Mam dceru v 6.tride a dneska prisla s tim, ze uz jim ucitele uzaviraji znamky, ze do konce dubna bude mit vse uzavrene... Napr pracovni cinnosti uz ma v zakovske dokonce uzavrene. Nevite jestli se znamky vubec muzou uzavirat tak brzo? Moc se mi to nelibi, protoze dceri se nepovedla jedna pisemka v pracovnich cinnostech a kvuli tomu ma mit na vysvedceni ted dvojku? Bez sance na opravu? Ale jde mi o to i obecne... co budou pak dva mesice ve skole delat?
Na konci školního roku- je to myslím do 15.června
Co jsou proboha pracovní činnosti? Jinak cca 10. června. Co by dělali celý květen? Takhle brzo se uzavírá snad jen maturitní ročník.
Nyní se uzavírá třetí čtvrtletí. Na konci roku to je dle pedagogické porady okolo 20.června.
Taky bych tipla 3/4 letí, u nás je na konci dubna třídní schůzka, před kterou se oznamují známky.
Písemka v pracovních činnostech? 🤭🤭🤭 to bych v životě nemohla svým žákům udělat...uzavření známek mi přijde dost podivné...není to spíš uzavřené čtvrtletí? Také mám nachystané známky, ale to jen pro představu rodičů na třídní schůzky...aby přibližně věděli, co mají v červnu čekat.
Nn fakt uzavrene pololeti... v ele.zakovske se takhle uzavira jen pololeti...
pracovni cinnosti jsou pestitelky a technicky co byly za nas... a ona zblbla pisemku z druhu osiv 😱
Školní rok má 10 měsíců. Pololetí pět měsíců. Čtvrtletí 2,5 měsíce. Pokud od konce prvního pololetí uběhlo 2,5 měsíce (nastane to 15.dubna), je uzavírání známek ve třičtvrtletí správně.
Tak jsi to doufám myslela, ne že je konec roku? I když děti by storpo byly nadšené😀
@mku podle čeho? pololetí už bylo. ted je konec třetího čtvrtletí. hele, škola je škola, končit 15. dubna opravdu žádná, ani ta nejzvlástnější a nejalternativnější nemůže.
@mku ty známky, které tam má, jsou známky z prvního pololetí šesté třídy. ted tam nic není, nic uzavřeného ani neuzavřeného. To, co vidíš pod slovem šestý a jedničkou jsou konečné známky z pololoetí, konce ledna 2018. Ted jsem tedy úplně mimo, co myslíš, a na co se ptáš. 🙂))
Kontaktuj třídního učitele, že dcera přišla s touto informací a co je na tom pravdy. Známky se uzavírají kolem 20. června. Rovněž bych řekla, že jde o čtvrtletní prospěch. I když ta kolonka je nadepsaná pololetí, neznamená to ještě, že je to známka ze závěru pololetí (třetí čtvrtletí je přece ve 2. pololetí). My jsme to takto dětem ve čtvrtletí do žákovské psali, aby rodiče právě viděli, jak to vypadá a děti si to mohly ještě opravit. Na konci pololetí přece dostávají vysvědčení. Nicméně bych určitě kontaktovala třídního učitele, aby ti to objasnil. A propo dcera mohla informaci, kterou dostala ve škole, trochu "zmotat", pravdou je, že učitele skutečně teď již budou směřovat k nějaké výsledné známce na vysvědčení.
@berenika39 ve 2. pololetí je známka z pracovních činností
@berenika39 jj a pak je tam uzavrena jedna znamka za 2.pololeti...
@margrethe5656 uz jsem psala tridni i reditelce... protoze tridni dneska v mailu s informacema na duben taky napsala ze uzaviraji pololeti... tak ja nevim
@mku Zvláštní. Držím palce, ať je to opravdu jen informační šum. Dej vědět, jak to dopadlo, jsem fakt zvědavá.
@mku to mě tedy taky zajímá, neprobrali přeci už látku za půl roku....
Jsem učitelka, hlava mi to nebere, viz všechny ostatní příspěvky. Dejte prosím vědět, jak se to vyvíjelo, to mě fakt zajímá...
Chápala bych to jen kdyby odcházel na nemocenskou, třeba operace, nebo tak... Ale i tak by se slušelo o tom informovat.
@dc2015 to prave rikam i ja... porad nejaky prazdniny, skola kdyz prehanim 9mesicu... v tom jeste vylety a dalsi kraviny... a z tech 9ti mesicu jestli je uci jako fakt uci 4,5mesice tak to je moc... a to chodi do nejlepsi skoly u nas... jak vypadaji ty ostatni nechci ani pomyslet... a pak maji nejaky ucivo procvicit... jedou jak fretky, hlavne at se cas se flakat...
Pardon pokud tady urazim nejakou ucitelku... ale tohle je fakt shrnuti nasi skoly...
@mku Je to učitel od učitele... ale na některých školách, kde je velký tlak na "akce" je to bohužel nářez... Ono je smutné, že se to dělá pro efekt pro rodiče... aby jako viděli, jak se dětem věnují... A jak mají různorodý program. Mnoho rodičů bohužel opravdu vidí jen to a známky... a už je nezajímá, zda dítě něco umí. Takže jsou učitelé, co na to kašlou, pak dají 1 a 2, rodiče spokojení, vedení spokojené a děti do budoucna nešťastné a s prominutím "duté". :(
No, to uzavírání je tedy velmi zvláštní... A navíc žák musí mít minimálně známky tři. Přes to vlak nejede. Občas stačí dvě, ale já osobně preferuji minimum tří, ale vždy mám u dětí známek aspoň 15. :D Vyžádejte si když tak ŠVP, v rámci něho by měly být vypsány podmínky klasifikace. Je běžné, že se uzavírá na konci května nebo v prvních týdnech v červnu, pak začínají školní výlety a hlavně, když oznámíme, co dětem vychází, tak musí mít nějakou časovou rezervu, aby si mohly známku zlepšit.
Ale s časem v rámci roku je to těžké. Jako učitelka bych ráda učila, občas někam děti v rámci svého předmětu vzala. Někteří rodiče tlačí na to, abychom s dětmi neustále něco podnikaly, jiní rodiče prskají, že to stojí peníze a další skupina rodičů si dítě uvolní na týden z výuky, protože nutně musí jet na hory. Vyhovět všem je prostě nemyslitelné...
Jsem zvědavá, co Vám škola odpoví.
@eithelwing no prave... skola prska kvuli uvolneni na rodinnou dovolenou, ale dva mesice flakani v rezii skoly jsou v poradku... je to kazdy rok stejne.. jen letos me to uz namichlo, ze ma mit dvojku jen proto, ze zacatkem dubna uz nema sanci si to opravit
Kolem poloviny dubna se uzavírají známky za 3. čtvrtletí, aby byla připravena klasifikace pro pedagogickou radu a třídní schůzky. Klasifikace za 2. pololetí se uzavírá 48 h před poslední klasifikační pedagogickou radou v červnu, tzn. někdy kolem poloviny června. U nás jsou ještě začátkem června konzultační třídní schůzky, právě, aby se rodiče včas stihli informovat o prospěchu žáka a domluvit s učitelem na případném přezkoušení...
Měli byste mít nyní i třídní schůzky, tak se tam na to zeptejte. Je nesmysl, aby se nyní uzavíraly známky za 2. pololetí.
@eithelwing kde jste přišla na min 3 známky ? Co já vim, tak zákon udává 2 a právě jednu ústní a jednu písemnou ( možná proto psali v Pč písemku). Je fakt, že naše ŘŠ nám taky jednu dobu nařídila minimum známek podle časové dotace a zvrtlo se to v honbu za známkami, kdy se rozdávali 1 za každý prd.
Samozřejmě 2 známky je to neskutečně málo.
@mku taky jsem zvědavá, kde je pravda, určitě napište. Uzavřít šk. rok v dubnu, to svět neviděl.
@kafr Jo, ty dvě známky jsou oficiálně, my měli ve škole domluvu na tři. Ze dvou se ani aritmetický průměr nedělá. 🙂 Já nevím, nikdy jsem honbu za známkami neměla, ale učím jazyky. Známkuji domácí úkoly, aktivitu v hodině, malé písemky, velké písemky, zkoušení, všechno možné. Mám pak známek spousty, mají různou hodnotu a počítám vážený průměr s přihlédnutím k celkovému přístupu žáka k předmětu (snaží se, prdí na to...). Známky dvě a méně jsem měla jen jednou u žáka, který z pololetí chodil do školy tak 3 týdny. :D
A není to náhodou uzavření známek k tříčtvrtletí? U nás se musely známky uzavřít do včerejška, zítra je tříčtvrtletní porada. Ale jsme SŠ.