Dcera a předčasná sexualita. Co byste poradily?

17. únor 2023

Ahoj holky, raději anonymně.... Mám téměř 8-mi letou dceru. Od malička je to dračice, oproti starší sestře a celkově je s ní těžší pořízení. Je vzteklá, živelná, ale na druhou stranu i velice přátelská, srdečná a kontaktní. Taková prostě vášnivá všemi směry 🙂 Co ale pozoruji čím dál tím intenzivněji, je její zájem o sex a všechny ty milostné věci. Už asi ve 4-letech si začala ve sprše "dělat dobře". Všichni jsme z toho byli v šoku, ale věděla jsem, že zakazovat jí to by nadělalo víc škody, než užitku. Nechtěla jsem, aby měla později v téhle oblasti nějaké trauma, že je to něco špatného. Bylo období, kdy to dělala pořád, i na veřejnosti v bazénu, jak objevila nějakou trysku. Tak jsme si to nějak vysvětlili, že je to soukromá věc a ať to dělá, když je jen sama. A to je jen jedna věc. Je velmi chytlavá na chlapy. Předvádí se před nimi, záměrně se jich dotýká. Mám přítele, který je skvělý, dcerám se moc líbí, ale ta mladší se k němu prostě má až příliš, na to, jak krátce se znají. Pořád se ho snaží objímat, hledá záminky, aby jí dal pusu. Chodí před ním nahá a schválně se kouká, jestli se dívá. Podotýkám, že vlastního tatínka má a a funguje skvěle, mají krásný vztah. Takže nějakou kompenzaci z nedostatku otcovské lásky by hledat neměla... Celkově dost často se pod záminkou nějaké hry snaží svlékat, chce abych si s ní hrála na muže a ženu a líbala se s ní. Vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Snažím se jí mírnit, na druhou stranu nechci zase udělat nějaký přešlap a něco v ní zablokovat. Obzvlášť teď, když se rozvádíme a přichází období velkých změn, tak se zdráhám nějak zásadně měnit výchovné postupy... Nejvíc mě stresuje, jak se chová k těm chlapům. Mám strach, že jí fakt jednou neuhlídáme a ve 12 budu chrápat s třicátníkama.... Domluva příliš nepomáhá, když jí uzpozorním, že by se takhle chovat neměla, vždycky se urazí a neuzná to.

malinkata
17. únor 2023

Tak na tohle bych odpověď a řešení neměla. Budete to mít asi těžké

helen_h
17. únor 2023

A jak je na tom fyziologicky, třeba růst prsou apod.? Je také nějak předčasně vyspělá?

jjasmina
17. únor 2023

Řešila bych takové chování s psychologem, normální mi to opravdu nepřijde

autor
17. únor 2023

@helen_h Ne, to není. Řekla bych ani intelektuálně 😀 Stále si ráda hraje s hračkami.
@jjasmina Tak zase není to denodenně, že by chodila po ulici a skákala frajerům kolem krku 🙂 I s mým přítelem to není nějak vyhrocené, má v sobě pořád nějakou stydlivost, nelepí se na něj celý večer, jsou to spíš takové více či méně (ne)nápadné pokusy o fyzický kontakt.

jjasmina
17. únor 2023

Jak říkám, konzultace s psychologem by u nás v takovém případě prostě byla.. Kor v 8 letech

fififjonka
17. únor 2023

Kdyby se to týkalo mé dcery, snažila bych se otevřeně mluvit o tom, co se děje, že je to normální, že se zkoumá, ale že něco patří do soukromí. To předvádění se, hry na partnery..vidí to kolem sebe, koneckonců i v pohádkách, disneyovkách..tak jí to zajímá. A hormony ovlivňují holčičky už od narození. Když budete mít otevřený vztah, bude se vám svěřovat, bude vám důvěřovat a nemusíte mít strach, co bude dělat ve 12ti

te_reza
17. únor 2023

A tobě to přijde normální nebo proč zavrhuješ psychologa? Je jí 8 tvl, ne 14.

hasara33
17. únor 2023

Ty jo hele já už bych tohle raději asi řešila s dětským psychologem 🤔 právě proto, aby tě nasměroval, jak s ní nejlépe komunikovat ke spokojenosti vás obou ....za zkoušku nic nedáš a může ti to naopak velmi pomoci 😉

hasara33
17. únor 2023

@fififjonka komunikace je sice velmi důležitá, ale obávám se, že v tomhle případě spíš kontraproduktivní, protože si myslím, že ani ona sama v tomhle věku nerozumí tomu, co a proč přesně dělá, a co to může mít za následky do budoucna..... komunikace by asi pomohla v případě puberťačky, ale v případě takhle malého dítěte bych už volila spíš dětského psychologa 🤷‍♀️

martinka_33
17. únor 2023

Zkusila bych psycholožku, ta to nejen bude dceři umet hezky vysvetlit, pomuze i to, ze od cizích takove veci berou kolikrát lépe nez od rodičů. Že bude sexuálne aktivní, to bude, pokud puberta a hormony neudelaji opak. Tim spis je potřeba uz v tomto veku dobrá příprava, sexuálnķ výchova. Urcite to nebude snadné.

tinaprofi
17. únor 2023

Z toho ma snad jeste autorka prdel, ne? 😀 Jako bavime se tady o 8 letem decku? Nebavime se o 14 lete holce co bali otcima...? Jakej psycholog, normalne pres prdel

autor
17. únor 2023

@tinaprofi Proč bych z toho měla mít prdel? Jen si myslím, že je v tomhle tenká hranice, aby se v ní něco neseklo a neměla pak naopak problém, jako polovina ženský populace u nás. Pro mě je problém ten, že když jí na to upozorním, nebo se jí to snažím vysvětlit, tak se urazí a popírá, že se tak chová. Že to myslela takhle a ne makle. Takže si neumím v tuhle chvíli úplně představit, jak jí vysvětlím návštěvu psychologa. Možná by bylo dobrý se s ním o tom pobavit, ale bez ní. A nebuď furt taková štěkna 🙂

veruuu_kubesovic
17. únor 2023

A ty to jako schvalujes nebo co🤦‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️????

gdpr
17. únor 2023

Ja už dávno by som s ňou bola u psychológa

te_reza
17. únor 2023

@anonym s tímto tvým přístupem nechápu, že si tu diskuzi zakládala. Aby tu za pár let nebylo "moje nezletilá dcera sbalila otčíma" nebo jiné perly.

autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
patypresdevaty
17. únor 2023

Já nějak nechápu, proč je pořád v lidech to stigma, že k psychologovi se chodí jen když je problém už dostatečně velký. K psychologovi přeci nechodí jen lidé, kteří jsou "na diagnózu".

michaela666
17. únor 2023

Tohle fakt nemůžeš brát na lehkou váhu!!! Vždyť jí může někdo zneužít proboha. Takovým chováním může někde vyprovokovat úchyláka např. na koupališti a bude z toho trauma a neštěstí na celý život. Opravdu se poraď s psychologem. Nemusí mít nutně nějakou diagnózu, ale potřebujete obě nasměrovat jak k tomu přistupovat. Sama s tím asi moc nezmůžeš.

aarriel
17. únor 2023

No neumim si predstavit byt v tvoji situaci, asi to musi byt tezke. Nejdriv bych asi zkusila vasi detskou Dr a aby vas nasmerovala. Me dceri je taky 8 let, prijde mi, ze je v nekterych vecech napred, treba uz ji rostou prsa, ma bedaky po nose, masti se ji vlasy, ale zadnym chlapum se nepredvadi, nastesti se cizich chlapu boji🙏 jako kluci ve skolce a ted ve skole, tak asi normalne, chvili se miluje s tim a pak s dalsim, ale je to v mezich. A nikdy jsem si nevsimla, ze si dela dobre. To co popisujes, uz je na povazenou. Bala bych se, kam az to muze zajit. Dcera ma kamaradku, taky 8 let, ktera se rada predvadi uz od skolky a nedavno jeji maminka zjistila, zen si nataci tanecky na tik tok a ve skole ukazuje klukum na zachode zadek a kacenku 🙈

veruuu_kubesovic
17. únor 2023

Tak jsi hloupa a naivní, co si myslí, že tohle chování u 8lete holky je naprosto normální a divíš se, že nám to normální nepřijde 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

pampeliska1313
17. únor 2023

Opravdu radši psycholog.) když dam příklad - měla jsem v kontaktu holcinu podobně starou a podobný chování i vůči cizím - komentovala ze ten ji určitě chce, jak se na ni diva, hodně řešila sex svých rodičů s detma ve třídě který na to ale neměly ještě kapacitu (protože to standardní neni) atd… psycholog pomohl.

exbordelar
17. únor 2023

Ja bych se s ni pri “promluvach do duse” bavila o dusledcich - muzi by se k ni zacali take lisat, ale jak jsou velci a ona mala, mohli by ji ublizit a to by ji pak bolelo a plakala by, tak musi byt opatrna a pockat az bude vetsi… zkratka neco v tom smyslu. Taky bych se s ni pobavila o tom, jak se vlastne delaji deti, tudiz o obezretnost v tomhle smeru…. Jsem rada, ze to nemusim resit, preji ti hodne sil, aby ten jeji temperament byl nejak ohranicenny 😅

exbordelar
17. únor 2023

@veruuu_kubesovic vzdyt autorka nikde nepise, ze ji to prijde normalni. Prave naopak a proto zalozila tuhle diskuzi 😇

alice180
17. únor 2023

@tinaprofi přes prdel komu ?

rejalin
17. únor 2023

Já bych na tvém místě zašla nejprve za psychogem sama. Promluvite si a on ti řekne, jestli ji chce vidět nebo ne. Minimálně by ti mohl poradit, jak s ní komunikovat. To, že byste šli za psychogem, přeci vůbec neznamená, že má dcera nějakou diagnózu nebo tak 😉
Jinak já jsem ten tvůj dotaz pochopila, je super, že se o to zajímáš a nechceš ji způsobit trauma. Upřímně, některé příspěvky jsou trochu přes čáru, očividně mají některé jen chuť si do někoho kopnout. 🤦‍♀️

marcicek84
17. únor 2023

I nymfomanie je nemoc,to mozna od psychologa rovnou k sexuologovi...

cherie24
17. únor 2023

Taky bych řešila s psychologem. Je fajn, že chceš, aby neměla trauma v oblasti sexu typu - tohle slušná holka nedělá apd. Protože u ženské je prožitek v sexu zejména o hlavě, ale jak už tu padlo, internet i svět kolem nás je plný úchyláků. Tohle je bruslení po tenkém ledě. Radši bych s ní zašla teďka, i kdyby zbytečně, než s ní za pár let chodit k psychologovi kvůli zneužití... Mohly by nasměroval vás i malou, jak se s tím vypořádat a jak na to reagovat.

maximaty
17. únor 2023

Některé hvězdy tady, to je fakt síla.
I já tě podpořím názorem směr psycholog. Taky teď k psycholožce chodím a diagnózu nemám 🙂. Je to ale velká pomoc v rovnání myšlenek a zpracovávání emocí. Určitě bych dlouho neváhala. Očividně tě to trápí a chceš to řešit v nejlepším zájmu své holčičky, psycholožka vám pomůže oběma jak s tím naložit ♡.
Držím pěsti

westie
17. únor 2023

Myslím, že je skvělé, že to řešíš takto obezřetně, opravdu by se mohlo stát, že se ti to zvrhne nevhodným způsobem řešení.
Jak moc ví o způsobu rozmnožování? Myslím úměrně jejímu věku.
Zkusila bych zjistit, jestli to dělá nějak podvědomě, protože je ovlivněna hormony a vlastně vůbec neví, co může být důsledek a proč to dělá. Nebo jestli to dělá, protože to třeba někde viděla, potřebuje třeba nějakou dětskou lásku. Myslím, že pokud máte otevřený vztah, mohla by ses dozvědět, proč to vlastně dělá. Pak se lépe hledá řešení, jak to uhlídat v mezích a dostat to do režimu, kdy vlastně ví co dělá a proč to dělá.
A myslím, že v osmi se může toto klidně dít. U syna v přípravné třídě jsou dva případy, kde se do sebe zakoukali kluk a holka a "začali spolu chodit" - zatím jsou ve fázi, kdy se vodí za ruce, pusinkují a chtějí být spolu. A vím, že jim to rodiče nezakazují, jen jim dávají hranice, co je ještě v jejich věku ok. Je naprosto v pořádku, když děti úměrně jejich věku ví, že jsou věci spojené s city a tělesnem, které se dělají, ale je potřeba, aby do toho dorostli (fyzicky a mentálně).

zelenaesmolda
17. únor 2023

Me teda jeste krome psychologa nebo psychiatra napada,ze by mohly neco napovedet i krevni rozbory?Jestli nema treba prilis vysokou hladinu hormonu?Nejsem lekar,je to jenom laicky tip.
Jak na tohle reaguje pritel?Urcite mu to musi byt taky neprijemne ne?