ahoj ,20,ledna se chystáme do zápisu , a moc by mě zajímalo ,co se od dětí očekává,musí se třeba umět podepsat?nebo na co se jich ptaji? děkuji za odpovědi 🙂
tak jestli je to s takovyma napovedama tak to neni problem moc vam dekuji za odpovedi 🙂
Holky, ucim ve školce a pripravujeme predskoláky na zápis.Takže-díte by melo umet rict jak se jmenuje(jmeno i prijmeni), vedet adresu.Vedet jmena svých rodicu.
Dále by melo umet základni geom.tvary, barvy, poznat zvířata.Urcite by melo znát nejakou básnicku ci pisnicku, dále u zápisu se casto deti ptaji na jednoduché otázky a sleduje se vyjadrováni, slovni zásoba a správná vyslovnost..Jo a jeste i správné drženi tužky 😉
@jeudi
@jeudi Určitě je lepší navštívit logopeda... Pokud se mu R občas povede, tak je to samozřejmě lepší varianta, protože není přímo potřeba tu hlásku vyvozovat. Problém je v tom, že má většinu slov zafixovaných s tím L. Trénuje se to tak, že se místo R říká D. Protože při D je jazyk skoro ve stejné poloze jako při R.
Nejjednodušší jsou slova s TR, pak s DR. Dál BR, PR, MR, KR, VR...
Takže mu musíš předříkávat slova s tím D, např. tráva - tdáva, trpaslík -tdpaslík apod.
Potom mu začne drnčet to R. 😉
Výborná stránka na nejrůznější rady je na jakspravnepsat cz.
Můžete se dotázat odborníka, který vám pomůže s čímkoliv ohledně přípravy do školy, zdraveho psaní a tak.
D.
dobrý den, chtěla jsem se ještě zeptat maminek co mají děti, co ještě nás u zápisu může čekat. 30.1. jdu s dcerou a máme trošku strach... no spíš já... dcera je chytrá.... některé písmena už tež pozná, podepíše se Jana jen přijmení ji ještě nejde... má ho složitější... děkuji předem...
@wendyska zrovna nedavno jsme to resili s nekteryma maminkama tady na konikovi jak rozdilny jsou pozadavky u zapisu, nekde zkousi jak tu nekdo psal jen barvicky, tvary, pismenka, pisnicku apod., jinde davaji uz zase nevim po kom pojmenovany test-nakreslit muzskou postavu, obkreslit psacim pismem vetu Eva je tu. a spocitat a obkreslit tecky. Nekde chteji zavazovat tkanicku, jinde ne. Vsak to doma semtam zkuste, lepsi byt pripravena na horsi a urcite to vyjde 🙂
Tak my máme zápis za sebou minulej tyden a chteli po ni, jmeno, kde bydli, barvy, tvary, rozeznat co je vetsi, mensi, do kolika umi pocitat, i scitala jednoduchy priklady (1+1, 2+1), psala svoje jmeno, malovala domecek a postavu, ptali se ji na co zacina a konci slovo, kolik ma slabik, rozpoznat podle obrazku rocni obdobi, poskladat obrazky cinnosti ,ktere dela behem dne (cisteni zubu, obed, spani) .....tak u nas asi takhle 🙂
Ahoj můj brácha pude zítra k zápisu a chtěla bich teda vědět co musí umně předem děkuji za odpověd Sára Křešničková 🙂 😉 😒 😠 😎 😖 😲 😢 😀 😝 😔 😅 😕 🙄 😨 🤐 😵
tak malej je teda už ve 2.třídě,ale u zápisu jen ukazoval barvy co mu učitelka ukázala,spočítal pastelky,ukazoval tvary,odbédlník,kolečko trojuhelník,potom měl na papíře namalovanej domeček,a k němu měl vyznačit správnou cestičku jak šla myška 🙂 🙂 a myslím měl něco vymalovat,nakonec na tabuli byly písmenka,učitelka ukazovala a on je říkal správně,pod nima byl ještě namalovanej napovídající obrázek 😉 😉 toť asi vše,všeho všudy max.20 minut mám pocit,a ještě myslím kontrolovala řeč,jestli správně mluví,říká všechny písmenka,já vyplňovala myslím jakejsi papír 😉 😉