IVP na vysvědčení. Píše se?

baris
21. lis 2019

Dobrý den,

včera jsem byla na třídních schůzkách, kde mě zaskočila paní učitelka. V té přemíře informaci mi to nedošlo a až doma se mi rozleželo v hlavě.

Řekla mi, že konečně se bude na vysvědčení psát IVP, tedy že známky jsou zohledněny. Aby bylo všem jasné, že nejsou rovnocenné s ostatními žáky.

A já jsem teď v rozpacích - do teďka se to na vysvědčení nepsalo. Je nějaká změna, která mi ušla?

evula19
21. lis 2019

Nevím o tom, že by se začalo psát, u nás na škole se tedy nepíše.

ziraffka13
21. lis 2019

Ne, s IVP vás musí škola (TU) seznámit, musíte ho podepsat a tím s ním souhlasíte.

baris
autor
21. lis 2019

@ziraffka13 to vím dcera už chodí do 4.třídy. ale letos mě vytáčejí ve škole od září. Ivp mi dali podepsat až na konci října. Nesouhlasila jsem s ním (chtěla jsem opravit pomůcky, protože dceři od 1třídy píšou do Čj abecedu a do M špejle a kostky. A ty jsou ve 4 třídě už celkem na nic 😵). Za chvíli prosinec a IVP nikde 😠.

A teď vyrukovali s tím, že teď to bude konečně spravedlivé, protože na vysvědčení bude napsané, že je to s dopomoci IVP.

baris
autor
21. lis 2019

@ziraffka13 jo a IVP má od 1.třídy

evula19
21. lis 2019

@baris ted jsem se ptala vedení školy a IVP se na vysvědčení nepíše, tak nevím, kde to vzali...

baris
autor
21. lis 2019

@evula19 děkuji ❤️.

theronnie
21. lis 2019

Syn má taky IVP a na výzu to mít nebude. Nepíše se to tam, ptala jsem se učitelky. 🙂

lora1987
21. lis 2019

@baris http://www.msmt.cz/file/49695/
Koukni do tohoto dokumentu, odstavec 2.15 na strane 7. Drive se uvadelo (melo uvadet), ale tento dokument to meni a uz se neuvadi. Zadna dalsi zmena mi neni znama.

baris
autor
22. lis 2019

@lora1987 děkuji, ten znám. Ale po třídních schůzkách jsem si nebyla jistá zda náhodou nedošlo ke změně.

ziraffka13
22. lis 2019

@baris Nebyli jste na kontrolním vyšetření v PPP, že ho dali tak dlouho?? U nás muselo být ještě před koncem září. A samozřejmě máte možnost vyjádřit připomínky a určitě je dobře, že to děláte. Pokud nesouhlasíte, řešit s výchovným poradcem, případně s PPP.

baris
autor
22. lis 2019

@ziraffka13 ne, vyšetření v SPC nás čeká až příští rok v květnu. 🥴

ziraffka13
22. lis 2019

@baris pak je divné, že dali IVP tak pozdě, doporučuji se obrátit výše na výchovného poradce či vedení školy - ve školním řádu by měl být uvedený postup

suzanna123
22. lis 2019

A co je na tom špatného?

baris
autor
23. lis 2019

@ziraffka13 to já už byla u ředitelky. Vše je ok a já jsem mega prudič 🥴

baris
autor
23. lis 2019

@suzanna123 protože slovo IVP je nic neříkající.
Nebude tam už napsané proč ho má.

suzanna123
23. lis 2019

@baris na druhou stranu, ty známky jsou pak taky nicneříkající... Podle mě je super, že se dnes bere ohled na to, když mají děti nějaký handikep, ale když dostávají za stejný výkon rozdílné známky (nebo stejné za jiný výkon) než jejich spolužáci, tak o čem ty známky potom jsou?

baris
autor
23. lis 2019

@suzanna123 ale známky nikdy nejsou rovnocenné. Každá škola, učitelka ... má jiné hodnocení, ten je šikovný, tam zavřu oči..., Ten nedělá DÚ, nehlásí se ...

Dítě za handicap nemůže a při přijetí na další školku to může ovlivňovit nebo omezit, protože škola neví, zda je to dítě s těžkým adhd nebo "jenom" dysgrafii.

suzanna123
24. lis 2019

@baris právě proto to je nesmyslné. Za sebe vidím řešení buď ve slovním hodnocení nebo v braní na SŠ čistě podle výsledků zkoušek. Btw., na té další škole budou mít taky IVP?

baris
autor
24. lis 2019

@suzanna123 Ano, i na střední škole je možnost IVP i asistentů. I u maturity mají nárok např. na více času ....

U přijímacích zkoušek se hodnotí hlavně podle výsledků testů. Ale je navíc pořád více škol jak žáků a na výběrový gympl ji nehodlám poslat 😁.