k vyhlášení války. To je pak každá matka lvice ochrankyne, i kdyby byla na potomka sebe víc naštvaná. Pokud by mi maminku nezavolal, tak pak bych si zjistila třeba od sousedů, kde bydlí a šla to s ní v klidu vyřešit. Ať si ho srovná sama, já jsem přeci dospělá a nebudu se hojit na malém klukovi. Policie a socialka je určitě až druhá varianta.
@calvac Kolik tomu starsimu sigrovi je? Osobne bych to asi nechala vyridit tatinka. Jestli je tatinek k dispozici, at za tim klukem jde a gentlemansky ho pozada, aby jeho syna nechal byt a rekne mu, co bude nasledovat, pokud neposlechne. Vymyslete nasledny postup a ten at mu otec sdeli. Zadne hrubosti, jen odmereny a razny apel. Kdyz to nezabere, at zacnou konat to, co mu rekli, ze bude nasledovat.