Dcera má 3 pětky na vysvědčení, před tabulí nemluví

rozlobenamama
6. črc 2017

Ahoj mám 2 děti ale s tímhle jsem se nesetkala a už nevím kam se dovolat , každej na me kouká jak kdybych si snad vymyslela. Holka začala chodit do školy , od syna už něco odkoukala a šlo ji vše skvěle. Pak ale začali problémy , děti se ji posmívali ze pomáhá postiženým dětem a ze o přestávkách nechce dělat vylomeniny atd to se tak nějak vyřešilo ale pak začala byt hodně nemocná , syn ve škole nic ne zaregistroval co by se mohlo dit. Bylo to čím dal tím častěji , holka porad u doktoru s nemocema. Pak dokonce byl incident když mi učitelka řekla ze mám dceru ve škole az moc v klidu zda ji doma neublizujeme. Tak po me šla socialka ale vše v pořádku. Pak jsem učitelce začala hrozné vadit , když jsem porad chodila do školy a snažila se řešit problém s absenci a zda může byt možnost kvůli známkám třeba jednou týdne prezkouset ale učitelka me vždy odflakla a odcházela , pak jsem žalovala ředitelce a bylo to ještě horší. Resila jsem přezkoušení na konci roku když by bylo malo známek a nemohla byt kvalisifikovana . ale to by mela mít údajně plán a rozvrh a ze je to těžké ze by u toho musel byt i někdo z úřadu atd atd... No na konci roku učitelka řekla ze bude opakovat , jenze proč všecko umí tak jak ma . Pak řekla ze ji prolest nechá ale ze mi dcera před tabuli nevydá ani hlásku ze ma za 5 ... Ale reseni proč to tak je nechtěla řešit prostě nemluví nazdar. Takže 2 5 z toho ze dcera ma nějaký blok ze nechce mluvit u tabule a na papír podle me ze stresu nic nenapíše. Tak jsem začala řešit opravky na prázdniny ,protože z holky nic nedostanu proč to tak je .... A najednou mi přinese 3 5 na vysvědčení a o tom mi nikdo neřekl !!!!!! A český jazyk ma moc rada , čte ,diktaty atd v pohodě jen sem tam zapomněla háček . A pětky nikdy v ZK neměla !!!! Tak vlitnu do školy co to ma byt a učitelka se k tomu nevyjádřila ,samozdrejmne ředitelka učitelku brání !!! NJ proč by si vlastně někdo dělal starost s mou dcerou o dovoleny kvůli přezkoušení ze jo!!! Tak mi ředitelka řekla ze nic psát nebudeme ze prolitla ze tři předmětů a to nejde !!! Ale proč protože u tabule nic neřekla a mela 5 a najednou z toho je 5 i když pětky neměla !!!! A najednou 5 z toho kdo mi nic neřekl a umí to perfektně !!!! Ze já kráva se nechala odbejvat a díky tomu semnou takhle zametou a nechal ji opakovat !??!! Protože se mi ke konci sekla a nestihl se najít problém proč a neslo to ani jinak protože je to prace pro někoho na víc!??!!!! Jako 5 z ničeho nic ?!?? Jako jsem naštvaná a nemůžu se nikde dovolat!!!! Co mám dělat?!?? Prostě je to učitelkou která se mi msti za to ze jsem chtěla řešit problémy a hledat problém !!! To přeci nejde tohle a kluk ma jinou učitelku a super ... Co mám dělat !!??? Mám 2 děti jsem na ne sama a porad nějaký starosti kvůli tomu aby zakryli svou neschopnost tak to udelaj takto... A ještě do toho to udajne tyrani no mám dost...

tulikiss
6. črc 2017

zitra je posledni den, kdy je mozne oficialne podat "reklamaci" znamek na vysvedceni. Je to možne ze zakona. Urcite pujde na netu najit vic informaci. Kazdopadne uz aspon budete mit nejake vyjadreni pisemne.

eloise02
6. črc 2017

Jasně. Teď ještě tu o Perníkové chaloupce prosím... 😝

sapinek
6. črc 2017

Divím se přístupu školy :( To je děs.. ale samozřejmě neznám vše, abych soudila.. Tak jenom info - to přezkušování je většinou pro děti dost náročné - především psychicky. Nevím, kolik holčičce je - ale spíš první stupeň, že? Na druhém stupni se to většinou dělává tak, že píší písemnou část a pak je k tomu ještě ústní u toho všeho je paní učitelka a ještě tam musí být i přísedící. Pro malé děti je to dle mého stres. Spíš bych pořešila, co se stalo - proč nechce mluvit před tabulí. A pokud má dvě 5, je možné také udělat o prázdninách přezkoušení a může postoupit. U tří pětek to už bohužel nejde.. tedy informace čerpán z doby, kde jsem ještě chodila do práce - teď už jsem 5.rok doma s dětmi (MD, RD...), ale myslím, že se zas tak nezměnilo.

kamste
6. črc 2017

kuk sem: http://www.rodicevitani.cz/pro-rodice/poradna-l...
je nutné pročíst si školní řád Vaší ZŠ a pokud by počet známek, které dcera získala pro klasifikaci, neodpovídal požadavkům školního řádu, pak by skutečně měla být z daného předmětu NEHODNOCENA (termín pro uzavření klasifikace se obvykle stanovuje na konec prázdnin/začátek dalšího školního roku)

snad to pomůže
přeji pevné nervy...

verusky
6. črc 2017

@rozlobenamama tak to udelej, jak holky vyse radi. reklamace znamek. jinak me zarazi, ze nema jine znamky nez ty na konci roku? je to nejake podivne... pokud ma zmeny chovani, ucitelka nema zase tolik prostoru to ve vyuce resit. tady musis zabrat jako mama- tlouct to dceri do hlavy. hrat si doma na skolu atpod.. moje druha dcera nastupovala do prvni tridy, kdyz jsem porodila. s miminem jsem nemela moc prostoru a byla jsem unavena. za par mesicu mela obdobi, kdy nechodila vcas do skoly (nejstarsi uvarila caj, daly se neco na zub a sly, tahle se ale zdrzovala). myslela jsem, ze to bude resit ucitel. ze ji rekne- zase pozde? to se prece nesmi. ha, ha... ucitel nic nekomentoval a rozhodne nevychovaval. takze po 14 dnech mi doslo, ze on to rozhodne resit nebude, takze jsem to musela zmenit ja... a pro toho ucitele jsem asi v tu chvili vzorna mama nebyla 🙂

kamste
6. črc 2017

je rozdíl mezi:
- nehodnocena => doplní známky (testy, zkoušení) => do výsledného hodnocení se započítávají tedy všechny získané známky
- neprospěla => přezkoušení za celé pololetí (pokud i v 1. pololetí bylo za 5, pak za celý školní rok) => výsledná známka je z tohoto zkoušení před komisí (z učitelů školy, hlavní zkoušející je vyučující daného předmětu)
- přezkoušení z důvodu nesouhlasu s klasifikací => za celé pololetí před komisí (komise by měla být nestranná - hlavní zkoušející by neměl být ten učitel, proti jehož klasifikaci se odvoláváte)

hana765
6. črc 2017

1) Nelze znamkovat dite z mlceni!!! To neprojde ani pred inspekci.
2) Pokud nema v ZK znamky, ktere by odpovidaly takovemu hodnoceni na vysvedceni, opet nelze obhajit pred inspekci
3) Otazka je co mela v pololeti? Mela z tech predmetu 4ky? Pokud ne, nemuze dostat v dalsim pololeti 5ky. Mezi pololetimy se muze zhorsit max o jeden klasifikacni stupen. Pokud nejsou jine objektivni duvody.
Nikdo nezname tvou situaci. Kazdopadne podej odvolani s tim, ze se snamkami nesouhlasis a pokud s reditelkou neni rec obrat se ihned na Ceskou skolni inspekci!

plksv
6. črc 2017

Promiň, ale to, co popisuješ, je DIVNÉ. Dívám se na to jako učitelka a zároveň matka, která měla také problém se školou. Jako učitelka si myslím, že není tak snadné dát dítěti pětku - zvlášť na 1. stupni. Taky píšeš, že tam něco řešila sociálka - to musí mít ta učitelka podchycené. A další - píšeš, že jsi několikrát mluvila s učitelkou, s ředitelkou... Náš kluk měl ve škole problém s učitelkou. Šli jsme s manželem hned k ředitelce, ale před tím jsme se připravili - měli jsme konkrétní důkazy a nastudovali jsme si, kam se obrátíme, když se nic nezmění. Změna nastala okamžitě!!! A ještě mě udivuje, že situaci řešíš 6. července. Divné!

rozlobenamama
autor
6. črc 2017

Ano , zní to divné a asi proto se tomu nedá věřit . Těžko ted zjistim proč holka najednou ve škole přestala mluvit , takže to asi znamená ze to neumí a at zopakuje ročník aby se otrkala a byla jistější. Proč najednou tolik nemoci , na otázku jak bylo ve škole nechtěla odpovídat a doma si rada s klukem hrála na školu a vše v pohodě ? Jo pravda je palicata a když nechce tak sní nikdo nehne a pravda ze matematiku moc nemusí a flaka tam příklady . Jenže to nemění na tom ze sice často marodila ale učila se , nazbirala méně známek ale nejde to přece na konci roku propadnout za to ze mlčí a domu nosí jinak známky a nemluvim o tom ze mi nikdo nebyl schopny ukázat papír s kterého mela špatnou známku !!!! A ze ve škole nemluví tak vážně není důvod aby mi někdo řekl ze když si ročník zopakuje tak se to v ni zlomí !!!! A když otravuju z prezkousenim a byt u toho a trvam na tom protože učitelka mi podávala falešné informace a to jsem řešila už před x měsíci kdyby nenazbirala známky k tomu aby ji mohli klasifikovat a vše pak v pohodě ze jen jeden předmět je slabší ze půjde do dalšího ročníku a pak ze zas ne ze nemluví a pak jsem je stvala s tema opravkama a v den vysvědčení se nestacim divit ze radši at ma víc petek a nedovola se at máme dovolenou anizby za ten rok s tech předmětů donasela pětky v žákovský je vážně taky na palici ne !!!! Ředitelka přece ví jen to co učitelka řekne ne !!!! Už tehdy jsem dostala vynadano ze s učitelkou není žádný problém abych mela podezdreni ze mám holku takhle vydeptanou kvůli ni .... A to tyrani se pak omlouvala ,to POZOR!!! Jen si myslela ze ji zanedbavam z toho důvodu ze ve škole nedělá kraviny s detma a vadí ji když děti křičí ale protoze ve škole se křičet a běhat nemá řekla !!! Takze z toho vzniklo jak na ni kaslu ale na kluka asi ne protože ten je v pohodě nebo nevím kde to v ty palici vzala !!! A resim to ted protože jsem úplně blba a nechala rok sebou zametat a řešila jsem vše sama protože učitelka semnou na víc než ma řešit nebude ... A vše v pohodě samozdrejmne vim cely pul rok asi jaké bude vysvědčení přece !!!! Tak proto jsem malém dostala infarkt z toho co přinesla domu a vůbec mi to neřekla jen same uvidíme uvidíme když asi budu držet pusu a nebudu porad otravovat a něco hrotit tak i pro me to bude lepší co ale ne moc otravuju tak abych náhodou to nehrotila moc udelame same pětky na vysvědčení kdo by mi pak takové blbosti věřil co!!!! Od ty doby mi holka brečí , já zjišťují co mužů a kluk chudák z toho v pohodě taky není co se děje !!! A poradila mi kamarádka tyhle fóra , potřebují poradit ne poslouchat ze píšu o pohádce ... Jde mi o holku !!!! Je z toho špatná a jak ji asi bude když bude opakovat !!!! Kvůli tomu akorát mám holku úplně jak hromádku neštěstí ,úplně se mi mění před očima a já cele noci resim co mám jste dělat víc...Nemám nikoho kdo by me podržel ,nic .. A vážně nemám náladu číst jak si vymyslim , přeci lidi jsou různý a ze je to zrovna učitelka nebo někdo jiný neznamená ze je to divný ze by to tak nemělo byt . Nemám čas vymyslet lži a ještě je dávat veřejné na internet!!!!

verusky
6. črc 2017

@rozlobenamama a vsak Ti nahore holky poradily! tak vyhledej ty stranky a hned jednej, mas na to den. a klid, hledej a sbirej dukazy. vypovidani je vec jedna, do toho patri i emoce, ale pak je dulezite racionalne, dukazne jednat. drzime palce.

kajka93
6. črc 2017

Dobry den, nenapadlo vas zajit s malou k detskemu psychologovi? Pro me uz to, ze dite jen tak prestane mluvit ve skole a ma evidentne nejaky problem o kterem nechce mluvit, je pro me signal toho vyhledat psychologa. Rozumim ze se ted snazite nejakym způsobem vyřešit skolu a známky, ale je evidentni ze ma dite psychicky problem jak sama pisete "blok". Myslim ze by pro vas melo byt prednejsi vyresit psychickou stranku ditete a az potom resit skolu a znamky. Ostatne podle vseho co.pisete to uzce souvisi s psychickým stavem maličké.

kajka93
7. črc 2017

Pročítám si celou diskuzi pořád dokola, ja Vám nevím. Na nějaké dovolani se "spravedlnosti" ohledne znamek mate jen jeden den a ještě k tomu pátek. Asi bych se na to uz vyprdla a malé vysvetlila ze to neni zadna ostuda. Ze bude alespon napred od deti kteri s ni budou chodit pristi rok do tridy a tak dale, opravdu bych se spise zamerila na psychicky stav ditete a pristi rok bych si to znamkovani urcite vic ohlidala ale myslim ze za jeden den s tom nic neudelate. ☹ rozumím Vám ze jste nastvana a je toho na Vás hodně ale určitě Vám držím palce!! Ať se vám to podaří vyřešit!!🍀

verena
7. črc 2017

Také me napadlo navštívit dětského psychologa a pátrat po příčině tohoto stavu,muže to byt učitelkou , šikanou, 1 000 jiných důvodů . Každopádně ve škole už asi moc kamarádi nebudete,takže bych shanela novou školu na přestup,kde budou mít více pochopení . Odvolání zatím podej a uvidíš, z dá bude odvolání vhodne.

belleelle
7. črc 2017

@rozlobenamama podat stiznost na ceskou skolni inspekci, na zrizovatele, klidne napsat i na msmt (ministetstvo) a na odbor skolstvi na kraji. Vse je nutne dnes podat.
Jen nevim, jestli staci i podaci razitko posty nebo to musi mit hmotne na stole. Moznou volbou je i email.
Dalsim krokem je i psychologie, a to vse pak dolozit. Nejlepsi by bylo, kdyby uz veskere preskusovani probyhalo na jine skole.

belleelle
7. črc 2017

@hana765 muzes mi, prosim, napsat jakoukoli pisemnou oporu pro tvuj bod 3?

danfal
7. črc 2017

@rozlobenamama dcera ma teda tri petky, o dvou jste vedela, jednu ne. Jake znamky mela v zakovske knizce? Upozornila vas p. uc, ze mala propadne? U nas to piseme detem do zakovske knizky jako upozorneni pro rodice.
Pokud se znamkou nesouhladite a ve skole nikdo neni, poslete doporuceny dopis s dnesnim razitkem.

vineta
7. črc 2017

@rozlobenamama Jestli budeš podávat nějaké stížnosti či odvolání, doporučuju popsat situaci racionálně a použít interpunkci. Ať se snažím jak se snažím, z tvého stylu psaní nejsem nějak schopná pochopit, co se vlastně stalo, a nepůsobí to na mě moc důvěryhodně, je to strašně subjektivní. Tím chci jen říct, že často jde o styl podání, víc racionality by neuškodilo. Chápu, že jsi rozčílená, ale myslím, že svým přístupem na dcerku taky působíš, a takhle emotivní chování matky jí podle mě neprospěje, potřebuje cítit klid a jistotu, ta situace pro ní je jistě složitá. Držím palce, ať je to ok. Jinak souhlasím s názorem @kajka93 . V prvé řadě bych se asi teď zaměřila na uklidnění dítěte než ji vystavovat dalším stresům jako je přezkušování.

luciebx
7. črc 2017

A na rodicovskych schuzkach ti ucitelka nikdy nic nerekla?neukazala vysledky atd? je dost divny ze ti udajne rikali jen o jednom predmetu anajednou ma 5 ze 3 predmetu.
urcite zajdi k psychologivi s malou at vis.

hana765
7. črc 2017

@belleelle většinou klasifikační řád školy. Ale jak jsem psala jsou i "odůvodnitelné" případy. Nás by ředitelka hnala, kdybychom zhoršili rapidně známku navíc bez podkladů, jak uvádí autorka. V okamžiku, kdy se rodič obrátí na ČŠI, musí mít učitel v ruce podklady, jakmile je nemá je to velký problém. ČŠI stojí většinou na steaně rodičů.

belleelle
7. črc 2017

@hana765 a muzes mi poslat odkaz na jakykoliv skolni rad, kde je o tom bodu zminka? Tedy kde konkretne pisou, to co ty popisujes v bodu 3.
Omacka okolo me nezajima.

zuzzka93
7. črc 2017

Myslim si,ze je nejdulezitejsi dobro ditete. Takze at to bylo jakkoliv a holcicka se evidentne u pani ucitelky a v danem kolektivu neciti nejlip,tak bych spise uvazovala o prerazeni na jinou skolu a nebo tedy opakovani na teto skole ,ale s jinou ucitelkou kde se dite bude citit lepe. Jednou veci je rozzureny rodic ktery chce spravedlnost,ale mela bys myslet hlavne na to at se dcera citi dobre ve skole a to i za cenu ze si tridu zopakujr bud tady nebo nekde jinde bude si vsim jista ,pokud navic byla casto nemocna tak ji to neuskodi a bude se citit jistejsi a sebevedomejsi. Nechci aby to vyznelo zle ale zkus potlacit svuj vztek a trochu zacni myslet na to co je pro dceru nejlepsi a opravdu si nejsem jista ,ze je to nechat ji v tomhle kolektivu🙂

hana765
7. črc 2017

@belleelle nezlob se, nemám čas to hledat. Ale nám jasně říkala ředitelka, že to nesmíme. Nejspíš to ani v klasifikačním řádu nebude, protože na 2. stupni se určite ty "odůvodnitelné" případy najdou. Tak že uznávám a omlouvám se, ale s bodem č. 3 jsem se unáhlila. Každopádně na naší škole v Pardubicích by to neprošlo.
Ještě jednou se omlouvám za dezinformaci. Bylo to první co mě napadlo, když jsem to četla... že mě by za tohle ředitelka sežrala.

nelam
7. črc 2017

Opravdu velmi rada bych slysela druhou stranu,toto se mi zda uplne padle na hlavu. Vy mate jedinou moznost-podejte pisemne stiznost k rukam reditele,kde nesouhlasite s hodnocenim. Oni Vam musi vyjit vstric a daji termin prezkouseni. Prezkouseni pak probehne za pritomnosti tridni,ale i dalsich (u nas dvou) kantoru. Probehnout by melo pisemne,u takto malych deti i ustne,dela se o tom zaznam. Na nasi skole neni problem nechat rodice prihlizet prezkouseni. Nekdo tu radi inspekci,zrizovatele,ale tam narazite,pokud nedate to odvolani. Pokud se ale holcina sekne,nenapise nic,nerekne nic,pak ji nepomuze ziva duse.
Tak jak jste pripad popsala,zda se mi to zcela neuveritelne.V prve rade vim,na jake pripady se vola socialka a verte,to fakt neni kvuli kazdemu prdu a uz vubec ne,kvuli tomu,ze dite nedela kraviny o prestavce 😀. Ale do toho rypat nechci. Dale je v doporuceni MSMT neklasifikace ditete s absenci vyssi nez 30%,u dlouhodobe absence neni vyjimka,ze si dite rocnik zopakuje (a to neni zadna ostuda ci trest,proste se predpoklada,ze rodic doma tezko dozene 5 vyukovych hodin denne). Zarazi me komunikace mezi Vami a skolou,pokud tomu chcete pro priste predejit,vyzadejte si schuzku s pritomnosti vychovneho poradce. Zapise se,co jste resili,protokol podepisete a mate pak dukaz pro pripadnou inspekci. Nicmene uznavam,ze vztahy s tridni to nezlepsi.

belleelle
7. črc 2017

@hana765 🙂 ano, dezinformace
(Bez toho nemam cas to hledat by to vyznelo lepe)

nelam
7. črc 2017

A jinak 3 petky v prvni tride je fakt sila. V zivote jsem dala dve,ze zakladnich predmetu-cj a m. Tzn. Dite nezvladlo cist,psat,v matematice zvladlo s chybami max + a - do 5,ale jen ve sloupeccich,sl.ulohy nula,apod. Jednalo se vsak o dite,ktere prechazelo na praktickou skolu.
Mohu se zeptat z jakeho predmetu ma ty petky?
Cte plynne? Prepis tiskaci,psaci ovlada? Diktat napise? V matematice zvlada +- do 10ti,slovni ulohy?

belleelle
7. črc 2017

Každopádně pokud se známkou na vysvědčení zásadně nesouhlasíte, máte možnost situaci napravit. Opravné prostředky stanovuje školský zákon. Přesný postup dává poradna České školní inspekce.

Má-li zákonný zástupce žáka pochybnosti o správnosti hodnocení na vysvědčení, může do 3 pracovních dnů ode dne, kdy se o hodnocení prokazatelně dozvěděl, nejpozději však do 3 pracovních dnů ode dne vydání vysvědčení, požádat ředitele školy o přezkoumání výsledků hodnocení žáka. Je-li vyučujícím žáka v daném předmětu ředitel školy, požádá krajský úřad.

Obvykle pak následujte komisionální přezkoušení žáka, které se koná nejpozději do 14 dnů od doručení žádosti. V odůvodněných případech může krajský úřad rozhodnout o konání komisionálního přezkoušení na jiné škole. Zkoušky se na žádost krajského úřadů účastní školní inspektor. Pokud by ředitel školy nepostupoval v souladu s výše uvedeným, lze na něj podat stížnost právě České školní inspekci, která záležitost prošetří.

kvakuska
7. črc 2017

@rozlobenamama hele sice situaci popisuješ trochu chaoticky, ale něco jsem si z toho vybrala a věřím ti. Jestli to dobře chápu, tak se jedná o první třídu.
Já bych především co nejrychleji našla dceři psychologa, který by s ní mohl už během prázdnin pracovat a pomohl by jí tak odstranit blok. Často je v těchto věcech úspěšnější cizí člověk než rodič. Fakt že tvoje dcerka potřebuje psychologa neznamená že jsi špatná máma. Mohl dcerce třeba někdo nějak vyhrožovat a zastrašovat ji tím, že se "něco" stane když ti to řekne. Každopádně dle toho co píšeš bez pomoci psychologa asi přezkoušení nedáte a dcerka by si problém táhla i do příštího školního roku.
Dál bych postupovala podle toho, jestli máš možnost dát dcerku od příštího roku na jinou školu a nebo jestli jediné řešení je nechat ji na této škole. Pokud má dcera za druhé pololetí známek dost a nejsou to známky ze kterých by vycházely pětky na vysvědčení, tak bych se za dceru postavila a stěžovala bych si. Učitelka bude muset vysvětlit, jak k těm pětkám došla. Pokud je známek dost, přezkoušení není nutné. Pokud je známek málo, tak by mělo k přezkoušení dojít. Sama posuď jestli by to dcerka zvládla a jak moc velký stres by to pro ni byl. Další věc je co by bylo potom. Pokud by dcerka po přezkoušení mohla přejít do další třídy na jinou školu, tak fajn. Pokud by ale musela zůstat na stejné škole a šla by do druhé třídy se stejnou učitelkou, bojím se, že by jeden problém nahradil jiný. V tom případě bych ji asi "nechala propadnout" zpět do první třídy už jen proto, aby dostala jinou učitelku. Dceři bych to podala tak, že to není kvůli známkám, ale kvůli tomu, že byla často nemocná. Já vím, není to fér, ale tady nejde jen o to vyhrát nad nespravedlivou nebo neschopnou učitelkou, ale jde o to, aby tvoje dcera neměla příštích několik let ze školy takové nervy.
Držím palce!