Kdy se začaly uklidňovat vaše děti?

22. lis 2022

Kdo máte doma divoké dítě, co pořád běhá, skáče, někde leze, mluví, zpívá, píská, štěká... Kdy ho to začalo přecházet, nebo se to naučilo usměrnit do nějaké "normální" aktivity?
Jsme hodinu doma. Za tu hodinu byl už asi všude. Pořád mluví, dozvěděla jsem se přesný popis jeho dne a to dokonce několika hlasy. Zdolal všechna futra - vyleze nahoru, skočí a to několikrát za sebou. Několikrát proskakal celý dům na skákacím míči. U převlékání udělal asi 10 kotrmelců. Domů to máme kilometr. Většinu cesty skákal. Na zádech měl školní tašku (dnes cca 5 kg).
Jsem unavená jen z pohledu na něj.
Teď máme psát úkol. Asi mu předtím dám nějaký makový odvar, aby seděl aspoň 10 minut.
Vím, že to je částečně normální, ale kdy se to začne lepšit?

marcicek84
22. lis 2022

A nestacilo by koupit nejaky doplnek stravy na zklidneni napr.magne B6 pro deti nebo neco takoveho?

pribylovapetra
22. lis 2022

No jestli to má v povaze,tak spíš nikdy. Mám takovou akční příbuznou.

autor
22. lis 2022

@pribylovapetra předpokládám, že v 15 nebude skákat celou cestu ze školy a lezt po futrch. Je jasné, že nikdy nebude klidný, ale jde mi i o to, kdy se děti samy naučily to nějak kompenzovat a usměrnit.

syrecek01
22. lis 2022

Hlasim, ze osmileta se jeste neuklidnila, jako bys popsala jeji dnesni den. Hur k tomu, ze ma prst v dlaze a mesic nesmi do horolezectvi. Zvlada delat hvezdy a lezt po futrech a stromech i tak.

konidana
22. lis 2022

Někdy po desátém roce. Spíš až tak 12 roků...dcera. Kluk byl jako dítě malinko rozvážnější , ale jak střelený je furt i ve třinácti, a moc se mi nezdá, že ho to přejde v dohledné době😅

konidana
22. lis 2022

@syrecek01 dcera lezla na stenu s celou levačkou v gypsu😅 ( asi do 10m-s jistenim, ale 1x bylo málo, dala si to 2x😅 )

konidana
22. lis 2022

U kluka o tom trochu pochybuju, uz mu do 15 zbyvaj jen 2 roky🤣

syrecek01
22. lis 2022

@konidana A proto my telocvicnu obchazime obloukem, dopadlo by to stejne. Takze cekam na dvanacty rok 😆😆😆 dik 😆

konidana
22. lis 2022

@syrecek01 ono zas uz ma ve 14 chlapce, si nevyberes😂

victress
22. lis 2022

čekám na to již 8 let😝

dasipe
22. lis 2022

Je mu 10 let a zatím nic 😀 máme ADHD třetího stupně 🙂

autor
22. lis 2022

@victress my čekáme skoro 9 let.

gracinka7
22. lis 2022

.

kkaminka
22. lis 2022

A v lavici sedí?U nás je to tak,že je ukecaný i v hodině, nesoustředěný,nekdy nedokončí zadání atd.. Pokud se to nezlepsi dostanu od p.učitelky žádanku do psych.poradny.Koupila jsem vitamíny Equazen.

werik153
22. lis 2022

Starší syn byl teda divoch jen lehce, tak normálně bych řekla.... A uklidnil se cca v 4-5 letech.
Teď mám doma skoro 3 letý extrém, který pořád utíká, všechno komentuje, všude leze, skáče, všechno bere a bohužel teda nemám žádné dobře vyhlídky, je to čím dál horší, navíc se a ním nedá absolutně domluvit.
Starší se dal aspoň ukecat, že když u zubaře otevře pusu, dostane odměnu, že když bude v obchodě hodný, může si něco vybrat, mladší pořád křičí, ječí a absolutně nezájem o to co mu říkám....

konidana
23. lis 2022

@kkaminka nas je soustredeny kdyz chce, ale obcas si proste jen tak zablbne. Treba kolem toho 11r. Mel obdobi kdy vyskakal 5 pater domu snozmo po schodech. Furt se chce honit, bojovat, zápasit a prat ( hlavne se mnou🙄😅😅) . Ale je fakt , ze posledni dva tri roky svou energii vybiji hodne cvicenim... posilovani, beh... a vlastne predtim taky. Cca od 9 let byl denne minimalne hodinu ( casto spis pul dne) ve skejtparku, kde fakt jezdil a skakal jak o zivot. S tim trochu polevil na 2 stupni. Uz nema tolik casu ani energie, protoze je pro zmenu ve sportovni tride, kde taky dostavaji do tela.

jijulka
23. lis 2022

z toho duvodu jsem syna přihlásila nekolikrat v tydnu na atletiku - hodinu beha, cestou domu běží s aktovkou na zadech, doma hopsa, beha, visi, mluvi… 😀

odula
23. lis 2022

To je bajecnej chlapik. Ja mam takhle hyperaktivni dceru. Jsem z toho nekdy urvana, ale jak je nemocna, tak je hrozný ticho a už aby zase řadila . Jsou to zlatíčka. 😍 co takhle nějaký sporty, krouzky? Dcera dela gymnastiku , balet , kresleni tedy - a furt se nudí 😀 ale je to lepší.

autor
23. lis 2022

@kkaminka často o hodině vyrušuje (píská, kuká, mňouká, klape jako koník...), kreslí po sobě i po učebnicích, padá ze židle... Zadání tak nějak dokončí, ale pracuje nesystematicky a úprava děs.

@odula má 4 kroužky. Hudební, pohybový, turistický. Ale je to na něj moc. Hodně ho vyčerpává, když se musí soustředit a pracovat organizovaně. Jeden kroužek mu končí v pět a ten den nezvládá udělat úkol. To je úplně hotový, přijde domů a brečí až do chvíle, než jde spát.
Úkol někdy stihneme ráno. Jinak máme naštěstí chapavou učitelku a jsme domluvené, že dodělává další den.

tipata
25. lis 2022

Vše jsou to typické příznaky ADHD, najděte literaturu, zaveďte opatření, režim, relaxační chvilky (třeba netflix má interaktivní pořady na realxaci). Pokud má učitelku co to s ním umí, tak je to výhra. Syn má 10 let, tourettův syndrom s ADHD, několik roků bere eye q (ekvazen), teď se tiky víc zhoršily, tak jsme nově zavedli CBD olej v gumidcich a má na míru namichane bachovy esence, po 3 týdnech vidíme rozdíl, je klidnější, pozornejší. Ve škole má úžasnou učitelku, která je nad věcí a respektuje specifika, ale taky je nutné s ní spolupracovat, doma musíte fakt držet režim a pravidla. Je to pro rodiče náročné, ale vydržte, v budoucnu se to vrátí.

pettypet
25. lis 2022

Ježíš to je přesný! Mám takový dva. Je jim 7 a 10. Ten mladší dělá přesně to, co píšete. Ten starší ho provokuje a pak se honí po bytě a občas se porvou. Pomůže jen hystericky řev z mé strany a zákaz mobilu. Po sladkým je to horší. Ten mladší tohle dělá i když má v ten den tělocvik a odpol ještě trénink. Ale jako ve škole mají jedničky, hrajou na hudební nástroje, občas je donutím číst si knížky..ale ty jejich vybuchy skotacive energie mě úplně vysávají.

svha
25. lis 2022

Mě to přešlo až kolem 15 roku 😂🤣

dashyyy
25. lis 2022

@pettypet můžu poprosit jaké CBD v gumídcích máte? 🙂

lucieevita
25. lis 2022

Naše profesorka na psychologii by řekla, že je to jasné ADHD. Ale většina dětí - 70% z toho po 15 roce vyroste 😉 takže je to prostě jen v tom předškolním a školním věku na ZŠ. Ale jistě to musí být náročné, jak pro vás, tak pro paní učitelku. Myslím, že dřív jak ve 12 z toho ale nevyroste 🤷🤦

tipata
25. lis 2022

@dashyyy to jsem byla já, zabrali tihle ale zároveň jsem nasadila i bachovky, takže otázka, co z toho zabralo. Jen pozor, může se občas objevit průjem, je to jednou za pár dní co mladý hlásí, žádné bolesti, opakování za den.
https://www.canatura.com/hemnia-cbd-gummies-med...

jerrabina
25. lis 2022

Ještě se zeptám jak usíná... Čekala bych, že špatně a o to je pak všecko ostatní horší.
No moje dcera (4,5) je hodně nesoustredena a tak se celkem často pocura (jakože ne úplně, ale jen učůrne. Ale i tak pořád nemáme co na sebe a je to nepříjemné i společensky), většinou když se do něčeho zabere. A je to mnohem horší když je nevyspalá, což je ale skoro pořád, protože dřív jak v deset většinou neusne, i když ukládáme kolem osmé. Někdy usne trochu dřív s písničkami 528Hz, ale často ani to ne.
Takže u ní se hlavně těším, až si zvládne včas uvědomit že potřebuje čůrat, běhání a skákání a to všecko je najednou tak nějak v pohodě 😀 Školy se trochu obávám, ale zas ta naše treperenda je chytrá a zvědavá holka a učit se nové věci ji baví, tak snad v tomhle nebude mít velké problémy.
Jinak na úkoly se u lidí s ADHD (dětí i dospělých) doporučuje mít koutek, kde člověka nic nerozptyluje. Takže žádné okno přímo před očima, nejlíp žádné věci, jen hola zeď či zavřené dveře jednobarevné skříňky, jednobarevný povrch a jedna tužka a jeden sešit. Když já jsem byla malá, měla jsem na úkoly stůl z přírodního dřeva a dost často jsem se místo úkolů zasekla na pozorování struktury toho dřeva - a to jsem ty úkoly dělat chtěla. Takže je to pro rodiče docela masakr připravit vhodné prostředí, ale vyplatí se to.
Nebo naopak mě někdy pomáhalo dělat úkoly venku pod stromem cestou do školy, protože ten strom a tráva kolem mě dostatečně uklidnily, abych ten úkol dokončila. Což nevím, jestli je univerzální rada, tohle mám vyzkoušené jen na sobě.
@lucieevita jen dodám, že "vyroste z toho" ve většině případů znamená změnu na něco jiného a taky to není úplně jednoduché, někdo se to naučí kompenzovat miň, někdo víc. Ale obecně je to lepší minimálně o to, že se člověk dokáže aspoň fyzicky zastavit.

dashyyy
25. lis 2022

@tipata jéé děkuju.. bachovky jsem mu zkoušela, máma míchá a to mi přišlo bez efektu, tak zkusíme CBD.. díky 🙂

tipata
25. lis 2022

@dashyyy má ráno trojboj eqazen+cbd+bachovky, uvidíte, jak to zabere, snad dobře

dashyyy
25. lis 2022

@tipata my teď čekáme na potvrzení diagnózy, ale už teď jsme nastavili doma různá opatření a chtěla bych ho podpořit i dál.. díky moc 🙂

autor
25. lis 2022

@jerrabina když byl malý, tak bylo usínání masakr. Teď lehne a do 10 minut spí. Většinou už kolem té osmé. Pokud pretapnu čas a zaženu ho až v devět, tak klidně ještě v jedenáct bzika.