Ahoj, asi divné téma 😁🙈, ale doba se mění a moc se neorientuji v aktuálních trendech.... Syn jde do 1.třídy, je hubeňour, a doteď to bylo do školky vcelku jednoduché - tepláky (leginy) + softshellky.
Ale začínám přemýšlet o tom, co nosí kluci do školy?
Tepláky mi nepřijdou logicky vhodné, syn jinak nosí džíny, ale jak je hubený, žádné mu pořádně nesedí a taky mi nepřijdou moc pohodlné... a pak už vlastně nevím, co je za možnosti 😁.
Budu ráda za nějaké tipy 🙏
@fifinka2020 do první třídy jsme pořizovali joggery z HM. Na zimu pak džíny z Kiku, které mají stahovací pas a jsou měkký. Navíc když je rozdrbal v družině, tak mě ty peníze tak nemrzely. Od třetí třídy jsem už rezignovala, protože nic jiného, než tepláky, už nosit nechtěl. V zimě vzal zavděk i džínama, ale ne vždy 🙄
@fifinka2020 nas syn je vysoky a hubeny a kupujeme dziny z Nextu a jsou topovky 🙂 Bohuzel bojuje s tkanickami a neumi je poradne utahnout a Next dela skvele a maji regulaci 🙂
Taky mám hubeňoura, navíc džíny odmítá. Kupuju na šijemesrdcem džínové tepláky, ty si zamiloval.
Ja som videla na chlapcoch aj take latkove nohavice v style kapsacov 🤷🏼♀️
@mishka87 díky za tip na džíny, mrknu na to! A můžu se zeptat, ty tepláky do školy nosí děti běžně? Já mám prostě nějak v hlavě, že tepláky jsou na hriste a do tělocvičny 🙈
@lauriak no látkové jsou ok, ty mají třeba dobre v F&F, ale tu jeho velikost jsem už nějak nenašla...
Syn do školy nosil převážně rifle , a někdy si vzal tepláky ale fakt hezký žádný obyc 🙂Byl ve 3. Třídě
@fifinka2020 u nás snad na druhém stupni všichni. Na tom prvním tak větší půlka a holky převážně legíny. Ale málokdo nosí takové ty obyčejné. Spíše módnější.
Syn tay nosí něco, co má v pase gumu a tkaničku (tudíž střih tepláků), ale není to z teplákoviny, ale z měkké tkané látky (nevím přesný materiál) ... třeba něco tohohle typu: https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.068901405... ... i když ty neoblíbenější má z Tesca
Džíny mu obvykle přijdou moc tvrdé, navíc miluje zelenou.
Plátěné kalhoty dole do gumičky, někde se označují jako cargo. Pepco, H&M, F&f.
@cilkat díky!
Syn si navíc teď usmyslel, že nechce mít vzadu kapsy. Tepláky dávat nechci, nepřijdou mi vhodné.
Tak má z HM plátěné kalhoty. Výběr byl velký. Uvidíme co pak v zimě.
Cargo kalhoty nebo džíny v pase na gumu.
Holky, já se při té příležitosti optám: taky máte zkušenost, že vaše děti nosí jen trička s krátkým rukávem? Moji puberťáci mi vysvětlili, že trička s dlouhým jsou k ničemu, ale myslela jsem si, že u malých dětí to ještě neplatí, což?
@2veverka jedny jsou celkem tenké a druhé si myslím, že by mohl celoročně (vyjma největších mrazů) mít. Teď jsou mokré venku na šňůře, zítra můžu mrknout pořádně.
Jinak loni v chladu nosil (myslím) Palomino podšité a ty byly super (ty dědíme po kamarádky synovi už v několikáté vekikosti).
Jo, s tím taky furt bojuju, co bude nosit, navíc syn je prostě prase a já už vidím, že budu pro něj muset mít min. 5 "slušných" kalhot jako rifle či "manšestráky". Vím, že mu můžu do družiny dát tepláky,ale nevím,jak je to v praxi, to si je stejně asi bude moct vzít tak leda ven,že je bude mít někde dole ve skříňce
@2veverka No já tak nějak automaticky od listopadu do března dávám dlouhý rukáv,ale je fakt, źe dcera tvrdí, že je jí ve škole horko, asi se tam topí dost a pokud bude mít k dispozici mikinu/svetr, není v našich končinách,kdy v zimě téměř pod nulou stejně moc nebývá (pokud nebydlíte někde výš) i to triko s krátkým. Záleží na nátuře a na tom,jak moc se ve škole topí.Prece jen budou spíš sedět a hejbat se jen málo
Džíny se dají sehnat i z měkký džínoviny v pase na gumu i pro hubeňoury. Do družiny se pak převléká do tepláků. I tak je problém s prodřenými koleny, tak jedny kalhoty nestačí.V zimě nosí džíny lehce zateplený, pod triko tílko a do mrazu i punčocháče.
@fifinka2020 zkus si zjistit, jak to na vaší ZŠ bude. U holek třeba tepláky byly zakázané a šlo se potom docela dost. Paradoxně holky legíny mít mohly.
U nás na vesnické škole snad všichni kluci chodí v teplakach a nikdo to neřeší. Hlavní je pohodlí. Holky saty/delší trička, leginy a sukně.
@2veverka Asi záleží na dítěti a možná i jak ve škole topí, jak zmiňuje @ninive211. V malotřídce, kam chodí děti je chladno a nosí většinu roku i mikinu. Naopak v ZŠ, kam chodí na ZUŠ je zoufale přetopeno, takže věřím, že někomu může stačit krátké triko i v zimě, když je zvyklý mít doma chladněji. Můj syn zatím dlouhá trika nosí i v pubertě, úplně nejraději má košile.
@2veverka u nás mají ve třídě hodně teplo, takže chodí v krátkým skoro porad, a to už od první třídy. S dlouhým má fakt pár dní b roce když v zimě prituhne, ale většinou kombinace krátký a mikina .
Jinak se hodně místo klasických džin nosí dzeginy nebo takové “teplakove”
Měkké džíny, nevím jak se to přesně jmenuje 🙈 a hodně i platene kalhoty mívají.
@blondynka400 tak ve škole nemají co zakazovat. Skřípat zubama můžou, ale to je asi tak všechno…..
mám doma to samé 🙂 štíhlý kluk, vysoký, takže... pak u těch riflí trochu problém vychytat pas, aby mu to sedělo a bylo příjemný.
pak v zimě bych to viděla na nějaké softshellky, ale...
ve školce to bylo v poho, legíny na to kalhoty, myslím tedy v zimě a kalhoty se sundaly a byl v těch legínách, to teď tak nepůjde 😀 😀
viděla bych to na pohodlnou teplákovou soupravu a ty rifle
🙂