Ahoj holky
Co nosí vaše starší děti do školy, když je zima?
Zateplené rifle, legíny nebo punčocháče?
Sama jsem puncochace nesnasela, ani jednou je moje holky nemely. Doma leginy, na ven na ne hodi softky. Do skoly nosi jegginy. Dziny nema ani jedny. Nejsou jim pohodlny.
Kluk Manžestráky. Holka jedine elastaky, v zime nejake teplejsi s chloupkem, casem ovsem nosila tenke furt🙄. Na 1.stupni, kdyz byl sníh, tak mely navrch jeste tenke sustaky
Dcera ma v zime bud jegginy nebo leginy - na to ma takove pletene navleky, ktere si ve skole vyslece. Syn nosi rifle (nekdy ma pod to podvlikacky, ktere si kdyz tak ve skole vyslece) -ale my chodime kolem pul sedme rano, takze je vetsi zima - jinak bez niceho 🙂)) se otuzuji 🙂))
Normálně rifle a nebo tepláky které vypadají jako rifle.
Základem je, aby dítěti bylo příjemně celý den ve vytopené třídě. Takže dávám kalhoty jako v jakoukoliv jinou část roku.
Pokud je taková zima, že to dítě nezvládne cestou do školy, dostane další vrstvu přes kalhoty (softshellky apod.), co si v šatně sundá.
rifle, zateplené rifle nebo softshelky (kluk), ve třídě mají chladno. Když byl sníh, měl do družiny na převlečení oteplováky
@eliska70 zateplené džíny a nebo teď od února si oblíbil lepší značkové tepláky s chloupkem. Obyčejné bych mu do školy nedala. I tak jsem mu dost ustoupila. V tomhle jsem konzerva a tepláky za mě do školy nepatří. To samé jako legíny na holkách, pokud k tomu nemají šaty nebo dlouhé triko.
Klasicke dziny. Do skoly i ze skoly jezdi autem, takze ven se dostane jen na velkou prestavku, to je 30 minut a vetsinou behaji, hraji na babu, fotbal a podobne, takze se zahreje. Jinak ma teply boty, teplou bundu, cepici. Ve skole maji teplo, zustava vetsinou v mikine/svetru, ale pokud v druzine hrajou fotbal, tak prijde bez mikiny a zpocenej, takze v teplejsich kalhotach by se asi uvaril.
Plátěné cargo kalhoty. Rifle nesnese, něco jiného odmítám já - tepláky do školy nepatří. Když bylo pod nulou, na to softshelky. Beru to podle sebe - chodíme pěšky cca 15 minut, jakmile je nad nulu, už se dá jít bez spodní vrstvy (ohlídám si teda, aby se nikde po cestě neválel a nazmáčel). Ale aby seděl celý den v zateplených nebo v punčocháčích a na to ještě kalhotách, to mi nepřipadá vůbec vhodné, jednak vedro, druhak to bude živná půda pro všechny možné plísně a ekzémy. Si vyzkoušej sedět v práci celý den ve 2 vrstvách. 🤔
@prejeta_zaba Není ve vaší škole šatna? Když je příliš teplo, sundá si punčocháče.
Ve skříňce má ponožky.
Naši kluci nosí punčocháče a džíny. Mladší má džíny zateplené a ve družině oteplováky nebo teplé softky. Pro staršího jsem zateplené džíny už nesehnala.
@eliska70 Ne, u nas satna neni, jen skrinky na chodbě, takže uz vidim, jak se tam svlikaji do spodniho pradla. A hlavně uz je vidim, jak se doma navlikaj do puncochacu a po půlhodině zas svlikaj.
Ale pokud mas pocit, ze je nezbytné to pri nasich zimach nosit a deti to nebojkotuji, tak at je klidně nosi, me to jen prijde zcala zbytečné, běžně otuzily člověk tu půlhodinu zvladne i bez zateplení. Ano, pokud bychom bydleli na horach a deti jezdily do skoly hodinu na lyžích, tak je to zas o necem jinem.
Proto dávám případně druhou vrstvu přes kalhoty (když třeba hustě sněží), přijde mi jako nesmysl, aby dítě muselo jít v šatně do trenýrek a sundávat punčocháče.
A teplé rifle teda vůbec, pak vejdu do třídy a pot je cítit ve vzduchu, když jsou děcka nabalený a o přestávce blbnou.
@eliska70 u nás jsou klasické klecové šatny, jako bývaly dřív. Ale syn teda není schopný vzít ani 2 stejné rukavice. Chtít po něm, aby se celý převlékal, když mu bude horko, to je úplně sci-fi. 🤭Ale to asi víš u svého dítěte, jak toho je schopno.
@antoinet Když sněží, je dobré mít přes kalhoty druhou vrstvu. A když nesněží? Proč je nesmysl svlékat si punčocháče? Děti z jeho třídy, které jezdí autobusem, pravděpodobně také nosí spodky.
@prejeta_zaba Vím, že šatny jsou malé. Ale ve většině dní je ve škole celý den v punčocháčích a rifle. Jednou si zapomněl punčocháče ve skříňce a přišel domů s ponožkami. Chodí do čtvrté třídy, a přesto je občas zapomnětlivý 😂
Dcera druhá třída, nosi v zimě do školy džíny, nebo teplejší leginy, punčocháče pod to fakt nenosi. V druzine má v šatně kalhoty sofshell které si případně oblékne když jdou ven.
Pohodlné tepláky a když jdou ven, hodí na ně softky.