Je zde dítě, které má problém s matematikou? 1. stupeň ZŠ

verdos
9. lis 2015

Zdravím. Jsem máma 2 dětí (brzy 3 🙂), ale zároveň i studentka učitelství a musím vypracovat seminární práci ohledně matematiky. Jedna část se týká nadaných žáčků a druhá naopak těch, kteří s matematikou nějakým způsobem výrazněji zápasí. Zatím se ale podle toho, jaké maminky mi odpovídají a jaké nacházím, zdá, že jsou jen děti průměrné a talentované. S matematikou nikdo problém "nemá" (nikdo se neozval, popř. neodpovídají). Najde se maminka nebo více maminek, které by se chtěly podělit o své starosti s tímto problémem? Mně by to moc pomohlo a navíc se můžete zkontaktovat vzájemně a poradit si tady, co vám pomohlo, případně můžu přidat také návrhy nějakých aktivit nebo procvičování, pokud budu vědět. Takže by to mohlo pomoci nám všem...
Informace do práce jsou anonymní, potřebuju pouze do kterého ročníku dítě chodí, dále jaký má problém (jak se to projevuje, popř. projevovalo - např. už v první třídě nedokázal to či ono, byl pomalejší, atd. nyní je ve třetí třídě a už by měl umět tamto a támhleto, ale stále ještě nezvládá ani toto) a co se s tím dělá (zda učitelka dává nějaké další příklady na procvičování, jaké příklady konkrétně zadává (třeba jen nějaký typ), zda sami doma procvičujete, používáte nějaké pomůcky, zda má potvrzenou dyskalkulii, popř. individuální plán).
Můžete mě i kontaktovat do zprávy, pokud nechcete psát veřejně, chápu, že to není pro každého to psát na veřejné fórum. Děkuji mnohokrát.