Holky, prosím vás, kdo máte básnické střevo, nepomohly byste, dcera má za úkol vymyslet další sloku k básni a my ne a ne dát dohromady něco rozumného, co má smysl a aby se rýmovalo. Básnička má tři sloky, máme vymyslet čtvrtou a zní - 1. Trápení, trápení, trápení, máš snad brouka v hlavě, co ti nedá spát ? Máš trápení právě, chceš už všechno vzdát ? 2.Trápení, trápení, trápení, marně hledáš radu, v noci můru máš ? Tušíš v smíchu zradu, lásku postrádáš ? 3. Trápení, trápení, trápení, naši spolužáci přijdou s radou hned. Sám už na to nejsi, na to vezmi jed. 4. Trápení, trápení, trápení... za případné náměty moc děkuji.
Teda pardon, ale to je divná báseň... Docela depka ☹
Trápení, trápení, trápení, hoď ho za hlavu. Běž si s někým zasportovat, to ti zlepší náladu. 😎
Já nevím, není to asi úplně ono, ale napadlo mě to takhle:
1. Trápení, trápení, trápení,
Máš trápení právě, chceš už všechno vzdát ?
2.Trápení, trápení, trápení,
marně hledáš radu, v noci můru máš ?
Tušíš v smíchu zradu, lásku postrádáš ?
3. Trápení, trápení, trápení,
naši spolužáci přijdou s radou hned.
Sám už na to nejsi, na to vezmi jed.
4. Trápení, trápení, trápení...
někomu ho pověz, řekni příteli,
vyslechne tě, poradí, a tobě se uleví.
(případně: ...vyslechne tě, poradí, srdíčko se tetelí)
4. bylo a už není, proč se s ním zůstat sám
když ti někdo poví Jméno, rád tě mám 🙂
Za to jméno dosadit jméno holčičky...........Např.
bylo už a není, proč s ním zůstat sám,
když ti někdo poví, Lucko, rád tě mám....
Trápení trápení, trapení,
cítím se už ohromě.
Děkuji ti maminko,
že jsi tady pro mě. 😉
Trapení, trápení, trápení,
s přáteli jde všechno lépe.
A pak se to trápení
ze mě hezky střepe.
@kamila297
@marticep
@zee
@zlatulka89
Teda holky, vy jste úžasné, to jsem ani nečekala tolik reakcí, dostala to za úkol 9 - letá dcera, ona paní učiteka se v té recitaci tak trochu vyžívá. DĚKUJEM 🙂
@ducik No jo, tak to ona třeba pozná a věřím tomu, že tejně bude mít připomínky. Hele, to je na dlouhé vyprávění, starší dcera má dost náročného učitele, a ta by bez naší pomoci s některým DU ani nehla, např. po nich chce, aby si si někde zjistili něco o tom a tom, tak všichni doma hledáme, listujeme, někdy to jsou úkoly, že ani na tom netu to prostě nenajdeš. Stěžují si všichni rodiče, říkali jsme to i na rodičáku, ale jemu na tom nepřišlo nic zvláštního, on tou školou prostě žije a chce od nich maximální výkon. Ony se ty jejich dovednosti stejně ve škole projeví, takže si myslím, že když ji občas s úkolem pomůžu, výsledky to stejně neovlivní. Jinak si myslím, že když si děcko neví rady, že ho v tom snad žádná máma nenechá vymáchat. 😉
Trapeni,trapeni,na pratele dej, s dobrou radou kamarada vzdy ti bude hej. Pritel rad ti pomocnou ruku v nouzi poda a tve strasti behem chvile pryc odnese voda 🙂
Jinak proboha,co to maj za depresivni basnicky? 😀
trápení, trápení, trápení...
Škola ještě stojí? Neboj, to se změní..
Dynamitu troška..a tam, kde stála, nic už není.. 😀 😀 😀
@hancazivocich 😀 Ha ha ha, to by asi paní učitelka koukala, jsi mě ted fakt pobavila, mě úplně přešlo spaní 😀 😀 😀
trápení, trápení, trápení...
řekni to teď hned.. že nad těmito úkoly slzy roní dítě, rodič, i kmet
@hancazivocich 😀 Až budem mít příště úkol, půjdu zrovna za tebou 😀 😀 😀
@mandala - když můžu, pomůžu 😀 😀 😀 😀
Trápení trápení trápení
Úkoly nepis, dej to na i-net,
Rýmy budou hnedka, je tam plno tet 😝
Nejsou to úkoly pro ty děti? 😀