Co nosí děti (kluci) do školy?

fifinka2020
3. srp 2024

Ahoj, asi divné téma 😁🙈, ale doba se mění a moc se neorientuji v aktuálních trendech.... Syn jde do 1.třídy, je hubeňour, a doteď to bylo do školky vcelku jednoduché - tepláky (leginy) + softshellky.
Ale začínám přemýšlet o tom, co nosí kluci do školy?
Tepláky mi nepřijdou logicky vhodné, syn jinak nosí džíny, ale jak je hubený, žádné mu pořádně nesedí a taky mi nepřijdou moc pohodlné... a pak už vlastně nevím, co je za možnosti 😁.
Budu ráda za nějaké tipy 🙏

xxx3d
3. srp 2024

mám doma to samé 🙂 štíhlý kluk, vysoký, takže... pak u těch riflí trochu problém vychytat pas, aby mu to sedělo a bylo příjemný.
pak v zimě bych to viděla na nějaké softshellky, ale...
ve školce to bylo v poho, legíny na to kalhoty, myslím tedy v zimě a kalhoty se sundaly a byl v těch legínách, to teď tak nepůjde 😀 😀
viděla bych to na pohodlnou teplákovou soupravu a ty rifle
🙂

mishka87
3. srp 2024

@fifinka2020 do první třídy jsme pořizovali joggery z HM. Na zimu pak džíny z Kiku, které mají stahovací pas a jsou měkký. Navíc když je rozdrbal v družině, tak mě ty peníze tak nemrzely. Od třetí třídy jsem už rezignovala, protože nic jiného, než tepláky, už nosit nechtěl. V zimě vzal zavděk i džínama, ale ne vždy 🙄

nat
3. srp 2024

@fifinka2020 nas syn je vysoky a hubeny a kupujeme dziny z Nextu a jsou topovky 🙂 Bohuzel bojuje s tkanickami a neumi je poradne utahnout a Next dela skvele a maji regulaci 🙂

jaja01k
3. srp 2024

Taky mám hubeňoura, navíc džíny odmítá. Kupuju na šijemesrdcem džínové tepláky, ty si zamiloval.

lauriak
3. srp 2024

Ja som videla na chlapcoch aj take latkove nohavice v style kapsacov 🤷🏼‍♀️

fifinka2020
autor
3. srp 2024

@mishka87 díky za tip na džíny, mrknu na to! A můžu se zeptat, ty tepláky do školy nosí děti běžně? Já mám prostě nějak v hlavě, že tepláky jsou na hriste a do tělocvičny 🙈

fifinka2020
autor
3. srp 2024

@lauriak no látkové jsou ok, ty mají třeba dobre v F&F, ale tu jeho velikost jsem už nějak nenašla...

ivkasolavova
3. srp 2024

Syn do školy nosil převážně rifle , a někdy si vzal tepláky ale fakt hezký žádný obyc 🙂Byl ve 3. Třídě

mishka87
3. srp 2024

@fifinka2020 u nás snad na druhém stupni všichni. Na tom prvním tak větší půlka a holky převážně legíny. Ale málokdo nosí takové ty obyčejné. Spíše módnější.

cilkat
3. srp 2024

Syn tay nosí něco, co má v pase gumu a tkaničku (tudíž střih tepláků), ale není to z teplákoviny, ale z měkké tkané látky (nevím přesný materiál) ... třeba něco tohohle typu: https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.068901405... ... i když ty neoblíbenější má z Tesca
Džíny mu obvykle přijdou moc tvrdé, navíc miluje zelenou.

prejeta_zaba
3. srp 2024

Plátěné kalhoty dole do gumičky, někde se označují jako cargo. Pepco, H&M, F&f.

fifinka2020
autor
3. srp 2024

@cilkat díky!

eviicka
3. srp 2024

Syn si navíc teď usmyslel, že nechce mít vzadu kapsy. Tepláky dávat nechci, nepřijdou mi vhodné.
Tak má z HM plátěné kalhoty. Výběr byl velký. Uvidíme co pak v zimě.

2veverka
3. srp 2024

@eviicka Prosim te, to myslis plataky letni, nebo celorocni?

mabs
3. srp 2024

Cargo kalhoty nebo džíny v pase na gumu.

2veverka
3. srp 2024

Holky, já se při té příležitosti optám: taky máte zkušenost, že vaše děti nosí jen trička s krátkým rukávem? Moji puberťáci mi vysvětlili, že trička s dlouhým jsou k ničemu, ale myslela jsem si, že u malých dětí to ještě neplatí, což?

eviicka
3. srp 2024

@2veverka jedny jsou celkem tenké a druhé si myslím, že by mohl celoročně (vyjma největších mrazů) mít. Teď jsou mokré venku na šňůře, zítra můžu mrknout pořádně.
Jinak loni v chladu nosil (myslím) Palomino podšité a ty byly super (ty dědíme po kamarádky synovi už v několikáté vekikosti).

eviicka
3. srp 2024

@2veverka přesně obráceně, osmiletý donedávna odmítal krátký rukáv úplně (od mala) a teď ho vezme na milost jen v největších vedrech. I dneska chodil v dlouhém.

ninive211
3. srp 2024

Jo, s tím taky furt bojuju, co bude nosit, navíc syn je prostě prase a já už vidím, že budu pro něj muset mít min. 5 "slušných" kalhot jako rifle či "manšestráky". Vím, že mu můžu do družiny dát tepláky,ale nevím,jak je to v praxi, to si je stejně asi bude moct vzít tak leda ven,že je bude mít někde dole ve skříňce

2veverka
3. srp 2024

@eviicka Já mám ty kalhoty Palomino ráda. Ale zdálo se mi, že ve škole je na dvojité kalhoty horko a děti je pak odmítají...

ninive211
3. srp 2024

@2veverka No já tak nějak automaticky od listopadu do března dávám dlouhý rukáv,ale je fakt, źe dcera tvrdí, že je jí ve škole horko, asi se tam topí dost a pokud bude mít k dispozici mikinu/svetr, není v našich končinách,kdy v zimě téměř pod nulou stejně moc nebývá (pokud nebydlíte někde výš) i to triko s krátkým. Záleží na nátuře a na tom,jak moc se ve škole topí.Prece jen budou spíš sedět a hejbat se jen málo

eviicka
3. srp 2024

@2veverka jo teplé jsou, letos mu to nevadilo, asi záleží i jak se kde topí a kdo je jaký teplomil.

eviicka
3. srp 2024

@ninive211 u nás mají ve družině vlastní pytlík na věci. Akorát, že se stejně většina nepřevleká... jinak u družiny nebyl problém ani tak že by to zašpinil, ale prodřená kolena, jak si hrajou na koberci.

sagitta33
3. srp 2024

Džíny se dají sehnat i z měkký džínoviny v pase na gumu i pro hubeňoury. Do družiny se pak převléká do tepláků. I tak je problém s prodřenými koleny, tak jedny kalhoty nestačí.V zimě nosí džíny lehce zateplený, pod triko tílko a do mrazu i punčocháče.

blondynka400
3. srp 2024

@fifinka2020 zkus si zjistit, jak to na vaší ZŠ bude. U holek třeba tepláky byly zakázané a šlo se potom docela dost. Paradoxně holky legíny mít mohly.

lp183
4. srp 2024

U nás na vesnické škole snad všichni kluci chodí v teplakach a nikdo to neřeší. Hlavní je pohodlí. Holky saty/delší trička, leginy a sukně.

hafika
4. srp 2024

@2veverka Asi záleží na dítěti a možná i jak ve škole topí, jak zmiňuje @ninive211. V malotřídce, kam chodí děti je chladno a nosí většinu roku i mikinu. Naopak v ZŠ, kam chodí na ZUŠ je zoufale přetopeno, takže věřím, že někomu může stačit krátké triko i v zimě, když je zvyklý mít doma chladněji. Můj syn zatím dlouhá trika nosí i v pubertě, úplně nejraději má košile.

veroniquecz
4. srp 2024

@2veverka u nás mají ve třídě hodně teplo, takže chodí v krátkým skoro porad, a to už od první třídy. S dlouhým má fakt pár dní b roce když v zimě prituhne, ale většinou kombinace krátký a mikina .

veroniquecz
4. srp 2024

Jinak se hodně místo klasických džin nosí dzeginy nebo takové “teplakove”
Měkké džíny, nevím jak se to přesně jmenuje 🙈 a hodně i platene kalhoty mívají.

veroniquecz
4. srp 2024

@blondynka400 tak ve škole nemají co zakazovat. Skřípat zubama můžou, ale to je asi tak všechno…..