Dneska byly ve škole třídní schůzky. Učitelka přišla s tím, že příští rok jde zpatky do první třídy. Čekala jsem to, protože u nás chodí učitelky většinou 1.-3. třída a pak 4.+5. Díky tomu i tusime, kdo je ve čtvrté třídě čeká.
Kluk je vztekloun. Současná učitelka ho zvládá. Teď dostanou paní před důchodem a to bude jiné kafe.
Potřebovala bych začít pracovat na zvládání vzteku. Samozřejmě se o to snažíme už delší dobu, ale není to pořád dobré.
Jaké vychytávky máte vyzkoušené?
@95newmommy2020 to mi asi u učitelky neprojde.
Co znamena,ze je vztekloun?Je to v norme nebo to vypada na nejakou poruchu?
@zelenaesmolda není to v normě.
A ma urcenou nejakou diagnozu?
Pokud to není v normě, není to na asistenta?
Pokud to není v normě, tak už jste byli určitě v PPP nebo SPC a má určenou diagnózu? Podle toho se s ním musí pracovat.
Třeba učitelku před důchodem už nic nepřekvapí a se vzteklounem si poradí..
@izz76 ano, poradí. Bohužel učitelka je známá tím, že hodně křičí. Takže bych chtěla udělat ještě něco navíc.
Pokud to není v normě tak určitě psycholog. Také záleží jaké má vztekaci záchvaty. Nás třeba když dostane vzteklej záchvat tak se škrábe v obličeji, trhá si vlasy nebo jednou ve škole ohnul lžíci. Je pravda, že ve škole dostal " záchvat jen 2×" , ale máme diagnostikovaný PAS co přesně se ještě neví a to mu je už 11. Každopádně k takovému dítěti se musí přistupovat individuálně a doma s nim pracovat. Ale takhle obecně je těžké radit.
@martt zas tak moc to není.
Ale třeba křičí, občas něčím hodí.
@veroniqess na asistenta to není.
A jak víš že to není na psychologa a asistenta?už ste to řešili byli ste s tím třeba v ppp?
@bara88 protože jsme byli v PPP.
Hlavní problém má poruchy učení.
A když má poruchy učení, nemá třeba nějakou lehčí formu ADHD? ADHD může být i bez hyperaktivity, jako častý projev je pak nízká emoční tolerance, záchvaty vzteku a poruchy učení. To zvládání vzteku by mě taky zajímalo. My si užíváme náležitě a to je zatím ve školkovém věku, těším se na školu. 😆 Házení věcma, mlácení hlavou o zem, kopání do věcí, řvaní na někoho. My to prostě trénujeme, nadechnout a vydechnout (to se týká i mě v tu chvíli 😁) nebo směřujeme doma vztek třeba do polštářové bitvy.
Tak v PPP ti diagnostiku neudělají. Tady je důležité vždy rozebrat tu situaci , proc k tomu vzteku došlo. Třeba dítko mu vezme nejako věc. Říct chápu tě, že tě to naštvalo a zlobíš se , ale jde to řešit i jinak. Ukázat mu , jak to řešit. A co je hlavní, aby vy jako rodiče se třeba před ním nehádali, nebo když vám něco nejde tak se u toho nevztekali apod...
co třeba zkusit se domluvit na schůzku se stávající učitelkou a budoucí, aby věděla, jaké dítě bude mít ve třídě a jak s ním pracovat,
protože to asi bude mít přímou úměru ten jeho vztek s těmi poruchami učení
a tedy křik jako nástroj moc nefunguje ani doma, žejo, natož pak ve škole, v kolektivu dětí a tak dále.
@xxx3d ženská, které je 65 let a učí už 40 let se nezmění.
Současná učitelka nic moc neřeší. Což taky není úplně ideální a nechci umetat cestu předem. Navíc se bojím i toho, že už předem bude učitelka čekat problémy. Až bude problém, budu to řešit. Třeba to bude lepší, než to čekám.
Teď chci zkusit problému předcházet.
jo, v tom je logika
no uvidíš, mě to je napadlo, jako jedno z mnoha
ono dítě asi bude jinak fungovat doma, a jinak ve škole
v tý poradně ti asi dali nějaký tipy, jak řešit vztek, otázkou je, jestli bude tvoje "prodloužená" ruka, a metoda z domova fungovat i v tý škole
snad ano
Jestli nezvládá adekvátně věku vztek, tak jdi k psychologovi a učte se oba s tím pracovat.
Podle mě to nejde naučit, on musí dozrát. Emoční centrum dozrává do 26 let, takže má dost času. 😁