Ahoj. Omlouvám se, že píšu tak špatně česky. Nedávno jsme se přestěhovali do České republiky a já to ještě neumím tak dobře napsat. Proto stále používám překladač.
Jde o naši dceru (6). Hodně chodíme na procházky do přírody a samozřejmě se jí občas chce čůrat nebo na velkou. Když byla malá, vždycky jsme ji zvedali, ale stejně si vždycky počůrala kalhoty nebo boty.
Pak jsme se ji snažili naučit dřepovat, ale ani to nefungovalo. Nakonec se naučila sedět zadkem úplně na podlaze a takto čůrat. Funguje to velmi dobře (až na to, že se zadek namočí, ale to nevadí).
Nedávno však šla s kamarády na procházku do lesa a rodiče viděli, jak dcera čůrá, a když se večer vrátili, vynadali mi, že to není správné a že jsem špatná matka, když nechávám dceru takhle čůrat venku. Měl bych jí to zakázat a nechat ji jen dřepět. Byl jsem docela v šoku.
Moje dcera to dělá už 3 roky, takže sedí úplně na zemi. To se vždy osvědčilo, protože si nikdy nepočůrá kalhoty ani boty. V Rakousku ve školce si učitelky myslely, že je to skvělé, protože nemusely dceru zvedat a ona si nemusela oblékat nové kalhoty.
Jen někdy, když má udělat velkou, je to pro ni komplikované, protože je to samozřejmě velmi těžké, když sedí zadkem na zemi. Jinak s ním ale nikdy neměla problém.
Je opravdu tak špatné, když si sedne zadkem na zem, aby se vyčůrala? Jsem opravdu špatná matka? :(
@annasmyckova Děkujeme za tip.
To už jsme také zkoušeli, ale při dřepu si počůrá i boty a pravou nohu.
Nohy musí být vždy zcela vpředu, jinak to nefunguje. Proto venku funguje, jen když si sedne úplně na zem, protože jinak nemá kontrolu nad tím, co všechno se namočí.
Jak jsem řekl, nemá s tím problém (kromě velkých). Ale byla jsem v šoku, že mě ta druhá matka kvůli tomu tak urazila.
Když si máš vybrat, jestli si tvoje dítě počůrá boty, nebo má počůraný celý zadeček a sedí nahou pipkou na zemi v bůhvíčem, tak si vybereš zadeček? Bojíš se o její boty víc než o zdraví její kůže a intimních orgánů? A jsi v šoku, že to někdo nepovažuje za správné? Ne, není to správné. Nos v batohu mokrou utěrku a boty otři, pokud ti na nich opravdu záleží víc než na zdraví tvého dítěte. Je to otázka pár pokusů, než přijde na to, jak si dřepnout. Případně holt bude mít počůrané boty, no a co? To s tím kakáním se zadkem na zemi snad ani vážně myslet nemůžeš ☹
To je spatny... 🤦♀️🤦♀️
Proč jsi založila novou diskuzi s úplně stejným tématem? Nelíbila se ti reakce ostatních, tak to zkouška znovu? Tvůj způsob je nechutný a buď jsi opravdu troll nebo prase. Teď nevím, co je horší. Moje dcera, když má oblečení, u kterého hrozí, že by byla nehoda, tak jí jednoduše zvednu, jako malou holku...
@mama2929 To si děláte srandu... Je pro ni komplikované kadit v sedě na zemi? A vy se divíte? Si to zkuste sama. To snad ne 🤦♀️. A dcera takto čůrá uz 3 roky? Takže od tří let ji učíte čůrat v sedě? Tak to je špatně už od začátku, je snad normální dítě držet, když potřebuje venku čůrat, kor ve třech letech. A jestli se u toho zčůrala i tak, pak jste ji asi špatně držela 🤷♀️. Boože s tím dítětem snad máte mít trpělivost při učení něčeho ...
Špatná matka nejsi, ale způsob, jakým dcera venku čůrá či vykonává velkou potřebu je špatný teda úplně.
Velký špatný 😂
Pokud jste to opravdu zkoušeli různě a pořád se jí nedaří, zkusila bych to konzultovat na gynekologii, jestli nemá dcera třeba synechii. Čůrat v sedě na zemi je dost divné a nehygienické.
Nebylo to tu už včera? 🤔 Tento způsob vykonávání malé potřeby se mi zdá poněkud nešťastným. Vše ostatní už je psáno výše, nebudu to opakovat.
@mama2929 jo, jsi špatná matka. Chudák dcera
Mě by zajímalo, jestli budeš stále zakládat nové diskuze, dokud ti někdo nenapíše, že jsi dobrá matka 😀
Ale protože opakování je matka moudrosti, tak si to tu shrneme 😉 Myslím si, že tyto diskuze zakládá úchylák, kterého vzrušují debaty o čůrání. Nevěřím, že by nějakou ženskou mohlo vůbec napadnout, že bude lepší dávat dceru čůrat a kakat v sedě, vzhledem k tomu, jak velmi nehygienické a nepraktické to je.
Nevím, proč je tu tolik nenávisti. Zeptal jsem se, ale normální a přátelské. A nechtěla jsem, aby mi někdo psal, jak přesně má nebo nemá dcera čůrat. Tak proč mi lidé pořád říkají, že jsem úchyl?
Kalhoty nejsou problém, ale počůrává se, když má na noze šortky a boty. A to není nechutné?
Proč je tedy nechutnější, když sedí zadkem na podlaze? Když si dřepne, má také mokrý zadek. Dostane se všude. Nemůže to ovládat. Nemůže si pomoci.
Když sedí, má mokrý alespoň JEN zadek, zbytek ne. Můžete si ji utřít, ale nemůžete si utřít mokré boty nebo mokré kalhoty, když jste venku. A když je například se školou v lese, má si uprostřed lesa obléct nové kalhoty a boty, protože si ty staré počůrala?
Jaký to má smysl? Samozřejmě s ní dbáme na to, aby neseděla nikde, kde běhají psi nebo kde je špína. Obvykle sedí na trávě. Nikdy kvůli tomu neměla žádné problémy.
Ale chápu, že není pochopení, když dítě nemůže něco dělat kvůli svému tělu.
Pak tě ostatní urážejí :(
@syslounek Vzal jsem ji k lékaři. Nic s ní není v nepořádku. Lékař tehdy také řekl: Některé dívky prostě neumějí čůrat rovně. S tím nic nenaděláte.
@sami28 Proč si nepřečtete, co jsem napsal? Ze začátku jsem ho držel, ale vždycky se trochu rozmočil. Boty, kalhoty, nohy a vždycky zadek. Prostě neumí čůrat rovně. Co s tím můžete dělat, kromě toho, že ji donutíte čůrat tak, aby to nikam nestříkalo? Jiná cesta neexistuje.
Právě jsme to minulou zimu znovu zkusili s držením a dřepováním. NEFUNGUJE TO!
Doufám, že je to zase nějaký blbý vtip...Asi bych raději nechodila nikam od "civilizace" ( kam by si mohla zajít normálně na záchod), než ji nechat sedět na zemi a vykonávát potřebu. Z toho může mít zdravotní problémy. Běhat po dětské gynekologii s takhle malou holkou je to poslední, co potřebuješ.
kalhoty stáhnout ke kolenům, ne až na zem a při dřepu vše přidržovat. Nedovedu si představit sedět holou prcinou v čůrání na zemi.