Internátní škola pro druhý stupeň. Máte zkušenost?

venabrynda
17. led 2020

Ahoj holky neumíte prosím poradit nebo máte zkušenost s internátní školou pro druhý stupeň ZŠ? Dítě zdravé až na známky Adhd, dislektik, porucha pozorností nejvíc ho trápí asi ta puberta no. Krásný den přeji. Kristína

marcicek84
17. led 2020

@venabrynda proc internatni skola proboha???a jeste k tomu ns zakladce...ty bys do takove skoly v 10-11 letech chtela???Tohle nevhce zadne dite,jako mozna tak stredni uz je schudna,pokud se daleko dojizdi,ale i tak mi to prijde pro to dite ne moc dobre,nejlepsi je byt v rodine a s rodinou.

eithelwing
17. led 2020

@venabrynda Upřímně vůbec nevím, zda něco takového v ČR je, kromě škol v rámci nějakých výchovných ústavů.
I logisticky je to pro mez nepředstavitelné... Dítě na SŠ už má nějakou právní zodpovědnost, lze ho nechat z intru docházet do školy. Ale dítě na 2. stupni?
Pracovala jsem na křesťanském internátu, kde byly děti z Biskupského gymnázia, kde je osmiletý obor. Ale nemyslím si, že je to vhodné pro každé dítě.

codal
17. led 2020

Kdysi jsem zažila mateřskou internátní školku pro děti sluchově postižené, u těhle speciálních zařízení, kterých je třeba jen několik v republice, to chápu, ale běžná základní škola, o tom pochybuju. A ani to pro tak malé dítě není vhodné. Zvlášť pokud má známky adhd, dyslexii a poruchu pozornosti. Takové dítě tím spíš potřebuje pomoc při přípravě a dohled. Navíc dítě v tomhle věku, byť to možná nedává najevo a je na pěst kvůli začínající pubertě, potřebuje rodičovskou podporu a lásku, potřebuje být doma ve svém, potřebuje mít pocit jistoty a bezpečí a to mu žádný internát neposkytne.

not_blond
17. led 2020

Ano, je to ÚSTAV PRO NESNESITELNÉ PUBERŤÁKY, kde se naučí slušnému chování, úctě a k rodičům, odnaučí se mluvit sprostě a oblékat se jako trhan. Takže ti vrátí dokonalého a vyzrálého gentlemana s touhou po dalším vzdělání. ...... Najdeš ho v našich snech.

bassetlady
17. led 2020

Myslím, že takhle funguje ta Kellnerova super škola, ale pokud nemá super nadání nebo pytle peněz ta to asi neklapne

liana78
17. led 2020

Krome Kellnerovy ZS Open gate zadna takova internatni nenabizi 🙂

shakira007
17. led 2020

@venabrynda mám otázku proč se ho chceš zbavit?

not_blond
17. led 2020

@shakira007 protože ho trápí puberta 😀

shakira007
17. led 2020

@not_blond tebe sem se neptala a to že ho trápí puberta jí nedává právo dát ho do internatu to si ho radši neměla pořizovat🙂.

editah222
17. led 2020

@not_blond taky si někdy říkám, jak je to v UK dobře zařízené. Šupnou protivné pubertální smrady do internátní školy, vidí je o vánocích a letních prázdninách, pár týdnů v roce se dá přežít :D :D A po pár letech se jim vrátí normální člověk :D Já bych tam dceru někdy poslala s radostí. Je ji teprv 10let a oči už umí protočit dokonale a ten tén řeči.... :D :D

shakira007
17. led 2020

@editah222 bez urážky to co si napsala bych ja neřekla ani kdyby se moje děti chovali nevím jak, ty si nikdy nebyla pubertální smrad? Jak by se líbílo tobě kdyby tě dáli rodiče do internatu? Pokud sou na světě takový neschopný lidí co nedokážou výchovat svý děti a tak je posílají někde do internatu kde je vychovaji cizí lidí si radší žádný děti pořizovat neměli. A ty se jenom modlí jestli budeš jednou stará a nemocná a nedokážes se o sebe sama postarat aby tě tvoje dcera nedala do domova.

not_blond
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
shakira007
17. led 2020

@not_blond ano jsem drsná a ty si nešlušna to tě doma a v škole nenaučili šlušne mluvit? Samá tady píšeš jak se chová tvoje dcera a ty samá tady nešlušne píšeš tak je asi bohužel dcera po tobě. Ja už mám metály oprášeni ale ty bys sis měla jít oprášit metály za nejhorší matku co nedokáže výchovat svý dítě.

not_blond
17. led 2020

@shakira007 mluvit ne, ale psát gramaticky správně ano 😀

caverina
17. led 2020

Tak tady asi chvíli zustanu😁😂😎

shakira007
17. led 2020

@not_blond to je moc hezké že ale psát šlušne bysi určitě měla taky,tady na ty tvý nadávky není nikdo zvědaví takle si mluv doma a ne na veřejných dizkusi. A jak tak sledují tvoje vyjadřování tvoje rodiče tě možná mohli dát do internatu třeba byste byl šlušny člověk 🤦‍♀️.

not_blond
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
shakira007
17. led 2020

@not_blond za prvé pubertální smrad za druhé prdel a to si dokonce napsala několikrát. Jestli si o mě myslíš že jsem blbá tak fajn je tvůj názor ja ty ho neberu.

editah222
17. led 2020

@shakira007 milá shakiro, byla to nadsázka. Je mi líto, že ji nechapeš ani když jsem ji podpořila několika smajliky. 😱

pabka
17. led 2020

Osobně si myslím, ze dotaz je jen provokace a odpovědi shakiry možná taky, odpovídá mimo a hrubky a chyby v textu jsou hrozné. Holky jasne psaly v nadsázce, to přeci musí pochopit každý.

shakira007
18. led 2020

@pabka myslí si o mě co chceš, a je pravda že ráda provuju lidí 😛

pabka
18. led 2020

@shakira007 tím, ze neumíš napsat větu bez chyby? Aha...

shakira007
18. led 2020

@pabka ano tím a ještě tím že jím napíšu pravdu která někoho fakt bolí šlyšet.

pabka
18. led 2020

@shakira007 tak ještě ze te NEŠLYŠIM 😂😂😂

shakira007
18. led 2020

@pabka ještě že jo, jinak bych ty to asi pěkně nandala 😛😂🙂

eviicka
18. led 2020

Nevím proč něco takového sháníš. Důvody mohou být různé, takže narozdíl od ostatních, si netroufám hned soudit a odsuzovat. Ale některé domovy mládeže u středních škol jsou ochotny ubytovat i dítě druhého stupně ZŠ. Buď to může být u speciálních škol (viz. třeba pro ty neslyšící). Další případy které znám z praxe jsou u dětí sportovně vedených a působících v různých klubech, případně děti nadané z malých obcí, kde v dojezdní době chybí odpovídající škola. Pokud už Domov ubytování mladších dětí má ve vnitřním řádu, může pak ubytovat i dítě z klasické ZŠ.

eviicka
18. led 2020

@codal bohužel v některých rodinách je taková atmosféra, že zlatý intr... Ale rozumím, jinak máš samozřejmě pravdu.

zelenaesmolda
21. dub 2020

@shakira007 internatni skoly jsou vetsinou dost drahe a nejsou pro kazdeho.U nas to neni zvykem
ale treba v UK je to ve strednich a vyssich tridach normalni.Ja mit na to penize tak klidne dceru na internatni skolu poslu protoze dobre vzdelani je k nezaplaceni.