Když dítě nechce nechat rodiče o samotě. Co s tím?

lauraa01
1. led 2025

Dobrý den jdu si pro radu máme 6 letého syna poslední dobou nás nechce nechat s přítelem o samotě chodil spát sám při lampičce bez problémů ale poslední dobou dělá hrozné scény brečí že tam musím být sním když vidí že jsem s přítelem hned začne brečet jak se bojí
Když ležíme a přítel mě hladí kouká na nás a najednou ho začne bolet břicho pak začne brečet už nevím co mám dělat

gruyerre
1. led 2025

@lauraa01 to je normální, prostě tě teď hodně potřebuje, asi cítí nějakou nejistotu. Když na vás kouká, jak se hladíte, tak nejspíš chce být taky hlazený a tou bolestí břicha volá o pozornost.
Přítel je otcem tvého syna?
V čem vidíš problém? Já své děti denně uspávám, dělám to ráda a budu to dělat, jak dlouho to budou potřebovat. Když jsme s všichni spolu a hladíme se s manželem, můžou děti přijít a hladíme i je.

cherie24
1. led 2025

@lauraa01 normálně žárlí, chce se ujistit, že je pro maminku důležitější než přítel. Hledá ujištění a já bych mu ho maximálně poskytla. Z textu to vyznívá, že to není otec syna? Když děti vidí, že my se mazlíme, většinou obě přiběhnou a přidají se taky. Přijde mi to přirozené a hezké.

lauraa01
autor
1. led 2025

@cherie24
@gruyerre
Přítel je otcem syna
Syna každý den mazlím věnujeme se mu na tisíc % ale někdy když potřebuju uklidit a dám ho do postele tak chvilku vydrží ale pak začne brečet i když jsou otevřené dveře a má světlo
Syna uspaváme teď mezi námi aby se cítil v bezpečí
Máme ještě dceru tu první uspím a pak syna abych se jim věnovala co nejlíp umím
Svoje děti milujeme a dáváme jim veškerou lásku

marketa1218
2. led 2025

@lauraa01 Píšeš, že máte ještě dceru a jestli je nějaká maličká a má více pozornosti, protože potřebuje více péče, tak jednoduše žárlí. Vydržte a určitě mu tu lásku dokazujte. Zkus si najít třeba půl hodinky denně, aby tě měl jenom pro sebe. Hrajte si, zkrátka co má rád. Ono si to sedne, ale ta separační úzkost se u dětí často mění.

martivit92
2. led 2025

@lauraa01 syn dělal tohle mezi 6-7 rokem taky. Přímo neplakal, ale chodil často večer do ložnice, že nemá čaj nebo se mu něco zdálo a furt dokola. Kolikrát jsem ho uspávala u něj v pokoji a nebo během brzkého ráno přišel k nám do ložnice a spal s námi. Potom se naučil chodit v 6h ráno do ložnice jak přítel šel do práce, aby dospal aspoň tu hoďku se mnou než budeme vstávat do školky/školy. Potom to úplně přešlo, myslím že to je takové období, které odezní. Nebo možná potom pomohly u nás sportovní kroužky, chodil po trénincích vyřízený a unavený 🤭. Teď mu je 10 a chodí 4x týdně na trénink a jednou za týden zápas, tak ten už chce svůj klid 🤭

lauraa01
autor
2. led 2025

@marketa1218 když dceru uspím máme chvilku pro sebe jen my dva kdy se dcera vzbudí hrajeme si všichni spolu když věnují víc pozornosti dceři tak přítel se věnuje synovi aby mu to nebylo líto

lauraa01
autor
2. led 2025

@martivit92 děkuju za odpověď syn spí s námi v místnosti má vedle naší postele svou postel
Co čtu má to hodně dětí
Syna taky dáme na nějaký kroužek ale zatím se rozhoduje na jaký ☺️☺️

cherie24
2. led 2025

@lauraa01 já myslím, že je to normální. Jakékoliv projevy citů jsou u dětí jako spouštěč. I když si hezky hrají, hned se obě přiřítí k nám taky. Stejně tak když se mazlíme jen s jednou, potřebuje hned druhá. U vás je akorát rozdíl v tom, že syn se nepřidá, ale snaží se upoutat pozornost.

veronakudlova
2. led 2025

@lauraa01 : Dobry den, ja to vezmu trochu z jineho soudku. Vas prispevek mi brnknul na citlivou notu. Netvrdim, ze je toto 100% vas pripad, nicmene dejte si na to prosim pozor. Pisete, ze syn spi s vami v mistnosti. Neni mozne, ze by vas s pritelem slysel pri sexu? Kdyz jsem byla mala, byla jsem ve stejne situaci (s rodici v pokoji). mysleli, ze spim, ale me to temer vzdy vzbudilo. ja uplne nevedela, o co jde, ale bala jsem se pohnout a bylo to strasne, strasne neprijemne. Pozdeji jsem zacla hrat bolest bricha, zvraceni, atd, kdykoliv jsem mela pocit, ze se k necemu schyluje, jen aby "k tomu" nedoslo. Byt vami, zvazila bych i tuto variantu. Nepise se mi o tom lehce, ale vasemu synovi to mozna muze pomoci... Jsem davno dospela, ale doted na ten pocit nedokazu zapomenout.

lauraa01
autor
3. led 2025

@veronakudlova dobrý den děkuji za váš komentář dáváme si na to pozor též sem něco takového zažila když sem byla malá
Když máme pohlavní styk s přítelem syn není doma

lauraa01
autor
3. led 2025

@veronakudlova syn to dělá i když přítel není doma a já jdu uspat dceru odpoledne
Začala jsem si teď poslední dobou všímat že to syn dělá když dcera spí s námi posteli
Nevím co děláme špatně snažíme se oboum věnovat stejně od začátku jsme si říkali že nebudeme dělat rozdíly aby se necítil odstrčený