Zápis na základky se blíží a já se pořád nemůžu rozhodnout, která škola bude pro syna lepší…
Bydlíme na vesnici, spádová škola je vedle ve vsi, jazykovka ve městě 10km od nás.
Do spádovky bude určitě chodit víc dětí ze školky, odpadne dojíždění (chodí tam 2 děti známých, takže syn by mohl časem jezdit s nimi busem), na jazykovce mě láká možnost naučit se další cizí jazyk (manžel je Skot, takže syn angličtinu ovládá dobře).
Na dny otevřených dveří na jazykovce jsme se byli podívat, spádová škola je nemá. Co jsem zatím pozjišťovala od známých, tak na každou školu má každý svůj názor, takže mi to moc nepomohlo ve výběru 🙂
Je to docela důležité rozodnutí a já vůbec nevím :roll:
HELP 😎
Přesně tak, pokud by na ZŠ s rozšířenou výukou jazyků neučili AJ rodilí mluvčí, což na 1. stupni většinou neučí, tak mu ta škola nic nedá, ba naopak. Bude poslouchat příšernou výslovnost učitelek z národky.
Ano, ano. Raději slevim z pohodlí svého, odjedu, privezu, ale jazykové školy jsou obvykle jazykové proto, ze mohou nabídnout úroveň výuky jazyka, která dítěti neco dá. Bez výbavy cizím jazykem se dneska člověk moc nechyta a nema cenu to svádět na neco jiného. At vám vyjde jazykovka 😉
Pokud už Vaše dítě ovládá díky otci angličtinu, což je ohromný bonus, tak nač prvňáčka trápit dalšími jazyky, na to má čas např. na druhém stupni v ZŠ nebo víceletém gymplu. Tak bych to asi brala já.
nevim jak je to u nas, ale ja chodila na jazykovku od 3. tridy, takze co treba chodit 2 roky u vas a potom prejit, pokud to jde. a chapu ze predem dopredu nemuzete vedet co bude dite bavit ale pokud syn umi dobre anglicky tak uz mu toho skola moc neda,
treba ja chodila na jazykovku, umim anglicky, francouzsky, na stredni jeste 3. jazyk takze i nemecky, a dneska mi to na nic neni prootoze studuju uctelstvi pro ms a tak to moc nevyuziju, krome nejakych osobnich zalezitosti,
myslim ze i nad tim je dobre se zamyslet 🙂
samozrejme nemuzete vedet co bude dite jednou studovat a co bude chtit 🙂